Payday Loans

Keresés

A legújabb

Lapszemle - március 27. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC


"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, 
Hiszek egy isteni örök igazságban, 
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára, 
s általa az egész világ kegyelmet nyer."
AZ EGÉSZ VILÁGRA KITERJEDŐ IMAEST INDULT


Először ünnepeljük a Rákóczi-emléknapot
2015. 03. 27. 06:17:23 MTI - Híradó

Először rendeznek ünnepségeket a Rákóczi-emléknapon. A fővárosban a Parlament előtt, a Rákóczi-szobornál idézik fel a fejedelem alakját péntek délután.

Vejkey Imre, az emléknap egyik kormánypárti kezdeményezője az MTI-nek elmondta: II. Rákóczi Ferenc születésének 339. évfordulója tiszteletére a Rákóczi Öröksége Mozgalom és a Rákóczi Lovasai Hagyományőrző Egyesület rendez ünnepséget. A rendezvényen beszédet mond Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Vejkey Imre országgyűlési képviselő, Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere, Petraskó Tamás, a Sárospataki lovas bandérium kapitánya és Fehér István komáromi tanár. 

Vejkey Imre az az MTI-nek korábban azt mondta: felvidéki civil szervezetek Lomnici Zoltán közvetítésével keresték meg őket azzal, hogy szeretnék, ha II. Rákóczi Ferenchez kapcsolódva emléknap születne. A határozati javaslatot márciusban hagyta jóvá az Országgyűlés, megemlékezve a II. Rákóczi Ferencre felesküdöttek emléke előtt is, akik a "Cum Deo pro Patria et Libertate" zászló alatt küzdöttek a magyar szabadság kivívásáért - közölte. 

A parlament kimondta, hogy támogatja és szorgalmazza a fejedelem szabadságharcával kapcsolatos megemlékezések szervezését, valamint oktatási anyagok elkészítését. 

Vejkey Imre jelezte: azt szeretnék, ha az iskolák megemlékeznének március 27-én, a fejedelem születésnapján, és valóban zarándokhely lehetne a kassai dóm, ahol II. Rákóczi Ferencet örök nyugalomra helyezték. 

Támogatni szeretnék a Rákóczi-féle szabadságharc kutatását is, fontosnak tartják, hogy ezt az időszakot is megfelelően megismerjék a mai fiatalok - mutatott rá. 

Az emléknapról szóló kezdeményezést három kormánypárti politikus terjesztette be: Semjén Zsolt és Vejkey Imre KDNP-s, valamint Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő indoklásukban a magyar történelem egyik legnagyobb alakjának nevezik II. Rákóczi Ferencet, aki "Magyarország állami önrendelkezéséért vívott harcának vezéralakja" volt a 18. század elején. 

Vonalban levők száma 
Kedves Olvasó!

Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól! 

Teljes hírlevélhez a részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Befizetés, átutalás: 
Nemzeti Hírháló Egyesület
11746108-20025081 (OTP) 
Külföldről: 
IBAN: HU95 1174 6108 2002 5081 0000 0000 
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenesA Quaestor-botrány igazi rémhíre? Még Orbán sem tud mindent
2015. MÁRCIUS 27. Hír24

A kormány majdnem mindent tud. Azt is, hogy a magyar valóság rémes. Ugyanakkor ezt a hírt megtartja magának, esze ágában sincs terjeszteni.

A kormány (és feje) majdnem mindent tud. Azt is, hogy a magyar valóság rémes. Ugyanakkor ezt a hírt megtartja magának. Esze ágában sincs terjeszteni. Valóban csak ez lehet a magyarázata annak, hogy az embereket nem óvta meg attól, amitől magát igen, a Buda-Cash bedőlésének dominóhatásától. Ki is mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter meg a kormányzati kommunikáció felelőse, hogy azért nem szóltak az embereknek, hogy baj lehet, mert az rémhírkeltés lett volna. Az meg ugye bűncselekmény.


A kormány pedig nem akarta megzavarni a köznyugalmat. Elég volt, hogy nála működött az egyszerű életösztön, arról nem tehet, hogy az embereknél nem. Mindebből persze egyrészt az következik, feltéve, de meg nem engedve, hogy az egyszerű kisbefektetők sokkal hülyébbek, mint a kormány, amely csak olyan információkból dolgozott, amelyek - szerinte - nyilvánosan is hozzáférhetőek voltak. Nem nagyon voltak, de persze ők is kaphattak Tarsoly Csabától levelet, akkor meg minek tényleg kongatni a vészharangot.

A rémhírterjesztés másik szála, hogy a kormányzat érvelése igaz lenne, ha a Quaestor nem dőlt volna be. De igen. Nem kicsit, nagyon. És a kormány (feje) tudta. És a maga részéről fel is készült rá. Máshol, ha cunami várható riadót fújnak, felkészítik az embereket, hogy mentsék értékeiket. Nálunk ettől megóvják az embereket, pedig a kormány tényleg mindent tud. És a tudása nagyon megbízható. Nem órára, de napra pontosan még azt is képes volt megjósolni egy kormányzati forrásunk, hogy Magyarországon mikor viszik majd el a rendőrök a milliárdokat elcsaló cég vezetőjét.

A legrémesebb hír, de ezt tényleg ne terjesszék, hogy a kormányfő azt mondja, azt azért még ő sem tudja, hogyan került közpénz brókercéghez. Ezt még vizsgálják. Meg azt is, hogy állampapírból miként lett készpénz. Azt mondja, a pesti flaszteren terjedő pletykák alapján szólalt meg a vészcsengő, hogy ki kell venniük a közpénzeket a brókercégektől. Na most is érdemes lenne meghallani a pesti flaszter pletykáit, mert ott bizony a keményen dolgozó kisemberek nagyon furcsállják az egészet.

