Payday Loans

Keresés

A legújabb

FIDESZ = MAFFIA !? PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Orbán Viktor tegnap elveszítette 2018-at

2015. február 07. 16:35 Első Kézből

Mindazok, akik eddig túl erősnek érezték a FIDESZ = MAFFIA párhuzamot, tegnap vaskos ízelítőt kaptak belőle, hogyan is működik a hazánkat foglyul ejtő bűnszervezet. Amelyik prédának tekinti az egész országot és csatatérnek használja az egymás közötti leszámolásokhoz.

Hogy mit jelent az illiberális demokrácia, ahol az ország harmadik legbefolyásosabb embere, aki 30 éven át volt a miniszterelnök legfőbb szövetségese, teljesen elképzelhetően tartja, hogy megölik: lelövik vagy elüti egy autó.

A szürreális február hatodika fordulópont volt, ami után semmi nem lehet olyan a magyar belpolitikában, mint annak előtte volt. Tegnap végleg leszakadt a demokrácia függönye és a reflektorok fénye megvilágította a háttérben machináló szereplőket. Lehet, hogy Orbán Viktor tegnap veszítette el a 2018-as választásokat.

simiov.png

Simicska Lajos a Fidesz első számú pénzembere volt, akinek az évtizedeken át működő munkamegosztás szerint az volt a feladata, hogy előteremtse a párt anyagi függetlenségéhez szükséges pénzforrásokat. A modell lényege: amikor a Fidesz van hatalmon, százmilliárdos nagyságrendű állami megrendelésekkel hizlalják Simicska cégeit, hogy ellenzékbe kerülve a felhalmozott vagyonból gondtalanul éljen tovább a párt, és a következő választáson ismét kormányváltó erőként lépjen elő.

Simicska 2002 és 2010 között 8 teljes éven keresztül finanszírozta Orbánékat. Neki köszönhető, hogy a Fidesz – szemben nevetséges amatőr riválisaival - ellenzékből is félelmetesnek és hatalmasnak tűnt. A Fidesz számára ugyanis ezalatt is eszelős mennyiségű pénz, saját média (tévé, rádió, újság), profi kampánycsapat, százezer fizetett aktivista és kvázi korlátlan plakáthely állt rendelkezésre.

A várva várt 2010-es kormányváltás után aztán Simicska benyújtotta a számlát. Hogy a II. Orbán-kormány állami közbeszerzésein hogyan nyerte szét magát a Közgép, arról itt van egy részletes kimutatás. Most elég legyen annyi: csak 2013-ban 432 milliárd forint értékű pályázatot nyert Simicska cége az államtól, azaz tőlünk.

Orbán Viktor tavaly tavasszal, a zsinórban második nyertes választás után úgy gondolta: ezt a győzelmet már nem annyira Simicskának, mint saját magának köszönheti, és hirtelen elkezdte nagyon nyomasztónak érezni, hogy ennyire a nyakára nőtt egykori üzlettársa. Orbán Viktor pedig nem az a típus, aki elviselne bármilyen körülményt, ami a szuverenitásában korlátozza őt. Elkezdte hát leválasztani magáról Simicskát és új oligarchákra alapozni saját és pártja jövőjét: Nyerges Zsolt, Garancsi István, Baldauf „CBA” László, és a legfőbb stróman: Mészáros Lőrinc.

A dühös Simicska hónapok óta tombol és mióta kihagyták egy zsíros orosz földgáz-üzletből, csak az alkalmat várta, hogy revansot vegyen az „áruló” Orbánon és a Fideszen. Végül a pár napja bejelentett reklámadó, mely az ő médiabirodalmát is érzékenyen érinti, lett az utolsó csepp a pohárban. Ami pedig azóta történt, a magyar demokrácia és sajtótörténelem legsötétebb lapjaira tartozik.

Megjósolhatatlan, mit hoz a jövő. Ebben a leszámolási háborúban nincsen jó és rossz oldal: egy bosszúszomjas milliárdos áll szemben egy gátlástalan despotával. A demokrácia szempontjából mégis az lenne üdvös, ha a felbőszített Simicska borítaná a bilit és nyilvánosságra hozna minden terhelőt a Fideszre és Orbánra vonatkozóan, ami az elmúlt évitizedekben összegyűlt nála.

Cudar helyzet, de az egykori bűntárs teheti most a legtöbbet, hogy megszabaduljunk a zsarnoktól.

A dicstelen uralomnak dicstelen lesz a bukása is.


p.s.:

a forrás,

ami nyilván nem független,

hanaem baloldali, liberális, demokrácia-fanatikus stb.,

hisz hogyan is jöhetne az alkonyodó Nyugatról fény -

de sokszor már csak ők mondanak ki részigazságokat... (N.J.)

Nyugati Fény

Független, kritikus, aktuális.