Payday Loans

Keresés

A legújabb

Lapszemle - március 14. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Olvasás honlapon:

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, 
Hiszek egy isteni örök igazságban, 
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára, 
s általa az egész világ kegyelmet nyer."
AZ EGÉSZ VILÁGRA KITERJEDŐ IMAEST INDULT


Amit kötelező lenne iskolában tanítani... 
Aradi Lajos: A betegségek lelki okai 
2015 március 21-22.

Vonalban levők száma 
Demján a százmilliárdos bukásról, Simicskáról, Tescóról
2015. március 12. Hír24

A kormány nem tiszteli a tulajdonjogot, a takarékszövetkezeti rendszert jellemtelen strómanokkal alakította át, az Alkotmánybíróság szégyenteljes asszisztálásával. A kabinet a kiskereskedelemben is jogalkotással szerez piacot egy érdekcsoportnak, ez hitelességvesztéshez vezet - mondta az ország egyik leggazdagabb embere a Figyelőnek.


A tulajdonjog "a polgári társadalom és a demokrácia legalapvetőbb kérdése". Azt nem lehet korlátozni "vagy leértékelve elvenni, s utána magánszemélyek szűk körének olcsón eladni". Demján Sándornak személyesen nem éri meg a takarékok ügyében csatázni, de morálisan nem tehet mást. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökeként összesen csaknem egymillió emberért felelős. Úgy számol, a magyar államnak több mint százmilliárd forintot kell majd fizetnie az elvett vagyon kártalanítására, ha az Európai Bíróság kedvezően bírálja el panaszukat.

A nagyvállalkozó elismeri a kormány eredményeit, hosszan sorolja azokat, dicséri Matolcsyt. Jó döntésnek nevezi a nyugdíjpénztári vagyon elvételét, rossznak a pénz elherdálását, a Mol-részvények felesleges megvásárlását. Szerinte vitája a hatalommal, a politikával egyáltalán nem új. Neki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében (VOSZ) elnökként mindig a tagok érdekeit kell képviselnie, emiatt vállalatcsoportja "a méretéhez képest elenyésző állami megrendelést kapott", hiába építették volna meg például az M5-öst 150 milliárd forinttal olcsóbban a nyertes Bouygues-Strabag konzorciumnál.

Az Orbán-kormánnyal a nézeteltérések a bérkommandóval kezdődtek, a takarékszövetkezetek államosítása volt a vízválasztó. Most a vasárnapi nyitva tartás kapcsán kevés esélyt ad a harcának. A kormány a szokásos technikát alkalmazza: jogalkotással piacot szerez, szabályozókkal nehéz helyzetbe hozza a konkurenciát, s ezzel egy bizonyos érdekcsoportnak kedvez. Az állandóan változó szabályok miatt a kormány elvesztette a külföldi befektetők bizalmát, pedig annak visszaszerzésével akár 5-6 százalékos növekedést is el lehetne érni. Felzárkózni Európához, csatlakozni az euróövezethez "csak jó árfolyammal s közepes inflációval lehet. Az ideális az lenne, ha elérnénk az unió átlagos GDP-szintjének legalább a 80 százalékát".

Az ország rossz híre főleg a külpolitika hibája. Stílusbeli problémák vannak, ami "az önértékelés teljes hiányából fakad. Tisztában kell lenni a súlyunkkal s a képességeinkkel. Az EU egy önző, egyenlőkre és egyenlőbbekre osztott világ. Ebben mindenkinek megvan a sorrendje s a szerepe, ebből akkor sem tud kiugrani egy ország, ha igaza van. (...) Személyre szabott adótörvényekkel nem illik a versenytársakat kiszorítani a piacról. Ott van például az RTL Klubra szabott 50 százalékos reklámadó, vagy a Tescóra és a SPAR-ra célzottan kivetett, hatvanszorosra emelt élelmiszerlánc felügyeleti díj. Ezek a nemzetközi üzleti életbe, a nemzetközi morálba nem illeszkedő lépések. Itt a kormány - és mi magyarok is - morálisan vesztettünk".