A kisemberek között még mindig téma a diplomata rejtélyes halála, a Quaestor-károsultak öngyilkossága és persze az, hogy Tarsoly Csaba személyi titkárának kedvese a legfőbb ügyész lánya. Nem nagyon értik azt sem, miért mutogat még mindig a Fidesz másokra, miért nem hullanak a fejek. Még a fideszesek sem értik, hogy Orbán Viktor miért nem rúgja már ki "ezeket". Azokat, akik ilyen kínos helyzetbe hozták, azokat, akik vélhetően neki sem szóltak arról, mit művelnek a köz pénzeivel. Úgy általában kis magyar abszurdnak tartják az egészet a kisemberek, akik közül a cikkeinkhez hozzászólók némelyike a brókerbotrányt olyan súlyúnak nevezi, hogy ha az ellenzék ezt sem tudja kihasználni, akkor tényleg dilettáns.


Quaestor-ok szedték a nép pénzét a római birodalomban. A helyzet azóta semmit nem változott. 
Az elnevezés is már magában provokatív. (Nagy Rudolf)

Kapcsolódó:
Videó: Éjjel vitték el a rendőrök a Quaestor-vezért
"A kormány már korábban tudhatott róla"
Orbán megkapta Tarsoly levelét, és el is olvasta
Tarsoly titkára Polt lányával jár
Bayer Zsolt: Quaestor
Quaestor-csőd: Egy diplomata rejtélyes halála, Szijjártó bukása
A Quaestorral együtt dőlt Orbán mítosza
Megvédték a pénzüket
Kőkemény állítás: Szijjártótól várt segítséget a Quaestor-vezér
Nincs mit elvenni Tarsolyéktól
Elutalták 28 ezer ember pénzét a BRB Bankból, de a pénz útközben eltűnt
Veszteséges az állami brókercég
Itt van a Quaestor-botrány minden részlete
Lázár János szerint Orbán Viktor minden megtett, hogy a megmentse a zemberek pénzét. De nem sikerült neki
A nettó minimálbér kevesebb, mint a létminimum
A magyarok élete egy fabatkát sem ér
Lázár: "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér"
Így kell gyárat avatni a "keményen dolgozó kisemberek hátán"
Brüsszel visszautasította az Európa legdrágább autópályájaként elhíresült M4-es beruházás finanszírozását kartellgyanú és túlárazás miatt
Szabó Tímea: a parlament feloszlatását és előrehozott választásokat fogok kezdeményezni


Tarsoly titkára Polt lányával jár


Ukrajna, mint önálló állam gyakorlatilag nem létezik - Magyarország léphetne
2015/03/23 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ritkán adatik meg a csonka Magyarország részére rövid időn belül két alkalommal is olyan történelmi lehetőség, amilyet egyszer már 1991-ben elszalasztott az akkori Antall-kormány. Orbánék úgy tűnik, ma még az orruk hegyénél tovább nem látnak, de nem is láthatnak egy, a saját anyagi érdekeit előtérbe helyező, az euroatlanti érdekeket kiszolgáló, külügyminiszternek semmiképpen nem alkalmas Szijjártó Péter által vezetett külügyminisztérium berkein belül. Viszont a régi mondás rájuk is vonatkozik, mernek kicsik lenni, és tudnak minden körülmények között megalkudni a magyar nemzet kárára.

(Így tett a minap Brüsszelben Orbán Viktor, aki aláírta az EU-val az energiaunió létrehozásáról szóló egyezményt, ami lényegében annyit jelent, hogy az EU mindenbe beleszólhat, vagyis könnyen lőttek a rezsicsökkentés politikájának, bármi mást is állítson ezzel kapcsolatban a miniszterelnök. Ezt igencsak megerősíti az a tény, hogy az energia-beszerzés területén minden alkalommal egyeztetni (értsd: jelenteni) kell majd az EU-nak.)

1991-ben Kárpátalján teljesen hivatalosan két népszavazást is tartottak Kárpátalja önrendelkezéséről. Az eredményt ismerjük, az érvényes népszavazás alapján Kárpátaljának meg kellett volna kapnia az önálló státuszt. A referendum eredményének kihirdetése után pár nappal Antallék aláírták az ukrán-magyar alapszerződést, fittyet hányva az ottaniak akaratára. Sőt, történt korábban más is, amiről kevesen tudnak. Az ukrán-magyar alapszerződést megelőzően Ukrajna felajánlotta Kárpátalját Magyarország számára, mivel olyan gazdasági és politikai mélypontra jutott, hogy ez a történelmi magyar terület abban az időben kifejezetten egy komoly tehertételt jelentett az ukránok számára. Tény, hogy az Antall József miniszterelnök vezetése alatt álló akkori kormányzat határozottan elzárkózott ennek a területnek Magyarországhoz történő visszacsatolásától. Az elzárkózásnak több oka is volt egyrészt külpolitikai, másrészt gazdasági, mellyel Antallék valószínűleg nem mertek megbirkózni. Mára i s egy hasonló helyzet alakult ki, ami ilyen rövid idő leforgása alatt igencsak ritkán adatik meg egy nemzet életében.


Ukrajna romokban hever, a Porosenkó vezette bábkormány nem ura saját országának. Az IMF Porosenkóék hatalomban tartásának olyan árat szabott, mely lényegében megfizethetetlen. Ukrajnáról tudni kell, hogy valós, központi irányítással nem rendelkezik. Az ország több részre darabolódott, mely részeknek a vezetését helyi kiskirályok (oligarchák) végzik, akik a saját területeiken belül lényegében élet-halál urai. Ezen vezérek között többeknek saját, önkéntesekből álló hadseregük is van, amellyel úgy terrorizálhatják a polgári lakosságot, ahogyan nekik tetszik (de ugyanúgy bármikor bevonulhatnak Kijevbe is és bármit kikényszeríthetnek a kijevi kormányzattól). Közben az ukrán bábkormány igyekszik mindent megtenni, hogy a kelet-ukrajnai területek elszakadása elleni háborújához minél több fiatalt mozgósítson, például éppen Kárpátaljáról. Arról a Kárpátaljáról, melyet Ukrajna soha nem kapott meg, annak odatartozását egyetlen hatalom sem hagyta jóvá. Kárpátalja az 1920-as trianoni g yalázat következtében került az akkor mesterségesen megalkotott Csehszlovákiához, ami nem létezik. 1938 és 1944 között ideiglenesen ismételten hazakerült, majd 1945-től a Szovjetunió tulajdonát képezte, ami ma már szintén nem létezik. Kárpátalját senki nem adta Ukrajnának. Jelen pillanatban az a világos jogi állapot, hogy Kárpátalját Ukrajnának vissza kellene adnia Magyarország részére, mert soha, semmilyen referendum, vagy politikai megállapodás sem ítélte oda az ukránoknak. Ez a nyers valóság. Az ukránok a Krím Oroszországhoz történt visszacsatolását törvénytelennek tartják, csakúgy a cionliberális EU az Egyesült Államok szoros támogatásával, miközben a krímiek döntöttek sorsukról, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ugyanakkor Kárpátalján is döntöttek az ott élők a jövőjükről még 1991-ben. Akaratukat persze az előbb említett euroatlanti államok és az USA figyelmen kívül hagyta.

