Payday Loans

Keresés

A legújabb

Lapszemle - március 26. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, 
Hiszek egy isteni örök igazságban, 
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára, 
s általa az egész világ kegyelmet nyer."
AZ EGÉSZ VILÁGRA KITERJEDŐ IMAEST INDULT


A legrázósabb könyv az ószövetség istenéről... (részlet)


Videó: https://www.youtube.com/watch?v=XTB4XgILYcU

Egy valóban holokauszt!

Vonalban levők száma 
Kedves Olvasó!

Teljes hírlevélhez a részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Befizetés, átutalás: 
Nemzeti Hírháló Egyesület
11746108-20025081 (OTP) 
Külföldről: 
IBAN: HU95 1174 6108 2002 5081 0000 0000 
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes


Sosem hibázott ekkorát Orbán
2015. 03. 25. 15:46 Alfahír

A Fidesz és a kormány egy délután alatt több hétre elegendő trutyit öntött a saját fejére. A Quaestor-ügy Orbánék eddigi legkínosabb botrányává dagadhat. 

A pokol akkor kezdett elszabadulni, amikor délben a Cink közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium nekik írott e-mailjét. Ebben Szijjártóék lényegében bevallják, hogy bennfentes kereskedést folytattak. Vagyis exkluzív információik voltak a Quaestor várható bedőléséről, és ezért vették ki a Küküm pénzét a brókercégből. 


Az alaphír az volt, hogy a minisztérium szervezetébe tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlásának a napján, március 9-én vettek ki. Erre reagálta a Külügy azt, hogy azért vonták ki a pénzt a cégből, mert a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek bizalma megingott a brókercégekkel kapcsolatban, és az ügyfelek jelentős része elkezdte kivenni a pénzét. 

Hasonlóan nyilatkozott Orbán Viktor is pár órával később Sopronban. A kormányfő azt mondta, személyesen utasította a minisztériumokat, hogy ellenőrizzék, nem "állomásoztatnak-e" közpénzt brókercégeknél, és, ha igen, akkor azt vegyék ki minél hamarabb. Ő is arra hivatkozott, hogy a Buda-Cash bukása után "dominóhatás fenyegetett". 

Ez nagyon jól hangzik, de nem igaz. Március 9-e előtt semmilyen híradás nem szólt arról, hogy a Questornál komoly gondok vannak, arról meg pláne nem volt szó, hogy az ügyfelek tömegesen vennék ki a pénzüket. A döntés a Külügyben saját bevallásuk szerint már március 5-én megszületett. Tehát előre tudták, hogy a Questor meg fog feküdni, mégsem hozták nyilvánosságra, így a kisbefektetők még napokon át benn tartották a pénzüket, megvárva a teljes összeomlást. 
Ennél azonban nagyobb baj is van. Nem is egy. 

Az egész frakció tudta?

Az Index azt írja, hogy a Fideszben legalább 6-7 nappal (!) a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy a cég tönkre fog menni. A portál munkatársainak állítólag a Fidesz-frakció egyik tagja már március 4-én egy háttérbeszélgetésen említett három céget, amely valószínűleg napokon belül összeomlik. Ezek közül az Index is csak kettőt említ, Hungária Zrt-t és a Quaestort. 

Tehát nem valamiféle "dominó-hatástól" való parázás vezette Orbánékat, hanem pontosan tudták, mely cégek fognak hamarosan bedőlni. És még így is hallgattak. 

Ha igaz, hogy nem csak a kormány, hanem az egész Fidesz-frakció tudott a közelgő bajról, akkor szinte biztos, hogy az információ eljutott a képviselőkhöz közel álló cégekhez és magánszemélyekhez is. Ha bebizonyosodik, hogy március 9-e előtt ők is kivették a pénzüket, az még kínosabb lesz a kormánypárt számára. 