Az Orbán-kormánytól Demján Sándor két éve megkapta a legmagasabb állami kitüntetést, amit civil kaphat, de nincsenek kétségei, ha érdekeik úgy kívánják, támadni fogják. A VOSZ-elnök a miniszterelnökkel két éve beszélt érdemben utoljára. Azóta Orbán Viktorral csak válogatott focimeccsen találkoztak futólag, kezet fogtak, ennyi. Simicska Lajos vádjait a nagyvállalkozó nem kommentálta, a miniszterelnököt és családját nagyon régóta ismeri, elképzelhetetlennek tartja az ügynökvádakat.

Kapcsolódó:
Bayer: nem Orbán, Simicska az ügynök
Orbán a katonai elhárításnak jelenthetett
Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?
Akik miatt nem lesz nyilvános az ügynöklista
Fejmosást kapott a tiltakozó váci gimnázium igazgatója
A nemzeti oldalt rágalmazza a Hitgyüli nevű destruktív szekta
A Hit gyülekezetének karmaiban
Történelmi egyház lett a Hit Gyülekezete, a parlament megszavazta
Szentlélekkel való betöltekezés, Szentlélek kitöltése és a helyreállított IzraelEnnyi pénzt szedtek be különadókból 2010 óta
2015. 03. 11. 10:42 Origo

A kilenc új válságadó 2200 milliárd forintot hozott 2010 óta a költségvetésnek, ezek révén tudta biztosítani a kormány a költségvetési hiánycél teljesülését.

2010 és 2014 között 2194 milliárd forint folyt be a költségvetésbe az Orbán-kormányok által bevezetett különadókból, míg az idei évben a tervek szerint további 546 milliárd forintot várnak, emlékeztet közleményében a Policy Agenda elemzőcég. Az látszik, írják, hogy a költségvetés egyre inkább hozzászokott ezekhez az adókhoz, mivel a legtöbb pénzt 2014-ben szedték be belőlük, 613 milliárd forintot. Ez a költségvetés bevételi oldalának 4 százaléka volt, 2010-ben még csak 3 százaléka.

Kilenc különadó
Az elmúlt öt évben kilenc új szektoriális adót vezettek be: 

Pénzügyi szervezetek különadója 
Ágazati különadó (2013-tól megszűnt) 
Közműadó 
Telefonadó 
Pénzügyi tranzakciós illeték 
Baleseti adó 
Biztosítási adó 
Népegészségügyi termékadó 
Reklámadó 
Az elmúlt években ennyi különadót szedett be az állam

Kiszámíthatatlanság

A válságadók legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlansága volt. Egyrészt nem lehetett tudni, hogy mely szektorok lesznek, és mikor érintettek, másrészt menetközben is gyakran átíródtak a szabályok. A Policy Agenda számításai szerint tizennégy alakalommal változtatták meg az adók mértékét, szabályait, az érintett termékek körét.

Rossz tervezés

Ezeket a változásokat nem csak a gazdasági szereplők tudták nehezen követni, hanem a kormány sem volt képes igazából tervezni. 2010-2014 között 1954 milliárd forintot terveztek a különadókból, amelynél 12 százalékkal többet szedtek be. Ennek oka, hogy az elmaradó egyéb bevételek pótlása, vagy az adóbevételek rossz tervezése miatt évközben kellett új különadókat bevezetni, vagy változtatni rajtuk, véli a Policy Agenda.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
12 százalékkal többet szedtek be az eredetileg tervezettnél

Fékezik a gazdaságot

Ezek az adók lassítják a gazdaság növekedését a Policy Agenda szerint, és az látszik, hogy a kormány hozzászokott a válságadókhoz, azok összege már akkora, hogy nehezen fognak tudni leszokni róluk.

