Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló - január 24. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól! 

Részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes



"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, 
Hiszek egy isteni örök igazságban, 
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára, 
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


József Attila
Tél

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, 
Hogy melegednének az emberek. 

Ráhányni mindent, ami antik, ócska, 
Csorbát, töröttet s ami új, meg ép, 
Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! - 
S rászórni szórva mindent, ami szép. 

Dalolna forró láng az égig róla 
S kezén fogná mindenki földiét. 

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, 
Hisz zúzmarás a város, a berek... 
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni 
És rakni, adjon sok-sok meleget. 

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni, 
Hogy fölengednének az emberek!

Vonalban levők száma 


Éhen halt egy ember Felcsúton

Éhen halt egy ember felcsúton, ott ahol milliárdokból épített futballstadionról szólnak a hírek, ám az éhen pusztult ember halálát nem említették a hírek... 

Halász Valéria egyedül élt Felcsút közepében, sem pénze, sem élelme nem volt már, így éhen veszett a szerencsétlen ember. Nyilván lelki segítségre szorult volna a magányos ember Felcsúton ám ki törődik az EMBERREL ezen a vidéken? 

Talán a környék vezető lapja a Fejér megyei újság? Bár sokmindenről ír a Fejér Megyei Hírlap, Felcsút környékének megyei lapja, ám sokan észrevették már hogy arra érdemes inkább figyelni ami a Fejér Megyei Hírlap híreiből gondosan kimarad. 
Hiányzott például e fideszbarát újság hiradásából a Göböl pusztai juhászt halálhírét közlő híradásból, a halálos gázoló kettős állampolgárra utaló minden adat, Váradi András halálos gázolásának idopontja ugyan szerpelt benne, ám a valóságos időpontól gondosan eltolva. Persze nem járhat mindennek utánna az Elekes András vezete újság szerkesztősége, és még szerencse hogy a facebook oldalait ők is olvassák, és így amikor már kezdett ilyesztő méreteket ölteni a facebookon a felháborodás a Váradi András ügyének eltusolására bedobott hír miatt - hogy már elhugyt a Göböl pusztai juhászt halálra gázoló - akkor a Fejér Megyei hírlap hirtelen jól értesült lett, és hamarjában megírta hogy él és virul Váradi András halálos gázolója Ausztriában. 
Még szerencse hogy a szerkesztőség tudta hogy kit és hol kell keresni, és a hirtelen feltámadt Ausztriában háborítatlanul élő gázolóval telefonon sikerült értekezni, bár a neve és minden egyéb érdemleges dolog róla ismét kimaradt a hiradból. 

Persze írt másról a Felcsút körzetében is olvasott újság, írt a Fejér Megyei Hírlap a Bodméri Balogh istván református egyház gondnokról talán többször is, terjedelmes szép cikket, hogy a Balogh István milyen sokat tesz az emberekért, hogy ő milyen jó ember - ám arról elfelejtette tájékoztatni az olvasóit a megye vezető lapja, hogy Balogh István az abberált hajlamaitól hajtva időnként lebuzizza az iskolából hazafelé tartó gyerekeket, baltával támad a kulturház békés táncmulatságán fiatal emberekre, és azt sem verte nagydobra a megyei újság amikor Balogh István tömeges sirgyalázó temetői hirdetései miatt a tv.2 műsorához fordultak a felháborodott hozzátartozók. 
Esetleg írhatna egyszer arról is a Fejér Megyei Hírlap, hogy hogyan lehetséges az hogy Balogh István már Bodméri polgármesterként véresre verte a könyvelőnőjét fényes nappal a Bodméri templom előtt, és e bűntette miatt is elkerülte bicskei rendőrők és Felcsúti kapcsolatai segítségével a törvény üldözését. 