A dominó-sor elején

A legsúlyosabb vád azonban az lehet, hogy nem csak eltitkolták a Quaestor közelgő csődjét, hanem jelentős részben ők is idézték elő. A napi.hu úgy tudja, csak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak 20 milliárd forintot meghaladó összeget vezettek a Quaestornál, és a kormányfői utasítás nyomán ezt nyilván mind ki kellett venniük. És akkor a többi minisztériumról még nem is tudunk. 

Lehetséges, hogy ezzel éppen a kormány indította el azt a dominó-hatást, amitől állítólag annyira tartottak, és a közpénzek azonnali kivonása tette 100%-osan biztossá a Quaestor bukását. (cikkünk megjelenése után kiadott közleményében a külügyminisztérium cáfol: állításuk szerint a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak (MNKH) egy értékpapírszámlája volt, a szerződés szerint csak állampapír lehetett. Közölték azt is: 2015 márciusában az összeg 3,8 milliárd forint volt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről a Quaestornál az Eximbank tőkeemeléséhez kapcsolódó értékpapírok technikai nyilvántartását segítő számla, úgynevezett értékpapírszámla volt. Ezen értékpapírok alapján gyakorolja a KKM a tulajdonosi jogokat az Eximban felett. Ezek forgalomképtelen részvények, amelyek előállítása jogszabály alapján történt.) 

Megrendülve

Az Alfahir.hu-nak nyilatkozó brókerpiacon dolgozó informátor szerint menekítik a pénzüket a hazai piacon jelenlévő brókercégekből az emberek. Jellemzően kisbefektetők egy része "szétszórja" a bent tartott pénzt, vagyis egy részét bent hagyja, más részét máshová utalja, vagy kiveszi, így, ha az egyik cég csődbe megy, a másik rész még mindig meglesz. A befektetők másik része pedig az összes megtakarítását kiveszi. 

Emellett természetesen jelentősen megcsappantak a bejövő utalások is, ami a történtek fényében nem csoda. Információink szerint a hazai brókerpiac alapjaiban rendült meg. 

Bennfentesek

A kormány lépései, illetve Orbán Viktor utasítása nem csak morális, de konkrét büntetőjogi kérdéseket is felvethetnek. Amit a miniszterelnök és a minisztériumok március elején csináltak, az kimerítheti a "bennfentes kereskedés tényállását, ami így néz ki: 

Aki 
a) bennfentes információ felhasználásával pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet köt, 
b) a birtokában lévő bennfentes információra tekintettel mást azzal bíz meg, hogy a bennfentes információval érintett pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet kössön, vagy 
c) előnyszerzés végett bennfentes információt illetéktelen személynek átad, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő 

Megjegyzés: ez nem hiba, hanem általában jellemző! - KJ

Kapcsolódó: 
A fél Fidesz megkaphatta a fülest a Quaestor-bukás előtt
Orbán Viktor döntése közpénzeket mentett
Nekimentek Orbánnak: "Kérjen bocsánatot és húzzon el"
Orbán videóüzenete: senkit sem hagyunk az út szélén
Végtörlesztés rögzített árfolyamon
Rogán: Nem piaci áron forintosítják a devizahiteleket
Napi árfolyamon lesz átváltható a devizahitel
Rogán elkobozná a brókerbotrány csalóinak vagyonát
Fidesz: Szükség van szigorításra - "A Gyurcsány-Bajnai kormány öt évre ritkította meg az ellenőrzések periódusát."
Volner: az elszámoltatás fájna a Fidesznek és az MSZP-nek is
A vesszőfutás hete - Hét hír, amit az Orbán-kormány el akart titkolni
Gőgös: jobbikos tetűk
Fazekas: "Kiss Szilárd mint agrárattasé jól végezte a munkáját"
Hogy jutottunk el a polgártól a keményen dolgozó kisemberig?
Orbán nem megy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére
A Quaestor-ügyben nyomozó budapesti rendőröket tíz vidékire cserélték le
Elutalták 28 ezer ember pénzét a BRB Bankból, de a pénz útközben eltűnt
Rejtélyes halál a Quaestor-csőd másnapján
Végzetes bejelentést tett Orbán a Quaestor-ügyben - ezzel ki is nyírhatja magát
Külügy: Nem volt belső információnk a Quaestor bedőléséről
Rengeteg pénzt vehetett ki a Külügy a Quaestorból
A külügy megerősítette, hogy Orbán utasította őket
Orbán is nyakig benne van a quaestor botrányban!? Azt állítják ő tudott mindenről!
Amit Szijjártóéknak engedtek, azt 28 ezer másik embernek nem
Az Orbán-gate Quaestor-ügy 4 ijesztő dimenziója
Felszívódott milliárd: a brókerbotrány fóti szála
"Az MSZMP-tagokat is egy nappal korábban értesítették az áremelésekről"