Kapcsolódó:
Beintettek az iskolák a Kliknek
Pártállami pénzügyminisztériumból érkezett a Quaestor pénzmentője
Újabb brókerbotrány: 150 milliárd tűnhetett el
1950 milliárd a brókercégeknél
Felvágta ereit a letartóztatott brókernő
Napelem-ügy: Hadházy szerint máshol is működött a "Tiborcz-forgatókönyv"
Varga Mihály: A magyar gazdaság eladósodás nélkül nő
Chikán: gyenge és romlik a magyar gazdaság versenyképessége
OECD: Tovább romlott a magyar helyzet
110-130 milliárd forint - Ennyit költ a kormány stadionokra
25 milliárdba kerül Orbán legújabb álma, a 2017-es vizes vb megrendezéseMorvai: Nálam van Petőfi Sándor koponyája
2015.03.13. 03:00 borsonline.hu

Szenzációs bejelentést tesz ma Morvai Ferenc: 166 év után megoldódik Petőfi Sándor halálának rejtélye. A kutató megdönthetetlen DNS-teszttel bizonyítja igazát.

Kutatás Morvai Ferenc, a Megamorv-Petőfi bizottság elnöke évekig tartó hallgatás után ma délelőtt nagy bejelentésre készül egy sajtótájékoztatón. A Borsnak eljuttatott közleményében azonban felfedett bizonyos részleteket Petőfi földi maradványainak kilétéről. Azt állítja: csaknem százszázalékos bizonyítást nyert, hogy a Szibériában talált földi maradványok valóban Petőfi Sándoré lehetnek, aki nem 1849-ben a segesvári csatában esett el, hanem 1856-ban, Szibériában halt meg.

Titokban elrejtették a barguzini csontokat

1989-ben bejelentették, hogy a nagy költőnk a Bajkál-tó közelében, Barguzinban halt meg és nem a segesvári csatában, mint ahogy az iskolában tanítják. Morvai Ferencet és munkatársait 26 év alatt sok támadás érte, mind a kutatók, mind a Magyar Tudományos Akadémia részéről. Elterjesztették, hogy a csontváz egy nőé volt. Hogy igazukat bebizonyítsák, a Petőfi bizottság kérelmet nyújtott be a Főpolgármesteri hivatalhoz, hogy felnyithassák Petőfi szüleinek Fiumei úti sírkertben lévő kriptáját, hogy DNS-mintát vegyenek. Ezt azonban elutasították. Morvaiék szerint a csontokat a magyar kormány meg akarta semmisíteni, ezért titokban csempészték azokat Magyarországra és elrejtették őket. Lapunk úgy tudja: egy templom alatt ásták el.


A kutatás időszaka alatt Morvai Ferencet eszméletlenre verték, kocsiját felgyújtották, munkatársait is többször fenyegették, mégsem adja fel, hogy bebizonyítsa igazát. 26 év után ma megdönthetetlen bizonyítékot ígér

A kutatás időszaka alatt Morvai Ferencet eszméletlenre verték, kocsiját felgyújtották, munkatársait is többször fenyegették, mégsem adja fel, hogy bebizonyítsa igazát. 26 év után ma megdönthetetlen bizonyítékot ígér

Felkutatták a költő vérszerinti rokonait

A közleményből kiderül: az évek alatt mindent elkövettek az expedíció tagjai, hogy tudományos bizonyítást nyerjen az elméletük. "Kondoroson több hektár területet felástunk, míg Petőfi István nevű öccsének sírját megtaláltuk, de a csontok használhatatlanok voltak. Több évbe tellett, hogy Európában felkutattuk Petőfi vérszerinti rokonait. Közjegyző előtt vérmintát vettünk tőlük. A Szibériában kiásott csontokból kontrollanyagot vételeztünk újabb DNS-vizsgálat céljára. A Sanghaji Orvosszakértői Intézetben elvégeztettük újból a DNS-vizsgálatot, és bebizonyítást nyert 99,9 százalékos DNS-azonossággal, hogy Petőfi Sándor földi maradványait találtuk meg" - foglalta össze Morvai.


Szülei Fiumei úti sírjába temetnék el a költőt

Morvai Ferenc szerint a Petőfi- kutatás magyar ügy. Újra felkérték az ügy támogatására a kormányt, de még nem kaptak választ. Az a céljuk, hogy a Szibériában talált csontokat eltemethessék Petőfi szülei mellé. "Reménykedünk abban, hogy a több mint 25 éves munkánk nem volt hiábavaló, békésen el tudjuk temetni Petőfi Sándor földi maradványait, és ebben senki nem akadályozhat meg minket" - zárta összefoglalóját a vállalkozó.