De nézzük, mi a helyzet a magyar kormány hozzáállásával. Magyarország (mely egyébként teljesen törvénytelen úton lett az EU tagja) ugyanazt a mantrát hangoztatja, amit az Európai Unió megkövetel, vagyis, hogy Magyarország érdeke Ukrajna egysége. Hát nem! Magyarországnak egyáltalán nem érdeke Ukrajna egysége, mely nem is lehet egységes, hiszen soha nem is volt az. A kelet-ukrajnai területek elszakadási törekvései is ezt bizonyítják. Magyarországnak egyértelműen csak az lehet az érdeke, hogy Kárpátalja visszakerüljön az anyaországhoz. Bármilyen hihetetlennek tűnhet egyeseknek ez a kijelentés, mégis történelmi szükségesség, ami kivitelezhető. Persze ahhoz egy, a magyar nemzet érdekeit képviselő kormányra és annak a legmesszebbmenőkig érdekérvényesítő külügyminisztériumára van szükség. A jelenlegi magyar kormány erre önmagától képtelen, ahogyan képtelen arra is, hogy már az EU-n belül is érvényesítse érdekeinket. Ne feledjük, a magyar országgyűlés volt az első, mely olvasatla nul, szolgai módon jóváhagyta azt a Lisszaboni Szerződést, mely megszüntette a nemzetállamok EU-n belüli önállóságát.

A külügyminisztérium pedig minden aljas eszközt bevet azért, hogy ez a kérdés még csak fel se merüljön, de nem csupán a csonka hon határain belül, de azon kívül is. Gondoljunk itt Hegedűs Lóránt esetére, akit 2014. július 31-i hatállyal tiltottak ki Ukrajna, így Kárpátalja területéről, de ezzel csak akkor szembesült, amikor 2014. november 21-én Szolyvára utazott volna az ottani haláltábor áldozatainak megemlékezésére, hogy hitet, bátorítást, vigaszt nyújtson az ottaniaknak. Hegedűs Lórántot ma már csak a nemzet lelkészének hívják. Szavai, gondolatai, nemzetébresztő beszédei, az igazság kimondása a legnagyobb fegyvere, mellyel szemben az euroatlantista magyar külügy mindent megtesz. Még azt is, hogy összekacsint az ukrán hatóságokkal. Minden okunk megvan, hogy ezt vélelmezzük, hiszen mint később kiderült, nem csupán a nemzet lelkészét nem engedik be jó ideig a jogosan Magyarországot megillető Kárpátaljára, de más, magyarságban, nemzetegyesítésben (nem határokon átívelő) go ndolkodó és azért teljesen békés eszközökkel élő parlamenti politikusokat sem.

Azonban euroatlanti külügy ide vagy oda, a történelmi helyzet mindinkább fennáll, a kárpátaljai magyarság előbb-utóbb ismét markáns hangot fog adni követelésének, nyomást gyakorolván a magyar külügyminisztériumra. Nem is tehet mást. Persze Magyarországnak nem feltétlenül egy konfrontáció nyomán kell visszavennie Kárpátalját. Az ukrán gazdasági helyzet mindinkább abba a kiszolgáltatott irányba halad, amikor egyre súlyosabb anyagi tehertétel lesz számára Kárpátalja. Vagyis, vissza lehet vásárolni (ez egy történelmi helyzet). És mielőtt ezért a mondatért megkapnám a "pofonokat" és a kishitűek (de miből, és mekkora tehertétel lenne számunkra; és belerokkanna az ország stb.) sirámait, jelzem, nem rokkanna bele az ország, sőt ehhez partnerünk is lenne, mind politikai, mind gazdasági oldalról. Hogy ki? Természetesen az, akinek ez politikai érdeke. Tessék gondolkodni!

A magyar külügy - szögezzük le még egyszer - nem tesz semmit kárpátaljai magyarjainkért, sőt... Viszont a kárpátaljai magyarságnak minden jelenlegi nehézségek ellenére muszáj lesz egységesen lépnie, egységre lépnie, és demonstrálnia akaratát, mégpedig markánsan, akár a beregszászi konzulátus előtt is, ha kell minden nap és folyamatosan.

Lesz-e elég erő Bennetek magyar testvéreink? Lesz, mert az életetekről, a jövőtökről, gyermekeitek, unokáitok jövőjéről van szó. És higgyétek el, a nemzeti elkötelezettségű, anyaországi magyarság ott áll majd mellettetek, és megteszi azt, amit nemzeti küldetéséből adódóan neki is meg kell tennie, mert Kárpátaljának itthon a helye.

