Payday Loans

Keresés

A legújabb

A csontsovány modell PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Lejárt a csontsovány modellek ideje

Hamarosan eltűnhetnek a kifutókról és a magazinok címlapjáról az egészségtelenül sovány lányok egy francia törvényjavaslatnak köszönhetően, melyet a kormányzó szocialista párt nyújtott be Franciaországban.

Ha a parlament elfogadja törvényjavaslatot, akkor a jövőben büntetéssel sújtják majd a túlságosan soványnak ítélt manökeneket foglalkoztató ügynökségeket és divatházakat. A tervezet értelmében a modellként dolgozó nők testtömeg-indexe legalább 18 kell, hogy legyen. Ez azt jelenti, hogy egy 175 centiméter magas nőnek legalább 55 kilogrammot kellene nyomnia. A megfelelő paraméterek rendszeres ellenőrzése a munkáltató kötelessége lenne.

A body mass index, rövidítve BMI, egy statisztikai mérőszám, mely az egyén testmagasságát és -tömegét veti össze. Kiszámítása során a kilogrammban megadott testtömeget osztják a méterben mért testmagasság négyzetével. A francia törvény értelmében akár 75 ezer eurós pénzbírságot és hat hónapos börtönbüntetést szabnának ki azokra, akik megszegik az előírásokat - mondta Olivier Veran szocialista képviselő, a két törvénymódosítás írója.

„Fontos, hogy a modellek tudják, rendesen kell enniük és vigyázniuk az egészségükre, tekintettel azokra a fiatal lányokra, akiknek ezek a nők a példaképeik" - mondta Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter a BFM TV-nek adott interjújában, hétfőn.

A tervezetet kedden tárgyalja a francia parlament, ám a miniszter megjegyezte, hogy a kormánypárt támogatja a modellek súlyával kapcsolatos két kiegészítést, amely szankcionálna mindent, ami az extrém vékonyságot népszerűsíti. Ide tartoznak például az anorexiát és az egészségtelen életmódot hirdető honlapok is.

http://nol.hu/mozaik/lejart-a-csontsovany-modellek-ideje-1522575