Emlékeztető: "Ki kell vizsgálni a jelenlegi kormány gyanús ügyeit, rács mögé kell juttatni azokat, akik a Malévből talicskával tolták ki a pénzt. Véget ért az úgynevezett "spongyát rá" korszak, amikor mindenki büntetlenül úszhatta meg a lopásokat, és élheti a milliárdosok életét..." (Orbán Viktor Fidesz-elnök ellenzékben, Magyar Nemzet, 2009. december 5.) A Malév azóta is felszámolás alatt van, szedi a felszámoló-biztos a nagy jövedelmet, de a volt dolgozókat magukra hagyták! 


Az anyjukat is eladnák, nemhogy a hazájukat.

Első állítás: a Questor 150 milliárd forintnyi pénzt lopott el egy pilótajáték szervezésével kisbefektetőktől kormányzati szereplők asszisztálása mellett. 

Második állítás: Szijjártó segítette a céget azzal, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénzét is betette ebbe a játékba. 

Harmadik állítás: mielőtt bedőlt volna a játék, Tarsoly Csaba Questor vezér nem értesítette Szijjártót, hogy ki kell venni a pénzt, különben buknak. 

Negyedik állítás: Szijjártó kimenekítette a KKM számláit a Questorból, de nem szólt a kisbefektetőknek, hogy bedől a cég. 

Jól kitalált játék ez, hogy vegyék el a kisbefektetők pénzét, amit azok megtakarítottak. 

A állításoktól nyilván független, hogy Szijjártó minden évben többet takarított meg, mint amint amennyit keresett, és hogy Orbán legnagyobb győri támogatója Tarsoly. 

Erről beszélt Hajdu Nóra, olvasd el: 
http://nol.hu/belfold/quaestor-botrany-ellenorzest-kuldenenek-szijjartoekra-1523973

Én csak annyit tennék hozzá: nagyon magabiztos bűnözők, akik ma hatalmon vannak, de egyre többen ismerik fel, hogy eladnák az anyjukat is, nemhogy a hazájukat egy kis haszonért cserébe. 

Juhász Péter - március 24.


Állam az államban? Elintézte a helyi Fidesz, hogy az ő emberei üljenek a bíróságokon
2015. március 25 civilhetes.net

Kizárólag fideszes politikusok jelöltjei lesznek úgynevezett ülnökök a XVIII. és XIX. kerületi bíróságokon, miután az önkormányzat egy napos határidővel írta ki a jelölést.

Illusztráció

Az ülnökök ott vannak a tárgyalásokon, elvileg beleszólhatnak az ítéletbe és belenézhetnek az iratokba is. A jelölések országszerte zajlanak, majd kiderül, mennyire lesz a XVIII. kerület esete szokványos. 

Látott már bírósági tárgyalást személyesen, vagy a tévében? Feltűnt az a két ember, aki a bíró jobbján-balján ül és általában unatkozik? Ők az ülnökök, akik "nem hivatásos bíróként" vesznek részt az elsőfokú büntető-, illetve munkaügyi perekben eljáró bírói tanácsok munkájában. Nem csoda, ha nem tűnt fel a tevékenységük, hiszen jobbára meg sem szólalnak, csak csendben végigülik a tárgyalást. A pozíció jelentősége látszólag csekély, de a politika mégis lecsapott rá. 