Persze a legutóbb történt felháborító estről is beszámolt a Fejér megyei újság, amikor valakik megütötték Száron a rendőrt, és ezért a rendőrök egyikőjűket meg is lőtték. Ám az a szerkesztőség amely rögtön megtudta találni a Göböl pusztai juhászt halálos gázolóját külföldön amikor az a fideszes hatalomnak arra volt szüksége, a Felcsúthoz közeli Száron már nem tudta kideríteni hogy a rendőrverés úgy jött össze hogy egy békés erdei kiránduló családba belekötött, majd rendőrt küldött egy Alcsútdobozi vadász, mert azok énekeltek az erdőben. 
A bicskei rendőrők meg tovább folytatták a békés emberek molesztalását, és miután azok végképp kijöttek a béketűresből, és a rendőrt pofonverték, a rendőrök többször belelőttek a már földön fekvő fegyvertelen emberbe. 

Még szerencse hogy a facebook böngészésére azért futja a szerkesztőség idejeből, így aztán amikor a facebook olvasói között is kezdett téma lenni hogy hogyan is volt a rendőri lövöldözés Felcsút környékén, akkor a Fejér Megyei Hírlap is gyorsan reagált, és már bővebben írt a Szári rendőrveréses esetről, persze gondosan ügyelve arra hogy az olvasói előtt a békés erdei kirándulók holmi alkoholizálló vandál banda képében tetszelegjenek. 

Nyilvan sok ember hallott már a független és pártatlan újságírásról, azok közül is akiket rendszeresen felhívnak a Fejér Megyei Hírlaptól hogy fizessenek elő a lapjukra. Talán nem kellene az embereket folyton telefonon molesztálni a lap vásárlása miatt, ha az emberek életében történt dolgokról hitelesen írna a Fejér megyei újság. 
Itt van például témának az hogy Felcsúton ahol a fideszes milliárdos Mészáros Lőrinc a polgármester, éhenhalt egy ember a közelmúltban. Vajon hogyan lehet az hogy magyarországon még a sintértelepen tartott kóbor kutyák is kapnak élelmet, és Felcsúton ahol milliárdokat költöttek arra hogy futballstadiont építsenek, ott egy szerencsétlen ember éhen pusztult, mert ő még annyi élelmet sem érdemelt meg a fideszes fővárosban amennyi Magyarországon még egy kóbor kutyát is megillet... 

Tisztelt Fejér Megyei Hírlap, tisztelt Elekes András Főszerkesztő!

A fenti írást amely a facebook oldalain is olvasható küldöm a Fejér Megye Hirlap szerkesztősége részére, hiszen az eset hogy Felcsúton a milliárdos költségből épült Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia közelében éhenhalt egy ember, az nyilvánvalóan a közveleményre is tartozó eset, hiszen rávilágít a nagymértékű társadalmi igazságtalanságokra amelyek a lapjuk olvasói megyéjében történnek. 

Az éhhalált halt Halász Valéria felcsúti lakos temetéséről a Felcsúti önkormányzat gondoskodott, így nyilván Meszáros Lőrinc Felcsúti Polgármester tájékoztatást tud adni a töténtekről a szerkesztőség számára. 
Azt ugyan nem tudhatom hogy Halász Valéria a tragédiája után több figyelmet fog érdemelni az önök részéről mint amennyit életében Felcsút vezetőitől kapott, de a magam részéről fejet hajtok az elhunyt emléke előtt, Halász Valéria nyugodjon békében... 

Bodmér. 2015. Január. 22. Hajnáczki Csaba 

Kapcsolódó: 
Fideszes válasz a népességfogyásra: hozzunk be ortodox zsidókat!
Kutatók szerint náci kollaboráns volt az "olasz Schindler" is
Színezüst Jaguárral távozott Orbán Ráhel



Tarlós hivatalnokai 386 milliónyi jutalmat kaptak
Lengyel Tibor 2015. 01. 23. 11:10 Origo

Egyre több jutalmat kapnak év végén a Tarlós István vezette Budapesten a Városháza dolgozói: 2012-ben fejenként bruttó 314 ezer forintot, tavaly már 479 ezret - tudta meg az Origo.