Szépe Áron

Kapcsolódó:
Avram Iancunak állít szobrot az RMDSZ többségű tanács Kovászna városában
100 milliárd dollár kártérítést követelnek szerb civilszervezetek a NATO-tól Jugoszlávia bombázásáért
Így látja a székelyeket egy indián sámán


A hortobágyi gazdák nem tudják kihajtani az állataikat, mert olyanok nyerték a földeket, akik valótlan adatokkal pályáztak. (Harangozó Gábor)


Szaúd-Arábia blokád alá vette a Báb el-Mandeb szorost és a jemeni kikötőket
2015.03.27 09:58 Hídfő.net

Az Al-Aram egyiptomi újság szerint Szaúd-Arábia blokád alá vette a Báb el-Mandeb szorost, ami a Vörös-tengert köti össze az Indiai-óceánnal. Az arab államok Szaúd-Arábia által vezetett koalíciója ma hajnalban kezdte meg a tengeri blokádot, és az egyiptomi lap meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt is állítja, Szaúd-Arábia nyugati flottája blokád alá vonta a jemeni kikötőket is.

Báb el Mandeb

Szerdán többek között Bahrain, Katar és Egyiptom is légicsapásokat kezdett Jemenben a huti lázadók pozíciói ellen, elsőként repülőtereken és az infrastruktúra más csomópontjain, ahol külföldi támogatáshoz juthatnak. A katonai beavatkozás Abd Rabbuh Mansur Hadi volt államfő kérésére kezdődött, aki korábban azt követően mondott le, hogy a felkelők januárban elfoglalták az elnöki palotát és házi őrizet alá vették őt. A volt államfő megszökött és elhagyta Jemen területét, majd egy nappal azután, hogy megérkezett Rijádba, Szaúd-Arábia katonai beavatkozást kezdett kormányzata védelmében.

A Reutersnek nyilatkozó amerikai források tagadják, hogy az Egyesült Államok és a huti mozgalom közt bármilyen titkosszolgálati kapcsolat lenne.

Az iszlám síita és vahabita irányzatai közt kibontakozó térségi konfliktusnak azonban határozott geopolitikai vonatkozásaai vannak; a szaúdi elit szerint az Egyesült Államok és Irán egyre közelebb kerül egymáshoz a térségi politikában. Szaúd-Arábia saját térségi hatalmi pozíciójának elvesztésétől tartva megkezdett egy sajátos keleti nyitást, melynek részeként a szaúdi sajtó is az amerikai monopólium megtörésének szükségességét hangoztatja, a kormány pedig helyreállítja kétoldalú kapcsolatait Moszkvával és egy új szövetséget hoz létre a Közel-Keleten. A térségi hatalmak külpolitikai orientációjának felcserélődése a kisebb térségi országokban puccsok sorozatát vonja maga után.


Erre nem számított Izrael - példátlant húzott az USA

Az Egyesült Államok példátlan lépéssel feloldotta a titkosítását egy 1987-es jelentésnek, amely bepillantást enged az izraeli atomfegyverprogramba - jelentette csütörtökön az izraeli sajtó.


A Pentagon február elején hírverés nélkül nyilvánosságra hozott egy addig szigorúan titkosnak nyilvánított, az izraeli nukleáris programról készült dokumentumot. Izrael, hogy elejét vegye egy közel-keleti atomfegyverkezési versenynek, soha nem ismerte be hivatalosan, hogy atomfegyverrel rendelkezne, és ezt hallgatásukkal mindeddig tiszteletben tartották az amerikai hatóságok is.

Idő előtti válasz

Az 1987-ben a Pentagon irányítása alatt álló védelmi elemzésekkel foglalkozó intézet (Institute for Defense Analysis) által készített dokumentum megjelentetésével azonban Washington megtörte a több évtizedes csendet, s ez a lépés "idő előtti" válasz lehetett Benjámin Netanjáhú március eleji kongresszusi beszédére.

Az izraeli kormányfő Barack Obama amerikai elnök rosszallása ellenére szólalt fel az amerikai kongresszus két háza előtt, s beszédében az iráni atomprogramot szabályozó egyezmény veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A nyilvánosságra került 87-es, a szövetségesekről készített jelentés első alkalommal részletesen bemutatja az izraeli nukleáris programot, noha a francia, az olasz, a nyugatnémet és más NATO országokról szóló részek továbbra is titkosítva maradtak benne.


A háromszázhatvannyolc oldalas dokumentum részletesen leírja, hogy Izrael miként fejlesztette katonai technológiáját, nukleáris infrastruktúráját és kutatását a múlt század hetvenes és nyolcvanas éveiben.

A jelentés leszögezi, hogy a nyolcvanas években Izraelben már képesek voltak az atombombánál ezerszer nagyobb hatóerejű fegyver elkészítésére, noha nem állítja egyértelműen, hogy el is készítették volna a hidrogénbombát. A nyilvánosságra hozott irat első ízben ábrázolja a folyamatot, amellyel Izrael hozzájuthatott a hidrogénbombához, és a zsidó állam kutató laboratóriumairól azt állítja, hogy "egyenértékűek a Los Alamosban, Lawrence Livermore-ban és az Oak Ridge-ben lévő" intézményekkel, ahol az amerikai nukleáris arzenált fejlesztik.

Az 1987-es jelentés szerint Izrael akkor Amerika 1955 és 1960 közötti szintjén állt a nukleáris technológia szempontjából. Washington abban az időszakban az első hidrogénbombáját tesztelte. Amerikában a dokumentum alapján úgy vélték, hogy Izraelben integrált rendszerként fejlesztik a hadsereget, benne a haditengerészetet és a légierőt, és az izraeli katonai technológia "bizonyos esetekben fejlettebb az amerikainál". A jelentés titkosításának feloldását egy Grant Smith nevű amerikai újságíró három éve kezdte kérelmezni a Pentagontól, sikertelensége után peres úton is. Az amerikai kormányzat most elérkezettnek látta az időt a jelentés közzétételére.
hirhatar.com


Kapcsolódó:
Amerika leleplezte Izrael atomprogramját
A nyugati sajtó hazudik az amerikai fegyverszállításokról
Finnország nem akar a NATO-hoz csatlakozni
A NATO ellen tüntettek Pozsonyban
Először vitt harcijárműveket az USA Ukrajnába

Az Egyesült Államok szerdán először szállított páncélozott harcjárműveket az ukrán hadseregnek: tíz Humvee terepjáró érkezett Kijevbe, amit személyesen Petro Porosenko ukrán államfő vett át - közölte az MTI. Porosenko a főváros közelében lévő boriszpili reptéren ki is próbálta az egyik páncélozott katonai terepjárót, a Twitteren pedig közölte, hogy nagyra becsüli az Egyesült Államok támogatását.