A Fiumei úti sírkertben nyugszanak Petőfi szülei. Fiukat is ide szeretnék temetni

Kapcsolódó:
Petőfiért! - MVSZ sajtóanyagaAki magyar, készül megadni a végső tiszteletet a Nemzet Költőjének
2015. március 13., péntek fejerszovetseg.blog

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Elnökhelyettes Úr!
Kedves Miklós! Kedves Sándor!


Petőfi Sándor 1848-as kokárdája (kívül piros)
Nagy örömmel értesültünk arról, hogy a MEGAMORV - Petőfi Bizottság sajtótájékoztatójával pont került egy küzdelem első szakaszának végére. Az igazság megkerülhetetlen.

Gratulálunk a Magyarok Világszövetsége Elnökségének és különösen Fuksz Sándornak, az MVSZ kezdeményezésére évekkel ezelőtt életre hívott Petőfi Bizottság elnökének, az MVSZ elnökhelyettesének és Neked, a Magyarok Világszövetsége elnökének!

Fogadjátok a Fejér Szövetség Elnökségének legmélyebb elismerését
1. azért a KÜZDELEMÉRT, NYILVÁNOS FELLÉPÉSÉRT, aminek következtében lehetővé vált, hogy Morvai Ferenc a háttér ellenállást leküzdve előrukkoljon a DNS vizsgálattal és annak eredményével
2. azért a KÖVETKEZETESSÉGÉRT és KITARTÁSÉRT, amelyet az sem tört meg, hogy soha nem látott és a legkevésbé sem várt becsületsértések és rágalmak között kellett ezt véghez vigyétek!

A Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete egyként sorakozik fel március 15-én a Hősök terén a Magyarok Világszövetsége Elnöksége mellett, hogy együtt hirdessük

HAZAI FÖLDBEN KELL ELTEMETNÜNK PETŐFI SÁNDORT!

Bizalmunk az ősi erényben:

Dr. Boór Ferenc elnök - MVSZ Fejér Megyei Szervezet
Sajó Victor elnök - Fejér Szövetség

Fuksz Sándor előadás Székesfehérvárott, az Országzászó téren, a 226. Hétvezér Estén, 2014. június 24-én, Keresztelő Szent János napján
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=zPA5ILS952g
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=k7KOj-SGPeI

Kapcsolódó:
"A "fordított kokárda" agyrémről az ünnep kapcsán - Érzések és tények a kívül piros kokárda mellett
Március 15. ünnep Pilisszántón
Március 15. - MVSZ rendezvény a Hősök terén: Talpra magyar!
Petőfiért! - Az MVSZ sajtóanyaga


Nehezebb lesz az amerikai és a kanadai légtér védelme
2015. 03. 13. 22:00:26 MTI - Híradó

Oroszország nagy hatótávolságú, konvencionális robbanótöltettel felszerelt manőverező robotrepülőgépeket állít hadrendbe, amelyek megnehezítik az amerikai és a kanadai légtér védelmét, valamint biztosítják Moszkva számára, hogy nukleáris fegyver nélkül is képes legyen az elrettentésre - közölte az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) parancsnoka.


William Gortney tengernagy az aggályairól csütörtökön írásban tájékoztatta az amerikai szenátus fegyveres erők bizottságát, amiről pénteken számolt be a CNN hírtelevízió. A Gortney által említett "szárnyas rakéták" bombázókra, tengeralattjárókra és hadihajókra is telepíthetők. A manőverező robotrepülőgépekkel kapcsolatos egyik legnagyobb kihívás a NORAD számára azt megállapítani, hogy azokat felszerelték-e nukleáris robbanótöltettel.

Az admirális szerint az elmúlt évet az orosz haderő világszerte érezhető erősödő magabiztossága jellemezte. Ennek részeként az orosz nehézbombázók tavaly többet járőröztek Oroszország légterén kívül, mint bármikor a hidegháború óta. (Az írásos anyag konkrét számokat nem nevezett meg.)


