Payday Loans

Keresés

A legújabb

Károlyi Mihály gróf és Huszár Károly kormánya PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2015. január 30. péntek, 09:05
Hírlevél
RAFFAY ERNŐ
előadása:

XX. SZÁZADI MAGYAR MINISZTERELNÖKÖK
- Károlyi Mihály gróf és Huszár Károly kormánya



Kezdési időpont: 2015. január 30. péntek, 18 óra

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt, 1801 Kenyérmező u. 3/a.



NÚBIA - AZ EMBERI KULTÚRA BÖLCSŐJE

Eddigi egyiptomi kirándulásaink során, eljutottunk Núbia határára, de soha nem néztünk a mélyére ennek a tájnak. Most egy olyan kirándulást szerveztünk, amely még azoknak is sok-sok csemegével szolgálhat, akik már voltak velünk Kemet ősi földjén...

Nemcsak ebben új ez az utazás, hanem abban is, hogy eljutunk végre Meidumba, a legeslegelső piramishoz. Vagy abban is, hogy immár az ÚJ EGYIPTOMI MÚZEUMOT látogatjuk meg, amit érkezésünk előtt egy hónappal adnak át. Aztán eljutunk az olyan sokszor keresett és most végre megtalált bika szarkofágok feltalálási helyéhez a Serapeumba. Hogy Kairó fellegváráról és a Mohamed Ali mecsetről már ne is essék szó...

És hajóval fogjuk felfedezni Núbia minden titkát a Nasszer tavon utazva...

És mindezt fejedelmi ellátással, kiszolgálással! Ezt az eddigi útitársak is bizonyíthatják.





Időpont: 2015. május.5 - május 15. (11 nap/10 éjszaka)


Program részletes leírása:

1. nap: Elutazás Kairóba az Egyptair menetrend szerinti járatával. A megérkezést követően transzfer a szállodába, majd vacsora. 

2. nap: A reggeli után Elsőként a Gízai Piramisok, Völgytemplom, Szfinx várják az ókor csodái iránt érdeklődő ket. Igény szerint különdíj ellenében lehetőség nyílik a Keopsz-piramis és a Napbárka, belülről történő megtekintésére is. Délután az ÚJ Egyiptomi Múzeumba tett látogatással folytatjuk, ahol különdíj ellenében, megtekinthető a királyi múmiák terme is. Következő program a Mohamed Ali mecset megtekintése a Szalah El-Din citadellával.

3. nap: Reggeli után Vendégeinket egész napos fakultatív programot kínálunk. Elsőként meglátogatjuk Sznofru fáraó dahsúri Tört Piramisát, a Vörös Piramist – amit belülről is megnézünk - majd Huni Mejdúmi piramisát, mely az arabok által el-Harám al-Kaddáb néven (álpiramis vagy hamis piramis) ismert első valódi piramis. Szakkarában megtekintjük Dzsószer fáraó lépcsős piramisát illetve I. Teti piramisát belülről is. Serapeum megtekintése. Vacsora.

4. nap: Reggeli után repülés Asszuánba, majd transzfer légkondicionált busszal Abu Szimbelbe és bejelentkezünk az M/S Mövenpick Prince Abbasi 5*luxus hajóra. Ebéd a hajón. Ebéd után megtekintjük az Abu Simbeli templomokat. Este fakultatív programként fény- és hangjáték megtekintése az Abu Simbeli templomoknál. Vacsora a hajón.

5. nap: Indulás Qasr Ibrim felé. A fedélzetről tekinthetjük meg - Az aktív régészeti feltárások miatt - Qasr Ibrim fellegvárát. Ebéd a hajón. Délután Amada és Derr templomát, majd Pennut sírkamráját nézzük meg. Koktél party a hajón, melyet a hajó vezetősége prezentál a számunkra. Vacsora után, núbiai show a hajón.

6. nap: Reggel meglátogatjuk a Wadi El Seboua templomot. Ebéd, majd délután pihenés a hajón. Vacsora.

7. nap: Reggeli után kalapsai templomot nézzük meg. Ezután meglátogatjuk Philae templomot, majd ellátogatunk a Núbiai Múzeumba. Az 1997-ben megnyílt múzeum érdekes, új szinfoltja az asszuáni kulturális életnek, hiszen itt őrzik a núbiai őslakosok „emlékeit”. Ezután transzfer a Nílus partjára és motorcsónakkal ellátogatunk egy núbiai faluba. A motorcsónakkal párhuzamos fakultatív program keretében lehetőség nyílik tevegelésre is. A motorcsónakok és a tevék a núbiai faluban találkoznak, ahol megismerkedünk a núbiai ételekkel, italokkal és szokásokkal. Betekintést nyerünk egy eredeti núbiai házba is. Az itt tett látogatásunk során egzotikus állatokat láthatunk testközelből, sőt lehetősége lesz bárkinek egy kb. másfél méteres nílusi krokodilt kézben tartani. Busszal transzfer Luxorba. A szobák elfoglalása után vacsora a szállodában.

8. nap: A reggeli után: Memnon-kolosszusok, Királyok Völgye, Nemesek völgye, Hatsepszut temploma, illetve Medinet Habu. A Királyok Völgyében három sírkamrát nézünk meg. Különdíj fejében, Tut Ankh Amun legendás sírja is megtekinthető. Vacsora.

9. nap: Reggeli után egész napos fakultatív program: Abydos és Dendera. Visszaérkezés után Vacsora.

10. nap: Reggeli után a délelőttöt a szállodában pihenéssel töltjük el. Délután meglátogatjuk a karnaki templomot, majd a kivilágított luxori templomot. Vacsora.

11. nap: Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Kairón keresztül Budapestre.

.

Utazás: Repülővel, az EGYPTAIR menetrend szerinti járataival

Útvonal: BUD/CAI/ABS, LXR/CAI/BUD repülővel, ASW-ABS és ASW/LXR busszal , ABS/ASW hajó.

Transzferek: Minden esetben légkondicionált autóbusz.

Elhelyezés: Kairó 3 éjszaka Hotel Barcelo 4*+, Luxor 4 éjszaka Hotel Jolie Ville 5*+, Nasszer tavi hajó 3 éjszaka M/S Mövenpick Prince Abbasi 5*-os hajó.

Ellátás: A hajón teljes ellátást biztosítunk, Kairóban, Asszuánban és Luxorban félpanziót.


A TÚRA VEZETŐJE:

SZÁNTAI LAJOS
magyarságkutató

Jelentkezés és további információ: Két Hollós könyvesbolt, (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)