Fejenként csaknem félmillió forint jutalmat kapott tavaly novemberben a Tarlós István vezette Budapesten a Főpolgármesteri Hivatal minden dolgozója. A 806 hivatalnok között így összesen bruttó 386 millió forintot osztottak szét - derült ki az Origo kérdésére küldött tájékoztatásból. 

Egyre többet kapnak

Miközben a városházi apparátus létszáma évről évre csökken, a hivatalnokok egyre több év végi jutalmat vehetnek fel. Míg például 2012-ben fejenként bruttó 309 ezer forintot kaptak, addig tavaly novemberben már ennek több mint másfélszeresét, bruttó 479 ezer forintot. 

Kevesebben kaptak több jutalmat |Create infographics 

A bérmaradvány terhére - amelyet másra nem lehet felhasználni - 806 dolgozó részesült jutalomban, átlagosan bruttó 479 325 forint összegben - közölte a hivatal az Origo kérdésére. Vagyis 386 millió forintot osztottak szét a hivatalnokok - egyszerű közalkalmazottól a főosztályvezetőig - között. 

Jutalmak a Főpolgármesteri Hivatalban |Create infographics 

Az Origo összesítése szerint 2012 óta tehát egyre kevesebben egyre több jutalmat kapnak, és az erre fordított összeg minden évben meghaladta a 300 milliót. 

Jól teljesítő tanácsadók

Mint arról az Origo beszámolt, nemcsak a városházi hivatalnokok, de a városvezetés munkáját segítő tanácsadók többsége is kapott jutalmat év végén. A 34-ből 24 önkormányzati tanácsadó, illetve főtanácsadó kapott jutalmat, átlagosan bruttó 772 917 forintot, ami összesen csaknem 20 millió. 

Forrás: Bielik István - Origo
Tarlós István és a városvezetés munkáját 34 tanácsadó segíti

A közpénzből fizetett tanácsadói gárda tagjainak ugyanakkor egyelőre sem a nevét, sem a havi fizetését nem árulta el az Origo kérdésére a hivatal, holott ezt Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint jogsértő lehet eltitkolni. 

Forrás: MTI/Váli Miklós
A Főpolgármesteri Hivatalban 806 dolgozó örülhetett év végi jutalomnak tavaly

A ciklus elején még közlékenyebb volt a Városháza: 2011 végén névvel, személyre lebontott összeggel adtak ki listát az Index kérésére a tanácsadóknak kifizetett összegekről. Az akkor még 42 fős gárda tagjai közül hatan kaptak egymillió forintnál többet, de az átlag 500-800 ezer volt. 

Tarlósnak nem jutott

Az is kiderült még a hivatal Origónak küldött tájékoztatásából, hogy a főpolgármester és helyettesei nem kaptak tavaly jutalmat. Tarlós István a megválasztása, 2010 óta egyszer sem vett fel jutalmat. Igaz, 2013 elejétől a fizetését jelentősen, csaknem 1,5 millió forintra emelték, és nyugdíjat is kap

Tarlós István és helyettesei jövedelme |Create infographics 

Tarlós helyetteseinek fizetése ennél kevesebb, és még jutalmat sem kaptak tavaly év végén, ahogy 2013-ban sem. Egy évvel korábban még bruttó 1,5-1,5 millió forintot vihettek haza, bár volt, aki az összeget jótékony célra ajánlotta fel. A helyettesek 2011-ben bruttó 2-3 milliós jutalmat kaptak fejenként. 

Kapcsolódó: 
Visszaküldték Orbánék a pénzt Józsefnek
Leszakadó régiók, a magyar kilátástalanság okai
Brutális szegénység jön Magyarországra
Tíz évig nincs luxus azoknak, akik csődöt jelentenek


Orbán Viktor a Békemenetről

A Békemenet óriási kiállás Magyarország mellett. Nekem személyesen is sokat jelent, hogy tudom: mögöttem, velem együtt az országért dolgozik és érez sok százezer ember. 