230 Humvee érkezik majd Ukrajnába, köztük 30 nehéz páncélzatú és 200 szabványos darab. Oroszország szerint az esetleges amerikai fegyverszállítás Ukrajnának kiélezné a kelet-ukrajnai konfrontációt, amely eddig az ENSZ adatai szerint tavaly április óta több mint hatezer halálos áldozatot követelt...
Enigmák


TTIP - Amikor a kufár szellem átgázol mindenen
2015. 03. 25. 22:01 Alfahír

Szerdán tartották a 27. GMO-Kerekasztalt, aminek aktualitást az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió (EU) közötti szabadkereskedelmi egyezmény (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) közelgő aláírása adott. Vajon megvédhető-e hazánk GMO-mentessége? S ha igen, akkor mekkora árat kell ezért fizetnünk?

Korábban többször is foglalkoztunk már a TTIP-pel, és meg kellett állapítanunk, hogy nem egy kereskedelmi egyezményről szól ez a történet, hanem egy civilizációs fordulóponthoz jutott el az emberiség.


A GMO-Kerekasztal felszólalói és vendégei azonban elsősorban nem gazdasági és társadalmi szempontból vizsgálták a TTIP-t, hanem Magyarország génmódosított élelmiszerektől való mentességének megőrzése mellett álltak ki.

Ne a GDP legyen elsődleges!

Sallai R. Benedek (LMP), az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának az elnöke a pártja által kezdeményezett parlamenti vitanapra hívta fel a figyelmet, amivel kapcsolatban abbeli örömét fejezte, hogy az ellenzéki pártok között szövetségesekre is talált.

Mi egy olyan nemzetállamban hiszünk, aminek a gazdasága a természeti erőforrások figyelembe vételén alapszik - jelentette ki az ellenzéki képviselő, majd arra figyelmeztetett, hogy a szabadkereskedelem kockáztatja ezt a berendezkedést.

A magyar, de még az európai vállalkozások sem hasonlítók össze az Egyesült Államok gazdasági erejével, nem vagyunk versenyképes pozícióban - mondta el. Mint elmondta, bár csekély mértékben növekedhet a GDP a német autóipar bővülése eredményeként, de minden más ágazatban komoly visszaesés várható.

Hozzátette azt is, hogy nem a GDP-nek kellene lennie az első számú mérőszámnak egy normálisan működő ország esetén, azt kellene elsősorban figyelembe venni, hogy mi jó az emberek számára

Megfizetjük a GMO-mentességünk árát

Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) programigazgatója arra emlékeztetett, hogy akár okafogyottá is válhat a TTIP ratifikálása, ha Brüsszel tető alá hozza az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA). Ugyanis az észak-amerikai országban számos Egyesült Államokbeli cégnek működik leányvállalata, többek között a hírhedt Monsanto biotechnológiai vállalatnak is.

Fidrich Róbert a CETA-t mintának tekinti, mivel ez már magában foglalja a beruházó és az állam közötti vitarendezés (ISDS) mechanizmusát. Ha az Unió rábólint erre az egyezményre, akkor egy offshore bíróságon a kanadai cégek a kereskedelem korlátozása miatt bármikor pert indíthatnak európai államok ellen.

Következésképpen, ha a Monsanto úgy érzi, hogy a magyar állam GMO-tilalma sérti a pénzügyi érdekeit, kártérítést követelhet hazánktól. Hogy ez mennyire valós kockázat, azt jól példázza, hogy a kanadai Gabriel Resources bányavállalat 4 milliárd dollár kártérítést követel szomszédunktól, mert Bukarest megtiltotta a cianidos technológia használatát Verespatakon - mondta el.

Egyébként az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény (North American Free Trade Agreement, NAFTA) értelmében Kanadától már több mint 171 millió dollárt pereltek ki amerikai vállalatok kereskedelmi korlátozás címén.

A TTIP támogatói az élelmiszer-biztonság és a környezetvédelem elé helyeznék a kereskedelmi profitot, és felváltanák az európai szabályozásra jellemző elővigyázatosság elvét, sőt Brüsszelben már azon dolgoznak, hogy megtalálják a módját a génmódosított termékekre vonatkozó zéró-tolerancia feloldására is - húzta alá a szakember.

Végül arra figyelmeztetett, hogy Washington szerint a kontinensünkön bevezetett GMO összetevőt jelző címke csak egy kereskedelmi korlát, amit az Egyesült Államok el akar tüntetni.

Génmegszökés

dr. Varga Zoltán, a debreceni egyetem professzora az ökológiai kockázatokra hívta fel a figyelmet.

Génmegszökésnek nevezte azt a folyamatot, amikor a génkezelt összetevőket tartalmazó virágpor, a szél segítségével, akár több kilométer távolságból is megfertőzi a biokultúrát. Ezek az események gyakorlatilag ellenőrizhetetlenek, ugyanakkor a fertőzésre sok bizonyíték utal.

Leszögezte, hogy meg kell találni a módját, hogy valahogy kiváltsuk a GMO-mentes takarmányra a jelenlegi importot.

Csirkehús - extrákkal

Darvas Béla, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Ökotoxikológiai Osztály vezetője az Egyesült Államok export élelmiszereivel kapcsolatos figyelmeztetésekről tartott egy összefoglalót.

Az Európai Gyors-riasztási Rendszer (RASFF) kimutatása szerint a negyedik legtöbb élelmiszer-biztonsági észlelés az Egyesült Államokból érkezett termékek esetében volt (a vonatkozó listát egyébként Kína vezeti).

Ebből a szempontból, rossz csere lenne hazánk számára, ha a magyar mezőgazdaság által megtermelt kiváló minőségű termékeket felváltanák a tengerentúli vackok.

