Payday Loans

Keresés

A legújabb

Czibor Zoltán, a tékozló... PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC


Czibor Zoltán eltékozolt hagyatéka - az özvegy drámai élete

 

Drámai körülmények között él Czibor Zoltán özvegye: az Aranycsapat egykori klasszisának felesége koldul, már nincs villany és fűtés a lakásban, egy hónapon belül az utcára kerülhet – a keddi Nemzeti Sportban Erika megdöbbentő részletességű interjút adott Sinkovics Gábornak.

54 hozzászólás

 • cz
  2015-03-17 14:44:13
  paszko: én is rendszeresen látom azt az öreget. Amikor elolvasom a tábláját, és arra gondolok, mi lenne, ha olyan lennék, mint ő, az azonnal meggyőz arról, hogy egy büdös fillért ne adjak neki, és inkább tegyek félre a nehezebb időszakokra.
 • NoBajnerNoParty
  2015-03-17 14:07:41
  Krutka...
  Nem is tudom...téged nem szégyell a családod?
  Olyan irigység és önzőség van benned, hogy az már a betegség határát súrolja. Most már értem, a hozzászólásaid hátterét.
  Ember kezdj el terápiára járni, ha magadtól nem megy.
  Igen én segítek elesett embereken és éhező gyerekeken amikor tudok. Mert ez lelkileg nem okoz problémát, mivel nem rendelkezem torz értékrenddel. 
  Az pedig, hogy kettőnk között melyikünk a bar.marc. Te is eldöntheted a két hozzászólást megtekintve és azt értelmezve...jah hogy az nem megy. Akkor KÉRJ SEGÍTSÉGET.
 • NoBajnerNoParty
  2015-03-17 14:00:26
  Okés endike. Ez így sokkal jobb. Köszönöm ;)
  Igen, de ahogy ez a nő kitartott Czibor mellett az tiszteletre méltó. ezért nem lenne baj, ha más is kiállna mellette, amikor szüksége lenne rá. Nem akarok nagy szavakat mondani, de a társadalomnak közösen kell segíteni a szegényeket és az elesetteket. Ez az alapvető kötelesség és nem lehetőség.
 • NoBajnerNoParty
  2015-03-17 13:56:14
  kopaszvaresz...messze vagy a korrektségtől.
  A értelmi szinted pont egy hormonzavaros pattanásos lázadó tinédzserével egyenlő.
  Ki mondta, hogy neked bármit is tenned kell? Csak ne ítélj halálra egy másik embert, még szóban sem. Mert attól hogy egy bajba jutott idős hölgyön köszörülöd a nyelved még nem leszel vagányabb srác. Inkább szánalmasabb.
 • teisfiambluetooth
  2015-03-17 13:52:51
  "Nem vagyok benne biztos, de talán az olimpiai bajnokok járadéka is adható az özvegyeknek!"
  Nem adható hanem törvény szerint jár nekik özvegyi járadék.
  Viszont csak akkor ha maga a bajnok jogosult volt rá.
  Mivel az erről szóló törvény 2004-ben "a sportolókkal soha nem törődő Fletóék" alatt született a Bolond pedig évekkel korábban meghalt így ő maga és ennek következtében özvegye nem szerezhettek jogosultságot e járadékra.
  Persze mostanság vannak már visszamenőleges törvények is, de úgy látszik azok csak akkor fontosak ha bekaszálni kell a pénzt és nem kiadni.
 • Realkodo
  2015-03-17 12:25:51
  Akkoriban egy stabil NB I-es focista úgy gyárigazgatói szinten keresett. Aki pedig válogatott volt, az megkereshette a többszörösét is ennek. A focisták feleségei általában nem is dolgoztak sehol, háztartásbeliek vagy jobb esetben még családanyák is voltak. Nem beszélve arról, hogy a lakáskörülmények vonatkozásában is kivételezettek voltak. Ez utóbbi még az NB III-as, sőt megyei csapatoknál is jellemző volt. Különösen ott, ahol a csapat a jól menő üzemé volt. Ezeknél még megyei szinten is járt a munkaidő kedvezmény is. Jól éltek a fiúk, s csak akkor kezdődött a baj, mikor abba kellett hagyni a játékot. A volt játékosok jó része nem csak nem szeretett, de egyéb képzettség hiánya miatt nem is tudott máshol dolgozni, új életet kezdeni, mindenkiből meg nem lehetett edző, intéző vagy gyúró. S ezzel kezdődött el lezüllésük is. Sok-sok példa volt erre. Sajnos, most is találkozhatunk hasonló esetekkel.
 • Realkodo
  2015-03-17 12:24:06
  Tisztelt "gwr"!Köszönöm a segítségét. 
  Az éves kb. 20 000 Ft-os kereset úgy havi kb. 1650 Ft-nak felel meg. Igaz, 1958 -ban még gyerek voltam, de ekörül lehetett akkor egy átlagos munkáskereset. Akkoriban az igazgatók - akkor még nem nevezték őket vezérigazgatóknak - sem kerestek többet az átlagos kereset 2-2,5-szeresénél. Így volt ez az 1970-es évek közepéig. Igaz a 60-as évek végétől, az új gazdasági mechanizmus bevezetésétől a vezérek már jóval több prémiumot kaptak. A 60-as, 70-es években nem nagy különbség volt a gyerekek öltözködésében sem, nem látszott nagyon, hogy ki fia, ki borja.
 • antalcsak
  2015-03-17 12:14:21