Áder János köztársasági elnök ugyanis március 7. és április 30. közé írta ki a bírósági ülnökök megválasztását, mivel most jár le a 2011-ben megválasztottak mandátuma. A feladat az önkormányzatokra hárul, és a budapesti XVIII. kerületben valamiért nagyon sürgőssé vált: míg például Kőbányán péntekig lehetett ülnököt jelölni, Józsefvárosban március 29. Győrben pedig április 10. a jelölési határidő, a XVIII. kerületben (Pestszentlőrinc és Pestszentimre) március 10. volt a határidő, és múlt csütörtökön már meg is választották az ülnököket. 

Az önkormányzat honlapján ráadásul március 9-i dátummal jelent meg a hirdetmény, vagyis gyakorlatilag csak egy nap volt a jelölésre, annak ellenére, hogy maga a felhívás február 27-i keltezésű. Nem csoda, hogy nem volt igazán nagy túljelentkezés: a kerület az Országos Bírósági Hivatal átirata szerint tíz ülnököt és négy pedagógus ülnököt (ők a fiatalkorúak ügyeiben ítélkező bírói tanácsokban dolgoznak) küldhet a XVIII. és XIX. kerületi bíróságra, ezekre a helyekre pedig tizenkét, illetve öt jelölés érkezett (a teljes előterjesztést itt olvashatja). 

Párt nem jelölhet, politikus igen

Az ülnökök többségét a Fidesz-KDNP helyi képviselői jelölték: a tizenkét ülnökjelöltből tízet jelenleg is hivatalban lévő önkormányzati képviselő ajánlott, egyet egy korábbi fideszes képviselő, egy személy pedig - a név egyezése alapján - a jelek szerint önmagát jelölte. Ez egyébként nem ütközik a törvény szigorúan értelmezett előírásaiba: e szerint ugyanis csak párt nem jelölhet ülnököt, maga az ülnök pedig nem lehet tagja pártnak és nem folytathat politikai tevékenységet. A 12 jelöltből végül kilencet választottak meg, mindannyiuk jelenlegi vagy volt fideszes képviselők jelöltjei. 

Múlt csütörtökön megkerestük az előterjesztőt, Ughy Attila fideszes polgármestert, hogy megtudjuk, miért adtak csak egy napot a jelölésre, illetve miért siettek ennyire az ülnökválasztással. Arra is kíváncsiak voltunk, a polgármester összeegyeztethetőnek tartja-e a törvény szellemével, hogy szinte kizárólag fideszes képviselők jelölnek ülnököket. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, amint megérkezik, írásunkat frissítjük. 

Felmerül a kérdés, hogy miért olyan fontos egy kerületi önkormányzat többségi frakciójának, hogy a saját jelöltjeit küldje a helyi bíróságra ülnöknek. Meggazdagodni ebből biztos nem lehet, hiszen az ülnökök tárgyalási naponként vagy a fizetésüknek megfelelő távolléti díjat, vagy - ha nincs keresetük - nettó 3900 forint tiszteletdíjat kapnak. Ez akkor is csak alig 60 ezer forint, ha a bírói tanács havonta 15 napot tárgyal, így nem véletlen, hogy az ülnökök többsége nyugdíjas. 

Mindenbe belenézhet

Nem téved nagyot, aki szocialista maradványnak gondolja az egy 1949-es törvénnyel szovjet mintára bevezetett ülnöki rendszert. Az 1950-es években fontos szerepet szántak az akkor még népi ülnöknek nevezett laikus bíróknak, egyfajta politikai ellenőrként ültették a bíróságokra. Eleve csak olyan "dolgozót" lehetett ülnöknek választani, aki kellő "szocialista öntudattal" és "politikai iskolázottsággal" rendelkezett, mondjuk ez sok másik posztra is igaz volt. Az ülnöki rendszer valahogy mégis túlélte a rendszerváltást - csak a "népi" jelző maradt el -, és még az új alaptörvénybe is bekerült a "nem hivatásos bírók" részvétele az igazságszolgáltatásban. 