Elmondása szerint, a csirketápokban - és ezáltal magában a csirke húsban - jelenlévő antibiotikumok például újdonságnak számítanak.

Az amerikaiaknak tök mindegy

Székács András, a Központi Környezet- és Élelmiszer Tudományi Intézet igazgatója Új technológiák megítélése az európai közvéleményben című előadásában különböző kutatási eredményekből megállapította, hogy az európai (köztük a magyar) társadalom sokkal érzékenyebb az élelmiszer-biztonságra, mint az amerikai közvélekedés.

Az EU-ra kiterjedő vizsgálatból kiderül, hogy az európai polgárok értesültek már a génmódosított élelmiszerekről (az országonkénti megoszlás 49 és 95 százalék között található), és a 70 százalékuk szerint az ilyen komponenst tartalmazó növények nem természetesek, és a megkérdezetteknek mindössze kevesebb mint egyharmada vélte úgy, hogy a GMO engedélyezése gazdasági előnnyel párosul majd - részletezte a professzor.

Ezzel szemben az amerikaiak 88 százalékának fogalma sincs arról, hogy mi az a GMO, míg ötven százalékuk szerint még soha nem evett olyan ételt, amely génkezelt összetevőt tartalmazott. Ami nyilvánvaló módon nem felel meg a valóságnak - húzta alá.

Gondot jelenthet az is, hogy amíg az Egyesült Államokban az élelmiszer-biztonság utólagos, minősített adatokra alapszik, addig Európában az elővigyázatosság elve az elfogadott.

Két ennyire eltérő fogyasztói attitűddel rendelkező társadalmat nem lehet egységesített piacon kiszolgálni.

A kufár szellem

A vitához Ángyán József agrármérnök is hozzászólt, meglátása szerint az amerikaik által hazánkra nehezedő nyomás gyengülésének oka az is lehet, hogy az Orbán-kormány most már közel sem fejt ki akkora ellenállást TTIP ellen, mint tette azt például ősszel.

Figyelmeztetett arra is, hogy az a káros folyamat, ami a termőföldet a tőke szabad-áramlásába kényszerítette, még nem állt meg, sőt csak erősödik. Erre példaként Giró-Szász András, kommunikációért felelős államtitkár egy televízióban elhangzott kijelentését hozta fel: Európában vannak olyan országok, amelyek értékalapúak, és vannak olyanok, amelyek érdekalapúak. Mi az utóbbiba tartozunk.

De, ha eltűnnek társadalmunkból az értékek, akkor a kufár szelem átgázol mindenen - szögezte le a professzor.


Kapcsolódó:
Füzet tárja fel az újkori rabszolga-kereskedelem titkait
Indián népirtás - széljegyzet egy dél-amerikai külügyi látogatáshoz
Terv az ausztrál bennszülöttek ivóvizének MEGMÉRGEZÉSÉRE!
TTIP/CETA kiáltvány várjuk a csatlakozó szervezeteket
The Interventionist Holocaust


Egy új jelentés megállapítja, hogy több mint két millió embert öltek meg az USA "terror elleni háborújában" (...)
Három trillió dollárt költöttek Afganisztán, Irak és Pakisztánra. És az eredmény...?A Jezsuiták, mint gazdasági és katonai szervezet - a valódi háttérhatalom

Nem az Egyesült Államok, Oroszország vagy Kína az igazi hatalom a világon. Hanem Róma. A Római Katolikus Egyház (Vatikán) az egyetlen leghatalmasabb erő a világon. Ugyanakkor a Vatikán a férfiakból álló legnagyobb szerzetesrend, a jezsuiták irányítása alatt áll.


A jezsuita rendet 1534-ben hozták létre, hogy az "ellenreformációt" szolgálják - az Egyház karja, mely segít harcolni a muszlimokkal és a Protestáns Reformátorokkal. Ők azonban kémkedéssel harcoltak. A jezsuitákat legalább 83 országból és városból űzték ki felforgatás, kémkedés, árulás és más hasonló dolgok miatt. Samuel Morse mondta, hogy a jezsuiták gyalogos katonák voltak Szent Szövetségben (Európa és a Vatikán) azt tervezve, hogy elpusztítják az Egyesült Államokat (bécsi kongresszus). Lafayette Márki kijelentette, hogy a jezsuiták álltak a legtöbb európai háború mögött, és ők lennének azok, akik elvennék az Egyesült Államok szabadságát.

A jezsuita rend feje Adolfo Nicolás. Az ő rangja a Jezsuiták Legfőbb Generálisa. A "generális" rang használata azért van, mert a jezsuiták a valóságban egy katonai szervezet.

Nicolás, mint jezsuita generális a legerősebb ember a világon. Ő adja ki végül a parancsokat, melyek végrehajtásáról olyan "drónok" gondoskodnak, mint Barack Obama.

A jezsuita generális becenevén a "Fekete Pápa", mert mindig fekete ruhát visel. XIV Benedek pápa tehát a "Fehér Pápa" (volt).

Közvetlenül a jezsuita generális alatt áll James E. Grummer - egyike azon jezsuita papoknak, akik közvetlenül, mint direkt "asszisztens" szolgálnak a jezsuita generális alatt. Grummer az ő amerikai asszisztense, és ellenőrzi az Amerikai Jezsuita Konferenciát. Ő az irányítója valamennyi amerikai jezsuita egyetemnek, és amerikai jezsuita tartománynak. A New York-i tartománynak van a legtöbb kapcsolata Grummerrel (mint az első tartomány).

Grummer alatt található az Amerikai Jezsuita Konferencia elnöke Thomas H. Smolich, aki a jezsuiták tartományi vezetője volt Kaliforniában Arnold Schwarzenegger kormányzó hivatali ideje alatt. Smolich volt a hatalom Arnold mögött azokban az években. Smolich a kulcsfontosságú hajtóerő a tervezett kínai-szovjet-muszlim invázióban, amelyet a jezsuita rend arra tervezett használni, hogy megdöntsék az Egyesült Államokat. Szintén aktívan részt vett a kínai-mexikói invázió hangszerelésében.