  PITYESZ! te meg tanulj meg szöveget értelmezni!
  -
  "( Az éves átlagkereset akkor Magyarországon kb. 20 000 Ft volt.)"
  -
  OLVASSD figyelmesen! :D
 • kapalos
  2015-03-17 10:35:01
  Puskásnak a spanyol rendszerben lett volna pénze kezeltetni magát, csak ittnon nem volt érvényes a biztosítása, gondolom.
  ő meg hazajött akkorra már.
 • gwr
  2015-03-17 10:00:39
  PITYESZ, ő éves átlagot írt, nem havit.
 • jabka
  2015-03-17 09:52:22
  Nem vagyok nyugdíjbiztosítási szakember, ezért kérdezem; az idős hölgynek miért nem jár a férje után özvegyi nyugdíj? Akár a spanyol vagy a magyar államtól is kellene, hogy kapjon legalább annyit, hogy ne kelljen kéregetnie, minimum meg tudjon élni! Én azért megnézném, hogy az egykori MSZMP funkcionárius elvtársak hátramaradottai mennyit kapnak havonta a magyar államtól és akkor egy Czibor Zoltán özvegyének legalább annyi - ha nem több - mindenképpen járna!
  Nem vagyok benne biztos, de talán az olimpiai bajnokok járadéka is adható az özvegyeknek!
 • Zagyvapart
  2015-03-17 09:25:09
  Igen érdekes történet csak úgy, mint Bözsike nénié, Puskás özvegyéé. Puskás vagyonokat keresett a Reálnál, aztán öregségére, amikor megbetegedett arra sem volt pénze, hogy kezeltesse magát. A magyar kormány (Gyurcsányék) fogadták be, és kezeltették állami pénzből.Később Bözsi néni még megjegyzéseket tett rájuk. Aztán most itt van Cziborné. Szólni kell OVI-nak vegye ölbe őt is!
 • LI
  2015-03-17 09:00:22
  nem tudott Czibor a pénzzel bánni, mint ahogy ez a sokadik asszonya sem. ezzel együtt nyilván valamit, valahogy segíthetne bárki is az Aranycsapat emlékén élősködők közül.
  egyébként valahol mégis tanulságos, hogy szegény Czibor halálakor '97-ben - pedig nem volt vénember, 68 múlt, és már rendesen épült az Aranycsapat-kultusz - nem volt semmiféle orsázgos gyász és döbbenet, nemzet halottja és stb., ő volt az utolsó, aki szép csendben, csinnadratta nélkül távozott és különösebb ceremónia nélkül komáromi humusz lett a végső nyughelye, pedig azért megérdemelt volna méltóbb búcsút is (és nem a belvárosi bazilikára gondolok), még akkor is, ha az épp őelőtte egy nappal meghalt Diana hercegnőt gyászolta a világ.
 • gabetto
  2015-03-17 08:57:17
  "Pár nappal ezelőtt a Corvin-negyed aluljáróban láttam egy nyolcvan fölötti öreg koldust, egy táblát tartott, melyen a következő felirat volt: "Én is voltam olyan mint te, még te is lehetsz olyan mint én." Én elgondolkodtam, szerintem mindenkinek ezt kéne tennie, aki úgy érzi, hogy most fut a szekér, és sokkal több szolidaritás kéne az elesettek felé!"RESPECT
  Sajnos a beirások hü képet adnak 2015 Magyarországárol.
  Az értékeket máshol sokkal jobban megbecsülik!A multkoriban olvastam egy cikket Poczik Jozsefről,az ETO bajnokárol.Győrben jegyet kellett vennie a mecsre,mert az se tudták ki ő.
  Ehhez képest Détárinak Gőrőgországban máig külőn széke van.....
  NO COMMENT!!!!!
 • Zsoika80
  2015-03-17 08:53:47
  Azt hogy nem tettek félre pénzt nem hiszem.Nem hiteles ez a nő!
 • kapalos
  2015-03-17 08:42:18
  tipikus érdekházasság , az özvegyi nyugdíjért. hemzsegnek kis hazánkban az ilyenek. ott lóg a perzsa a háttérben, tessék eladni, az is valami.
 • wrossi
  2015-03-17 08:34:46
  de amikor kéregetni tetszik ne rúzsozza ki magát mert úgy nem hiteles.
 • donahue
  2015-03-17 08:17:16
  Disszidáltak, nem tetszett nekik a komcsi rendszer, pedig igencsak a kegyeltjei voltak ( kiemelt fizetések, eltürt csempészések), most meg tartsa el a szociális háló,mert az exférje világklasszis labdarugo volt.Azért életük során minimum 10szer annyi pénzt kerestek és költöttek mint egy átlag család és ennyit is képes volt elszorni. Az ifj. Czibor a Barca fotósa évtizedek ota,hogyhogy nem hozzáfordul hanem a nyilvánossághoz?
 • lempilampi
  2015-03-17 08:07:09
  A kiváló labdarúgó által megszerzett anyagi értékekkel jobban kellett volna gazdálkodni. Egy felelőtlen életvitelre nem mentség Czibor Zoli foci nagysága, sőt egy felelősségteljes életvitellel még jobban elő kellett volna segíteni a focista emlékét.
 • bodon
  2015-03-17 08:04:28
  kenian!Törőcsik szétitta az agyát,de hányszor.Mégis milliós külföldi műtéteket is elvégeztek.Most is pátyolgatják a többszörösen visszaeső alkeszt.Majd nemzeti hős lesz.A zuglói új polgármester sorra elhelyezi a bukott,munkanélkülivé vált volt kollegákat.Tehát van példa a segítségre is.
54 hozzászólás