A NORAD nem tapasztalta ugyan az amerikai vagy a kanadai légtér orosz megsértését, de az elmúlt évben többször is a levegőbe emeltek elfogó vadászokat, hogy az amerikai partokhoz közelítő orosz katonai gépeket figyeljenek meg. Gortney tengernagy szerint Oroszország a NORAD működésére volt kíváncsi és eközben javulás volt megfigyelhető az orosz haditengerészeti és légi felderítés együttműködésében.

A tengernagy véleménye szerint az orosz légi őrjáratok célja részben a Nyugat politikájával, különösen annak az Ukrajnával kapcsolatos megnyilvánulásaival szembeni elégedetlenség kifejezése.


Kapcsolódó:
Moszkva provokációnak tartja a Fekete-tengeri NATO hadgyakorlatot
Még mindig a "Donald Cook" miatt háborog az amerikai külügy
Orosz kontra amerikai haditechnika - Vajon megfordult a helyzet?
Az oroszok NATO-hajókon élesben tesztelik az új elektronikai zavaróberendezést


Orbán, Szijjártó és a többiek figyelmébe: íme az okok, amelyek miatt semmiféleképpen sem szabad magyar katonákat küldeni az Iszlám Állam ellen
2015. március 13. 20:12 Kuruc.info

Mielőtt az országgyűlés meghozná a döntését a magyar katonák Észak-Irakba küldésével kapcsolatban, érdemes lenne megfontolni az alábbi szempontokat.

1. Az Észak-Irakba érkező magyar katonák egy olyan háborúban találják magukat, ahol nem két fél áll majd egymással szemben, hanem legalább három, vagy annál is több. "Honvédeink" ugyanis Izrael és a nyugati világ olyan "halálos ellenségeinek" az oldalán fognak harcolni az Iszlám Állam ellen, mint Irán, a Hezbollah és az Aszad-rezsim. Nem gondolnám, hogy okos ötlet katonákat küldeni egy olyan háborúba, ahol nem lehet tudni, hol húzódnak egyáltalán a frontvonalak, ki kivel van, és ki az igazi és legfőbb ellenség.


A "világ legerkölcsösebb hadserege" al-Kaida-terroristákkal parolázik

2. Az Iszlám Állam létrejöttének körülményei finoman szólva is gyanúsak. 2014 tavaszán szinte a semmiből bukkantak elő a szíriai-iraki határ térségében, úgy, hogy el voltak látva modern fegyverekkel és harci járművekkel. A semmiből nem jönnek létre hadseregek, főleg nem a világ talán leginkább ellenőrzött, legforróbb térségében. Hogyan lehetséges, hogy a világ majd minden pontját oly alapos megfigyelés alatt tartó amerikai és izraeli titkosszolgálatok nem vették észre a dzsihádisták feltehetően évek óta tartó szervezkedését, készülődését és fegyverkezését? Hogyan lehetséges, hogy mindent látó "Nagy Testvér" nem vette észre a fegyverszállítmányokat és a gyanús pénzmozgásokat?


Szép új gépparkja van az Iszlám Államnak

3. Amennyiben igaz lenne, hogy az USA-nak és szövetségeseinek hanyagsága és tévedései folytán került amerikai hadfelszerelés a "mérsékelt szíriai ellenzék" kezéből a dzsihádistákhoz, akkor ez egy olyan végzetesen nagy külpolitikai és katonai baklövés volt, amiért már régen fejeknek kellett volna hullania. De létezik-e akár csak egyetlen politikai vagy katonai vezető az USA-ban, vagy bárhol másutt a nyugati világban, akit az elkövetett végzetes hibákért lemondattak vagy felelősségre vontak volna?