Videó: facebook.com



A Tesco támogatja Gyurcsányékat?
Thurzó Katalin 2015. január 23., péntek 15:58 MNO

Újabb figyelemre méltó összefonódás jelei mutatkoznak a Tesco áruházlánc magyarországi vezetői és a baloldal között.

Béres Attila / Magyar Nemzet
Tesco-szatyrok az ételosztáson

Ételosztást tartott csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK) a fővárosi Blaha Lujza téren. A Gyurcsány Ferenc DK-elnök részvételével megrendezett eseményen a Magyar Nemzet helyszínen tartózkodó munkatársának feltűnt, hogy a rászorultaknak tescós szatyrokban adják át a csomagokat, amelyekbe főként tartós élelmiszerek kerültek. A Tesco logójával ellátott bevásárlószatyrokban jól látszott, hogy az adományok jó része az alacsonyabb áron kapható Tesco saját márkás árucikkekből tevődött össze, mint például tartós tej, olaj, tészta. 

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
Pakolják a Tesco-szatyrokat a DK-sok

Megkerestük az áruházláncot, hogy tájékoztatást kérjünk, támogatják-e az akcióban Gyurcsány Ferenc pártját, illetve, hogy a termékeket a nemrégiben 13 üzlet bezárását bejelentő vállalat bocsátotta-e a volt kormányfő és csapata rendelkezésére. 

Szűkszavú reagálás

Szűkszavúan reagált portálunk megkeresésére az áruházlánc. "A Tesco nem működik együtt a Demokratikus Koalícióval, számukra terméket nem biztosítunk" - közölte írásban Hevesi Nóra, a Tesco vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. 

Kérdéseinket ugyan megkapták, azonban választ azóta sem küldött szerkesztőségünk részére az utóbbi időben nyílt kormányellenes kommunikációt folytató áruházlánc. Tudósítónknak feltűnt azonban, hogy az ételosztás közben - nagyjából azután, hogy kérdéseket intéztünk a Tesco felé - a résztvevők kicserélték az adományokat tartalmazó szatyrokat sima, márkajelzés nélküli csomagolóeszközökre, amelyről később a DK Facebook-oldalára is töltöttek fel képeket. 

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
Később már az átcsomagolt szatyrokat osztották Gyurcsányék

Jó baloldali kapcsolatok

A baloldalhoz köthető üzletemberek, illetve szocialista politikusok, valamint a hazai Tesco jó viszonya több szálon is tetten érhető. Úgy tűnik például, kettős mércével kezeli a munkavállalói érdekképviseleteket az elkövetkező időszakban több takarékossági intézkedést bevezető lánc. 

Jelenleg is tartanak az egyeztetések a lapátra kerülő 500 tescós dolgozó további sorsáról a szakszervezetek és a vállalat között. Meglepő módon azonban a Tesco bezárásokkal kapcsolatos kommunikációját többször kifogásoló Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét teljes titoktartásra kötelezték a tárgyalások lezárultáig. Ezzel szemben a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közleményben és több sajtónyilatkozatban folyamatosan tájékoztatást nyújt az egyeztetésen elhangzott részletekről. 

Ismert, a KASZ vezetője, Sáling József 1998 és 2002 között szocialista parlamenti képviselő volt. Úgy tudjuk, az MSZP országos listájára szakszervezeti vezetőként került Sáling József jó viszonyt ápol a Tesco Globál Áruházak Zrt. vezetőivel, köztük a lánc országos személyzeti igazgatójával. A korábban az áruházlánc kommunikációját, marketingjét is igazgató Iglódi-Csató Judit családja révén baloldali kötődésű üzletemberekkel áll ismeretségben. 

Iglódi-Csató Judit házastársa, Iglódi Csaba milliós nagyságrendű megállapodással jelenleg is úgynevezett coaching, vagyis személyre szabott tanácsadást tart a vállalat felső vezetőinek. Iglódi Csaba internetes honlapjuk szerint cégtárs a Braun & Partners elnevezésű kommunikációs tanácsadó cégben, amelynek másik tulajdonosa Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő egykori tanácsadója. 