Smolich alatt található David S. Ciancimino, New York jezsuita provinciálisa. Ő az első számú jezsuita provinciális az Egyesült Államokban, ahogy New York a fővárosa a jezsuita rend hatalmának (ezért is választották a területet 9/11 megrendezéséhez). Itt Ciancimino (és az alatt álló jezsuiták) ellenőrzik a Wall Streetet, és a Federal Reserve Bankot (Szövetségi Tartalékbank). Ciancimino irányítja Timothy Dolan érseket, a legerősebb Római Katolikus tisztviselőt az Egyesült Államokban, aki nem jezsuita. Ciancimino egy okkultista csakúgy, mint sok más vezető jezsuita.

Közvetlenül Ciancimino alatt áll Joseph M. McShane, aki a Fordham Egyetem elnöke - mely New York jezsuita főiskolája, és a jezsuiták katonai erődítménye is. McShane-en keresztül irányítják a jezsuiták (a Ciancimino által vezetett New Yorkban) Timothy Dolan érseket. Ő lett Dolan úgynevezett "toll tartója". Ő egy dekoratív nyakláncot visel, melyen egy egyenlő oldalú háromszög látható, ami a feltámadt Hórusz szabadkőműves szimbóluma.

Ezen hatalmas jezsuiták irányítása alatt állt XVI Benedek pápa, Krisztus helytartója (Hórusz), és az aktuális római pápai cézár. Ő képviseli Oziriszt a misztérium iskola okkult mitológiájában.


XVI Benedek Pápa alatt van Timothy Dolan, New York érseke. Dolan az "Amerikai Pápa", és a "Világ Fővárosának az érseke". Ő a vezetője aMáltai Lovagok amerikai ágának, és Kolumbusz Lovagjainak. Ő valószínűleg egy okkultista, és az Amerikai Szabadkőművesek, a Külkapcsolatok Tanácsának, az ADL (B'nai B'rith -http://www.bnaibrith.org), a Pentagon és a hírszerző közösségek irányítója.

Joseph A. O'Hare, a Fordham Egyetem nyugalmazott elnöke, és Egan érsek (New York korábbi érseke) közvetlen embere volt. Ő egy Máltai Lovag, és Egan kémeként elnökölt a CFR (Külkapcsolatok Tanácsa) ülésein. Ő David Rockefeller (Máltai Lovag), Henry Kissinger (Máltai Lovag), és Michael Bloomberg New Yorki-i polgármester tanácsadója. Ő az a jezsuita, aki közvetlenül irányítja a város polgármesterét. Szintén ő az a jezsuita, aki irányítja a Rockefeller-Kissinger apparátust, amely a CFR egyik legfontosabb része.

O'Hare egy elkötelezett cionista, aki támogatja Izrael államot, melyet 1948-ban az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hozott létre - a New York-i Külkapcsolatok Tanácsa érsekének alkotása. Ez volt Francis Spellman New York-i érsek, aki szavazásra hívott fel az ENSZ-ben Izraelért. Spellman kulcsszerepet játszott Izrael megalapításában. A cionizmus megalapítója Herzl Tivadar volt, aki gyakran találkozott a pápával, és egykor azt tervezte, hogy vezetni fogja a Zsidó népet a Római Katolikus hitre történő "tömeges áttérésben". A valódi tervezői, finanszírozói és támogatói a cionizmusnak a Rothschild-ok, akiket a Zsidó Enciklopédia úgy ír le, mint a "pápai kincs őreit". Ez így van - a Rothschildok a pápaság banki ügynökei. Izrael állam Jeruzsálem Latin Királyságának az újjáéledése, és mindez a Vatikán uralma alatt van.

Karen Hudes - A Vatikán a világ ura

Karen Hudes, a Világbank volt vezető jogtanácsosa és emberei nyomon követik a pénz útját. Az amerikaiak adója az Egyesült Királyság bankjaihoz kerül, 60%-ot onnan továbbküldenek a Vatikánnak, amely a CIA-t irányítja. Az amerikai kormány drogkereskedelemből tartja el magát. Lincoln és Kennedy bankok nélkül akartak pénzt kibocsátani. Atomrobbantást akadályoztak meg amerikai tábornokok októberben, ezért váltották le őket.
Videó: https://youtu.be/X5g5DK-x9bg

Karen Hudes üzenete a magyaroknak:
Videó: https://youtu.be/L3n9YV9Fcqc

O'Hare alatt John J. DeGioa, a Georgetown Egyetem elnöke áll. DeGioa szintén egy Máltai Lovag, és a Külkapcsolatok Tanácsának egyik tagja. Ő Izrael állam egyik felvigyázója.

DeGioa alatt találjuk Richard N. Haass-t, a CFR elnökét. Haass végül is csak Egan érsek alázatos ügynöke. Haass egy Zsidó cionista, aki az Amerikai-Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) felügyelője. Ezek a Zsidó cionisták többnyire csupán a Pápai Bíróság zsidó emberei.

Haass alatt található Zbigniew Brzezinski, aki tagja volt a CFR-nek, aBilderberg-csoportnak és a Trilaterális Bizottságnak. Brzezinski volt a társalapítója a Trilaterális Bizottságnak. Ő egy Máltai Lovag volt, mellette David Rockefeller volt a Trilaterális Bizottság másik alapítója. Brzezinski Lengyel Római Katolikus és a Georgetown Egyetem egyik tanácsadója.

Brzezinski volt Soetoro (Obama) professzora a Columbia Egyetemen, és ő toborozta őt az elnöki feladatra. Most már kezdjük látni a nagyobb képet?

Amint Brzezinski megalkotta az "elnökjelölt" Obamát, a kampányát Soros György, a "baloldal" több száz szervezete mögött álló multimilliárdos finanszírozta és támogatta. Soros egy magas rangú CFR tag volt, valamint a Carlyle Group egyik tagja, egy nemzetközi vállalalaté, ami a Vatikán egyik fedőszerve. Soros egy magyar Zsidó, erősen szocialista-kommunista volt (mint Brzezinski). Ahogy Haass, Brzezinski is egy Pápai Bírósági zsidó és cionista volt. Ő is egy szabadkőműves. Rupert Murdoch egyik barátja. Soros a Halliburton egyik fő részvényese.