4. Ha viszont nem stratégiai és taktikai hibák sorozata nyomán nőtt nagyra az Iszlám Állam, akkor csakis egyetlen lehetőség marad: a Nyugat hallgatólagos tudtával és beleegyezésével született meg az al-Kaida helyére lépő legújabb mumus. Számos információ kering arról, hogy az USA-val szövetséges Szaúd-Arábia és más Öböl-menti államok juttattak pénzt és fegyvert a dzsihádistáknak. Filmfelvételek, sőt ENSZ-megfigyelők jelentései is megerősítik, hogy a megszállt Golán-fensíkon húzódó szíriai-izraeli határon több alkalommal is kapcsolatfelvétel történt egyes szíriai lázadó csoportok és az izraeli hadsereg között. További intő jel, hogy Izrael az elmúlt hónapok illetve évek során csapást mért az Iszlám Állam ellen harcoló szíriai kormánycsapatok, illetve a Hezbollah állásaira, de soha nem támadta a szíriai dzsihádista lázadókat és a soraikból verbuválódott Iszlám Államot. Amennyiben pedig a Nyugat számára ténylegesen az Iszlám Állam megsemmisítése a legfőbb célkitűzés, miért n ézi el az USA, hogy a NATO-tagsága révén a nyugati világhoz kötődő Törökország is menedéket adjon, sőt segítséget is nyújtson egyes dzsihádista csoportoknak?


5. Illene végiggondolniuk a döntéshozóknak, hogy milyen következményekkel járhat az Iszlám Állam elleni nyugati katonai fellépés. Az amerikaiak és szövetségeseik 2001-es afganisztáni és 2003-as iraki agressziója nem csupán kudarccal végződött, de sok százezer ártatlan polgári személy életébe is került. A NATO 2011-es líbiai beavatkozása hasonlóképpen sok polgári áldozatot követelt az észak-afrikai országban, ahol teljessé vált a zűrzavar. Az egykor stabil és erős állam teljes káoszba zuhant, veszélyeztetve ezzel Európa stabilitását is. Miért gondolja bárki, hogy az Iszlám Álam elleni NATO-felvonulás békét és biztonságot hoz a térség népeinek a számára, amikor minden egyes korábbi nyugati beavatkozás csak súlyosbította a Közel-kelet népeinek szenvedéseit, és tovább növelte a zűrzavart?

6. Függetlenül attól, ki pénzelte és fegyverezte fel az Iszlám Államot, a dzsihádisták között sok ezer végsőkig elkeseredett iraki szunnita harcol. Az ő dühük onnan ered, hogy az USA 2003-as iraki inváziója nyomán hatalomra került bagdadi rezsim ölbe tett kézzel nézte, egyes esetekben pedig ösztönözte is a szunniták elleni bosszúhadjáratot. Az iraki szunniták nem csupán kiváltságos helyzetüket veszítették el Irakban, de síita fegyveres csoportok számos hajmeresztő bűncselekményt követtek el ellenük, és tízezreket kényszerítettek közülük menekülésre. Az Irakban élő szunniták kálváriájáról természetesen nem tudósított a nyugati sajtó. Vajon hol volt, és mivel foglalatoskodott a "nyugati értékközösség", amikor a szunniták elleni bosszúhadjárat zajlott? Van-e bármiféle értelme magyar katonákat részesévé tenni a jelentős részben éppen a Nyugat által ösztönzött közel-keleti vallási és etnikai konfliktusoknak, melyek semmiféleképpen nem értelmezhetők a Jók és a Gonoszak küzdelme ként?

7. És amikor fölteszik a döntéshozók maguknak a kérdést, hogy miféle célok érdekében küldik a magyar katonákat Irakba, érdemes eltöprengeniük a "nyugati értékközösség" fogalmának valódi jelentésén. Mert vajon nem a "nyugati értékközösség" teljes egyetértésével gyilkoltak meg az amerikaiak több százezer afganisztáni, iraki, líbiai, pakisztáni, jemeni és szomáliai személyt az elmúlt évek folyamán? Vajon hol van, és miért hallgat a "nyugati értékközösség", amikor Izrael időről időre vérengzéseket rendez a palesztinok körében, és gyermekek és nők százait öli meg?

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:
Készülő magyar hadüzenet: a Fidesz "nemzeti konszenzust" szeretne - a "balliberális" pártok pedig füttyszóra ugranak
Iráni és iraki hírforrások szerint az Iszlám Állam terroristáit segítő izraeli és amerikai tanácsadókat tartóztattak le Irakban
Izraeltől kér segítséget az Iszlám Állam a szíriai elnök csapatai ellen - Basár el-Ászád győzelemre áll a Golánon
Immár az ENSZ ellenőrei is megerősítik: Izrael közvetlenül is támogatja a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamistákat
Videó: Amerikából irányított rendszerváltás Ukrajnában a Pentagon kézikönyve szerint
Izland nem kér az EU-ból, visszavonták csatlakozási kérelmüket
2015. 03. 12. 21:04 MTI - Alfahír

Izland bejelentette csütörtökön, hogy visszavonta az európai uniós csatlakozásra vonatkozó kérelmét. Izland bejelentette csütörtökön, hogy visszavonta az európai uniós csatlakozásra vonatkozó kérelmét.