Braun-tanácsok

A Magyar Nemzet úgy értesült, a Braun & Partners éveken keresztül havi 3 millió forintért nyújthatott kommunikációs és marketingszolgáltatásokat a Tescónak, abban az időben, amikor Iglódi-Csató Judit a kommunikációs, illetve a marketingigazgatói pozíciókat töltötte be. Iglódi-Csató Judit korábban a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) volt kommunikációs vezető, illetve tanácsadó a jegybank egykori elnöke, Simor András mellett. Iglódit 2010-ben lényegében beejtőernyőzték a Tescóhoz, még a Bajnai-kormány bukását előidéző parlamenti választások előtt. 

Az MTI akkori tudósítása szerint a jegybanknál ugyancsak összeférhetetlenség merült fel Iglódi idején, amelyet Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos igyekezett felderíteni. Álláspontja szerint ugyanis több jegybankos szerződésnél is jogszabálysértések lehetősége merült fel. 

Összeférhetetlenség

A Magyar Nemzeti Bank szerződéskötési gyakorlatával kapcsolatban Budai Gyula a Braun & Partners Social Branding Kft.-vel kötött szerződés részleteit firtatta Simor András jegybankelnöknél. 

Ezzel kapcsolatban akkor arra emlékeztetett, hogy összeférhetetlenség állt fenn, mivel az MNB kommunikációs igazgatói posztját ellátó Iglódi-Csató Judit férje is érdekelt volt ebben az időszakban a B&P-ben. A volt kormánybiztos szerint, bár a céggel 2008. szeptemberben történt a szerződéskötés, Iglódi-Csató Judit csak decemberben jelezte az összeférhetetlenséget Simor Andrásnak, aki utasított az azonnali szerződésbontásra. Ez 2009 februárjában meg is történt, ám ezzel együtt még két hónapra vonatkozó, kétszer 600 ezer forintnak megfelelő teljesítés kifizetését is elrendelte. 

Budai Gyula 2011-ben egy másik, a Braun & Partners CSR Kft.-vel társadalmi felelősségvállalási politikáról kötött, a közbeszerzési értékhatártól mindösszesen 5000 forinttal elmaradó szerződést is kifogásolt. Meglátása szerint ugyanis a szerződéskötés előtt elmulasztották a piacfelmérést, emellett alaptalan volt a becsült érték meghatározása, s a közbeszerzési törvény rendelkezéseit pedig jogellenesen mellőzték. 

Kivándorló pénzek, megszorítások

Ismert, 143 milliárd forinttal csökkentette a 2013-as üzleti évben adóalapját a magyarországi Tesco áruházlánc a Magyar Nemzetnek nyilatkozó közgazdász számításai szerint. Éves szinten tízmilliárdokra rúgnak az anyavállalathoz vándorolt pénzek a láncnál. Lentner Csaba értesülései szerint a hazai üzletek bezárásáról szóló hírek csupán a jéghegy csúcsát mutatják. Soha nem látott globális válságban van ugyanis a nemzetközi vállalat, s mostanra lényegében az egész rendszer működése megkérdőjeleződött a hatalmas profitveszteségek miatt. 

Közben a Magyar Nemzet azt is megírta, hogy a hivatalosan bejelentett bezárásokon túl további költségcsökkentő intézkedéseket vezettek be az áruházlánc magyarországi vonalán. Úgy értesültünk, a takarékossági intézkedések részeként az ünnepek után tudatosan változtattak a lánc beszerzési politikáján, amelynek immár az a célja, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék azt az összeget, amelyet a raktárakban tárolt árucikkekbe fektet a vállalat. A vásárlók beszámolói szerint a bezárással egyelőre nem érintett üzletekben is feltűnően visszaesett a kiszolgálás színvonala, miközben alapvető termékekből tartós hiány látszik kialakulni, s egyre több helyütt üresen tátonganak a polcok. 

