Payday Loans

Keresés

A legújabb

Ki az úr ma gyarmatunkon? PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Nem összeesküvés-elmélet,

összeesküvés

a Bilderberg-csoport

legújabb manővere hazánkban

 

2015. február 12. 1
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szabadkomuves-500.jpgKényszerhelyzetre hivatkozás ide vagy oda, egyre több jel mutat arra, hogy a nemzetmegbuktatók által állandóan szapult Orbán-kormány rendre befarol a világhatalomnak. Mert nemcsak annak egyik vezető hazai médiahatalmához, az RTL-hez nem nyúl, hanem a bankárkaszthoz sem. Hadd csökkenjen a bankadó, ha így akarják korunk gyarmatosítói.

Ilyetén alig leplezett diadalittassággal arról számolt be az ATV tegnap, hogy „az RTL után a bankokkal is békét kötött a kormány”:

Óriási sikerként élik meg bankárkörökben, hogy a kormány fokozatosan lecsökkenti az előző Orbán-kabinet unortodox és bankellenes gazdaságpolitikájának jelképévé vált bankadót. Úgy tudjuk, hogy a londoni székhelyű nemzetközi pénzintézet, az EBRD elnökének stábja ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány részéről ne csupán egy miniszter, hanem Orbán Viktor írja alá a szerződést. Egy nappal Angela Merkel magyarországi látogatása után Lázár János bejelentette: javasolni fogja a reklámadó csökkentését és a jelenlegi sávos helyett egykulcsos rendszer bevezetését. Az egysávos adókulcs bevezetésének abszolút győztese a M-RTL Zrt. (közismert nevén RTL Klub csoport) lenne, aki a törvény módosításával egyes számítások szerint több mint 3,7 milliárd forinttal kevesebb adó megfizetésére kényszerülne.”

Egyértelmű a felállás. Mint annyiszor megírtuk, a gyarmaton a gyarmatosító az úr. A gyarmatosító, aki már nem akarja a gyarmatosítottat csengőfrásszal kínozni, csak uzsorakamat szedésével. Elég hát egy Merkel-vizit, és megvan a kívánt partitúra.

No de az idézett írásnak van egy beszédesebb bekezdése is: 
„A kormány egyébként évek óta komoly nemzetközi gazdasági és politikai nyomás alatt volt a banki különadó miatt. A megállapodás katalizátora Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG vezérigazgatójával volt. A mérsékelt jobboldali elkötelezettségű Treichl több, jelentős nemzetközi pénzügyi szövetség tagja, időnként meghívottja a híres Bilderberg csoport üléseinek. Tavaly ősszel Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János miniszterelnök-helyettes és Andreas Treichl között tárgyalássorozat kezdődött. Az együttműködésük azért kuriózum, mert mintha azt igazolná, hogy Orbán tényleg az erő nyelvéből ért. 

A kiemelt mondatban benne van a lényeg. Igen, a Bilderberg-csoportról van szó. E csoport képviselőinek ülésein dől el ugyanis, ki nevet a végén. 

Perdöntő ez a mondat. Akárcsak az alábbi kettő:

„A nyílt társadalomban egymás mellett létezhetnek a különféle világfelfogások, perlekedhetnek és vitatkozhatnak is egymással, szabadon. Pénze azonban csak az egyik vita-félnek van.”

Ez utóbbiakat azonban Csurka Istvántól idéztük (Dr. Utólag visszaemlékezése, 2010), aki, amint tudjuk, a Fidesz-tábor konzervatív fele számára ideológiailag mértékadó. Éppen ezért most már csak az a kérdés, hogy e fél konkrétan miként viszonyul a tábor másik feléhez. Ahhoz a félhez, amelynek tehát elég csupán egy bizonyos Andreas Treichl is ahhoz, hogy másként menjenek a dolgok, mint ahogyan mi szeretnénk.

Aki ugyebár „mérsékelt jobboldali elkötelezettségű”. Köhög a bolha, mondhatnók. Mit keres egy „jobboldali elkötelezettségű” a Bilderberg-csoport ülésein? Naiv kérdés persze, hiszen nem nehéz átlátni a szitán: e csoport, mint a világhatalom csúcsszerve, ismeri a régi elvet: „Amit nem tudsz legyőzni, állj annak az élére!”.Vagyis a konzervatív maszk mögött is liberális arc legyen

Mert tényleg vakság kell már ahhoz, hogy ne vegyük észre, amit címünkben megfogalmaztunk. Ugyanis nem összeesküvés-elmélet, összeesküvés a Bilderberg-csoport legújabb, a bankadó csökkentésére irányuló manővere hazánkban.