Murdoch Obama védelmezője, ellenzékének irányítója. Murdoch-ot a pápa 1998-ban ütötte lovaggá, a Római Katolikus Egyházhoz történt nagy hozzájárulásáért. Azt mondta, hogy a vállalata, a News Corpolyan, "mint a jezsuiták", miközben a Georgetown Egyetemen beszélt. Murdoch tagja a CFR-nek.

Joseph R. Biden az alelnök, aki közvetlenül a Vatikán ügynökei, Soros és Murdoch alatt áll. Ő Római Katolikus, és két jezsuita egyetem kitüntetettje. Fia jezsuita önkéntes, és lobbistája annak a jezsuita egyetemnek, melyre járt. Biden vezetése alatt találjuk Barack Obamát, a 32. Fokozatú Szabadkőművest, akit a Római Katolicizmusban képeztek ki.

Végül pár idézet híres személyiségektől a jezsuitákról:
http://issuu.com/webshare/docs/jezsuitakrol

felhasznált források: Before it's News - http://ujvilagtudat.blogspot.hu/

Kapcsolódó:
Ferenc pápa igazi jezsuita, de kicsodák a jezsuiták?


Felette áll-e a pápának a jezsuita rendfőnök?
2013. március 25. hétfő 14:33 Magyar Kurír (szg)

Az Egyház feje a pápa. Na de mi történik, ha egy szerzetes lesz a pápa, aki szerzetesi mivoltából fakadóan engedelmeskedik a rend elöljáróinak?


Egy jezsuita a haláláig jezsuita marad - sírkövén három dátum szerepel: a születéséé, a haláláé és az a dátum, amikor belépett a rendbe. A jezsuiták a három szokásos szerzetesi fogadalmon kívül - tisztaság, szegénység, engedelmesség - különleges elkötelezettséget fogadnak a pápának. Továbbá "megígérik", hogy nem törekednek magasabb hivatalra - írja az America című katolikus folyóirat honlapja.

Ha a Vatikán egy jezsuitát szeretne kinevezni püspöknek, akkor az illető engedélyért folyamodik a rendfőnökhöz - már ha elfogadja a Vatikán kérését, ami elméletileg visszautasítható, de az Egyház megsegítése érdekében szokás elfogadni az ilyen felkéréseket -, a rendfőnök pedig általában megadja az engedélyt, ami annyit tesz, hogy felfüggesztik az engedelmesség és szegénység fogadalma alól. Azért e kettő alól, mert ettől kezdve nem parancsol neki a generális, például nem tudják áthelyezni. A szegénység alól meg azért, mert a kánonjog szerint egy püspöknek kötelezően kell, hogy legyen magántulajdona.

Mindezzel együtt a jezsuita püspök jezsuita szerzetes marad (a ferences püspök ferences szerzetes stb.), és többnyire a szerzetesekből lett püspökök is továbbra is szerzetesnek és rendjük tagjának tartják magukat, még ha jogilag nem is függnek többé a rendtől. Ezzel együtt sokan viszik magukkal az életmódot és a rend sajátos spiritualitását, szellemiségét. És természetesen a rendi rövidítést is megtartják (a pápa érsekként is Jorge Maria Bergoglio SJ-ként írta alá a dokumentumokat; a bostoni püspök pedig Seán Patrick O'Malley OFM Cap., azaz kapucinus); és a rendjük is úgy tekint rájuk mint rendtagokra.


Amikor a jezsuita generális meglátogatta Ferenc pápát, a szentatya azt mondta neki: úgy kellene kezelnie őt, mint akármelyik másik jezsuitát. Ez ugyanakkor inkább egy gesztus volt. Attól kezdve, hogy püspökké szentelték, Jorge Bergoglio SJ nincs alárendelve a rendi vezetésnek; s attól kezdve, hogy pápává választották, a rendi vezetés alá van rendelve a pápának - szögezi le a folyóirat.

Tehát míg a pápa valószínűleg jezsuitaként tekint magára, és a rendje is jezsuitaként tekint rá, ezt jelzi is nevében, címerében, és valószínűleg jezsuita szellemiség szerint éli az életét (az utolsó szerzetesi fogadalom is örökfogadalom), addig formálisan és kánonjogilag felette áll a rendjének. Habár, ha személy szerint jónak látja, természetesen megfogadhatja a rend és a generális tanácsait, s részt vehet a rend életében. Mindenesetre nem kellett kikérnie a generális engedélyét a pápai hivatal elfogadásához - ez nehéz is lett volna, hiszen a konklávé résztvevőjeként el volt zárva a világtól.

Kapcsolódó:
Videó: A jezsuiták esküje
The Jesuits are a Military Religious Order of the Roman Catholic Church
Ferenc pápa holokauszt túlélők kezét csókolta meg

A jezsuita titkos esküt minden tagnak le kell tennie. A Vatikán és a pápa, legfőképpen a FEKETE PÁPA bármely ellenségét jogosultak megölni, megkínozni és kiiktatni.

"Továbbá ígérem és kinyilvánítom, hogy amint alkalom kínálkozik, könyörtelen háborút indítok és viselek, titokban vagy nyíltan, minden eretnek, protestáns és szabadelvű ellen, a nekem adott utasításnak megfelelően, hogy kiirtsam és kipusztítsam őket az egész Föld felszínéről; és hogy nem kímélek senkit korra, nemre vagy állapotra való tekintet nélkül; és hogy felakasztom, megsemmisítem, megfőzöm, megnyúzom, megfojtom és élve eltemetem ezeket az alávaló eretnekeket, asszonyaik hasát és méhét felvágom, csecsemőik fejét falon töröm szét, hogy utálatos fajuk írmagját is elpusztítsam."

Ezen az eskün alapul az Illuminati tagok esküje is.A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot.
Schweidel József