A bírói tanácsban elvileg egyenrangúak az ülnökök és a hivatásos bíró, az ítéletet is tanácskozás után, együtt hozzák meg, de a gyakorlatban ez másként van. Minderről Miskolcziné Juhász Boglárka főügyészségi ügyész írt egy tanulmányt a Büntetőjogi szemle című szaklapba. Kutatásai során egyebek mellett azt kérdezte a bíróktól, hogy mi a véleményük az ülnökökről. "A leggyakoribb válasz az volt, hogy a bírót tulajdonképpen »nem zavarja« az ülnök jelenléte", de azt azért senki nem várta el, hogy az ülnökei kérdést intézzenek például a vádlotthoz. 

A törvény szerint az ülnök megismerhet minden, az ügyhöz kapcsolódó dokumentumot, de a fent idézett kutatásban megkérdezett bírák egyike sem nyilatkozott úgy, hogy az ülnök igényt tartott volna a tárgyalás megkezdése előtt az iratok tanulmányozására, bár a vádiratot megkapják. Az ítélethozatal is legfeljebb úgy történik, hogy a hivatásos bíró "hangosan gondolkodva" az ülnökök elé tárja a döntés folyamatát. Olyan esetre egyik bíró sem emlékezett, hogy "büntetőjogi főkérdésben" ülnökei valaha is meggyőzték volna az övétől eltérő véleményükről. 

Kapcsolódó: 
"Orbán testőrsége állam az államban"
A TTIP kereskedelmi szerződés a törvény előtti egyenlőséget a vállalatok máglyájára hajítja
Ismert "fideszes" üzletembereket tiltottak ki az USA-ból
Polt mégis kénytelen kivizsgáltatni a szekszárdi választási csalást
Teljes átvilágítást tart az ügyészség Juhász Péter "feketéző" Milla egyesületénél
Kilencmillió forintot követel a Nemzeti Földalapkezelő a kishantosiaktól és a Greenpeace-től, mert biztonsági őrökkel kellett őrizniük a biogazdaság földjét
Gémesi György: Orbán bukása csak idő kérdése
Volner: A Quaestor-botrány egyre inkább maga alá temeti az Orbán-kormányt
Tarsoly Csaba: Nem tudtam, hogy Orgován a Quaestor új vezérigazgatója
Rogán lemez: az MSZP-seknek van elszámolnivalója Tarsollyal


Le Pen: "Az EU halott; ha engem választanak meg 2017-ben, hat hónappal később népszavazás lesz a kilépésről"
2015. március 25. 07:12 MTI - Kuruc.info

Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke az EU-ból való kilépésről rendezne népszavazást Franciaországban, ha megnyerné a két év múlva esedékes elnökválasztást. A pártelnök a Mega görög tévének nyilatkozva mondta ezt kedden.


"Az az elgondolásom, hogy megmondom a franciáknak, ha engem választanak meg 2017-ben, hat hónappal később népszavazás lesz" - közölte Marine Le Pen. 

"Az Európai Unió halott, a mi gazdaságunk, szociális jóléti rendszerünk és identitásunk halála (az EU)" - folytatta Le Pen, aki arra szólította fel Görögországot, hogy kezdjen tárgyalásokat az euróövezetből való kilépésről ahelyett, hogy teljesítené a hitelezők és Brüsszel követeléseit. Üdvözölte a radikális baloldali Sziriza párt januári választási győzelmét. "Görögország számára az egyetlen megoldás a tárgyalás az euróból való szervezett kilépésről" - mondta a pártelnök. 

Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Front minden idők legjobb eredményét érte el a vasárnapi helyhatósági választáson, a voksok 25,97 százalékával a harmadik lett a pártok szerinti bontásban. Nem sikerült ugyanakkor a legerősebb francia politikai erővé válnia, jóllehet a felmérésekben 30 százalékkal az élre várták. Az első helyen a Nicolas Sarkozy volt államfő vezette jobbközép Népi Mozgalom Uniója nyerte a szavazatok 29,4 százalékával. 