A lépésre két évvel azután került sor, hogy az észak-európai országban euroszkeptikus, jobbközép kormány került hatalomra, amely ígéretet tett arra, hogy leállítja a 2009-ben elindított csatlakozási folyamatot. Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszter közleménye szerint a döntésről Reykjavik értesítette az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Lettországot, amely pedig tájékoztatta erről az Európai Bizottságot.

Kapcsolódó:
Moszkvának nem tetszenek a Venezuela elleni új amerikai szankciók
26 év után: nem a szurkolók törték át a kaput, hanem a hatóságok nyitották ki a "halálcsapdát"


Japán elismerheti a krími referendum eredményét
2015.03.12 10:56 Hídfő.net

Hatojama Jukio volt japán miniszterelnök szerint Tokió az Egyesült Államoktól független lépést kell tegyen és el kell ismernie a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozását, hogy javítsa a szomszédos Oroszországgal fennálló viszonyt.


A volt miniszterelnök találkozót tartott a krími vezetőkkel, ahol kijelentette, hogy a Krím esetében hiba lenne erőszakos csatolásról beszélni, mert a Krím-félsziget lakossága demokratikus módon, sikeres referendumot követően csatlakozott Oroszországhoz, amit Japánnak is támogatnia kellene. A volt miniszterelnök emellett kijelentette, hogy Tokiónak függetlenednie kell az amerikaiaktól, el kell törölniük a szankciókat, és mostanra vannak is jól látható folyamatok ebbe az irányba. "Itt az idő, hogy Japán végre felébredjen és szembenézzen a valósággal. Hadd folytassák csak más országok a szankciós politikát, de Japán független módon kell döntsön saját politikájáról."

A volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a szankciókhoz csatlakozás miatt megszakadtak a Kuril-szigetek státuszáról folytatott tárgyalások, vagyis az amerikaiak miatt tovább romlott Japán viszonya egy szomszédos országgal. Hatojama arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány igyekszik a nép érdekét szem előtt tartani, de a média nagy része külföldi kézben van, szándékosan egyoldalúan és félrevezetően tudósítanak a Krímben történtekről, így a japán lakosság többsége nincs is tisztában azzal, hogy valójában mi történt Ukrajnában és a Krím-félsziget milyen körülmények közt csatlakozott Oroszországhoz. Hatojama ugyanakkor kiemelte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a Krím csatlakozásának évfordulóján - alig egy hét múlva - Japán elismerje a tavaly ilyenkor tartott referendum eredményeit.

Kapcsolódó:
Gyurcsányt behívta az amerikai nagykövet, aki tájékoztatta a DK elnökét a DK elvárt álláspontjáról
Na, ez a nemzetbiztonsági kockázat - JeSuisCharlie karikatúrákkal provokál a budapesti Francia Intézet
Egyesülnek a nyugat terrorszülöttjei a háttérhatalom szolgálatában
Az Egyesült Államok arra kérte Vietnamot, hogy kérjen segítséget az oroszok ellen
Jogosan fenyegetheti Athén a németeket második világháborús jóvátétellel
Román lap: Erdély el fog szakadni Romániától
Egy osi kézirat felfedi, hogy Jézus házas ember volt és két gyermeke született Mária Magdolnától
Bilderberg dokumentumfilm
Billionaire Eric Sprott Just Made The Most Terrifying Prediction Of 2015


Mindenki készüljön a legrosszabb forgatókönyvre...
...és műveljétek a kiskertjeiteket... abban talán nem fogtok csalódni... (Csáky Virág)

ouTube-videó (Petőfi Barguzinban élt és lett eltemetve, itt az ideje, hogy hazatérjen.) előnézete