Kapcsolódó: 
Marine Le Pen népszavazást tartana az EU-ból kilépésről


Így vonulnak át az amerikaiak hazánkon
2015. 03. 25. 16:00 Alfahír

Nem álcázzák magukat agyon. Persze, ha a cél pont az, hogy erőt mutassanak, akkor így is kell csinálni. Persze a szeretet, a megértés és a világbéke jegyében.


M2 Bradley-k a vonaton, a Budafoki úti felüljárónál a Déli összekötő híd felé. 

Korábbi cikkünkben pedig az amerikai hadsereg "Stryker" típusú lövészpáncélosai láthatóak, amint épp Magyarországon át szállítják őket. Mint ismert, az amerikai hadsereg Európában állomásozó egységei fel-alá vonulgatnak Közép-Európában. 

Információink szerint ezek a harcjárművek az Egyesült Államok szárazföldi hadseregének első hadosztályának első páncélos dandárjából valóak. Ezek tehát nem az USAREUR standard csapatai (mint páldául a Lengyelországban lepakolt 10. légvédelmi dandár, vagy a most fel-alá cikázó második lovassági hadosztály a strykerekkel). Ők egyébként Texasból jöttek, hívójelük Ironhorse (vasló, vasparipa). 


Ausztriában, Linzben fényképezték 
Kb. 50 NATO tank osztrák vagonokon a keleti irányba utazik

Kapcsolódó: 
Amerikai páncélos haderő Magyarországon
"Lánctalpas gyalogsági harcjárműveket" szállítottak keresztül Budapesten - de persze csak hadgyakorlatra...
A NATO vereséggel távozott a Fekete-tengerről
Orosz katonai megfigyelők mérik fel a Magyar Honvédség állapotát


James Fetzer amerikai filozófus: Az USA lett a "legutáltabb nemzet" Washington politikája miatt
2015. március 26. 08:04 Hunhír.info

James Fetzer amerikai filozófus szerint Washington politikája miatt vált Amerika a leginkább csodált és tisztelt nemzetből megvetett országgá szerte a világon.


A PressTV-nek adott telefoninterjújában az amerikai elemző úgy fogalmazott: Köszönhető ez a hírszerző ügynökségek tevékenységének, valamint Izraelnek, mert a cionista rezsim volt a mozgatórugója minden olyan eseménynek és háborús beavatkozásnak, amely amely miatt a világ elfordult a "szabad világtól". Fetzer szerint a jelenlegi jemeni káosz is Washington hibás politikájának a következménye. Az állítólagos terrorizmus elleni küzdelem Jemenben csak újabb jele a szánalmas amerikai politikának a Közel-Keleten, amely New York City és a Pentagon a hamis zászlós támadása, valamint a 9/11 bekövetkezésével kezdődött meg. Fetzer a világ legagresszívebb hatalmának nevezte Amerikát. 


Szerdán, Szaud-Arábia amerikai nagykövete, Adel al-Jubeir bejelentette, hogy Szaúd-Arábia és regionális szövetségesi katonai akciót indítanak Jemenben. Fetzer figyelmeztetett: a művelet megkezdése előtt Rijad konzultációkat folytatott az amerikai katonai stratégákkal. Eközben a Fehér Ház szóvivője egy nyilatkozatában ígéretet tett Washingtoni logisztikai és hírszerzési támogatására. 

Kapcsolódó: 
Gyorshír: 13 civil halt meg Jemenben a szaudi légicsapásoktól
Újra lángol Közel-Kelet: több mint tíz ország avatkozott be Jemenben
Jemeni polgárháború: Áden repülőtere is elesett
Obamát felszólították, küldjön fegyvert Ukrajnába
9/11: Oroszország bizonyítékokat mutat be az Egyesült Királyság és Izrael összeesküvéséről
A NATO nem elég - Juncker EU hadsereget akar Oroszország ellen
Moszkva szerint oroszellenes az USA nemzetbiztonsági stratégiája
Brit történész Budapesten: Hitler nem "képregénybeli főgonosz", az USA pedig nem makulátlan hős volt
"Térdre kényszerítették a zsidók a Jobbikot!" - szakadhat a párt és a szélsőséges holdudvar


Leiratkozás itt