Kapcsolódó: 
A Tesco tízmilliárdokat mentett ki
Az ármányos Gyurcsányt támogatja a tescószatyor!
78 forintért árulja az újracsomagolt rohadt almát a CBA

* * *

Tudtátok, hogyy Oroszországban nincs TESCO? Volt, de már nincs!
Talán 2013-ban Putyin bácsi felszólította őket, miszerint az árúkészetüknek minimum 80%-ának orosz terméknek kell lennie! A végrehajtásra úgy emlékszemm 6 hónapot kaptak. Ám a határidő leteltéig semmi nem történt!! Miután a második felszólítás (ultimátum) is eredménytelen maradt, szerte Oroszországban, az árúház lánc több mint 80 üzletében jelent meg egyszerre a katonaság és az egész hóbelevncot kiszórták az utcáára!! 
Ezután a kínos incidens után a TESCO sértettt büszkeséggel kivonult Oroszországbból. Az üresen maradt üzlethelyiségeket az állam megvásárolta és bennük egy orosz tulajdonú árúház láncot hozott létre! (FB)



Megvan, kivel nem lehet viccelni! Nem, nem Mohamed, és nem is Jézus!
2015.01.22. 16:09 Index

A Charlie Hebdo egyik karikatúráját merészelte átrajzolni egy francia gimnazista. A rendőrök szerint itt a szólásszabadság határa: letartóztatták a fiút a terrorizmus dicsőítéséért.

Vajon hol vannak a szólásszabadság határai? Vajon meg lehet-e bántani milliók vallási érzékenységét? A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni véres támadás óta sokan vitáznak ezen a világban, de arra senki nem számított, hogy a francia rendőrség ilyen gyors és frappáns választ ad. Az előzetes letartóztatással nyomatékosított jogértelmezés szerint ugyanis bármivel lehet viccelni, kivéve a Charlie Hebdóval. 

Egy 16 éves gimnazistát ugyanis azért vettek őrizetbe Nantes-ban, mert aktualizálta a francia Hócipő egyik híres címlapját. Az eredeti karikatúrán Mohamed próféta a Koránt tartja maga elé a golyózáporban, és azt mondja: "Ez szar, nem véd a golyók ellen." Az átrajzolt karikatúrán viszont ezt az egyiptomi tüntetésekre reagáló címlapot tartja elé Stéphane Charbonnier, azaz a Charlie Hebdóban Charb néven rajzoló karikaturista. Charb egyik annak a 12 embernek, akik a szerkesztőség elleni támadásban meggyilkoltak a terroristák. 

Ezek után a karikatúra szöveget nem nehéz kitalálni: a Charlie Hebdo nem véd a golyók ellen. 


Melyik az a karikatúra, amiért letartóztatnak?

A 16 éves gimnazista ellen terrorizmus dicsőítése a vád, amiért akár többévnyi fegyházat is kaphat. Nem ez az első eset, hogy ezzel a váddal előzetes letartóztatásba helyeznek valakit. Tegnap két diáklányt kaptak el a rendőrök, mert hangosan azt kiabálták, hogy ők a Kouachi fivérek női változata, és nemsokára már gépfegyverük is lesz. A múlt héten pedig Dieudonné M'bala M'bal humoristát tartóztatták le ugyanezzel a váddal. A stand-up komikus bűne annyi volt, hogy a vasárnapi párizsi terrorizmus elleni menet után ezt írta ki Facebook-oldalára: "Je me sens Charlie Coulibaly" (Charlie Coulibalynak érzem magam). 

Hogy ez mégis miért olyan nagy bűn? Hát mert Dieudonné a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztősége és azt követő terrortámadások áldozataira emlékező tüntetők "Charlie vagyok" jelszavát úgy forgatta ki, hogy hozzátette a párizsi kóser élelmiszerboltban négy túszát megölő Amédy Coulibaly vezetéknevét. 


Globális népirtás - Új koncentrációs táborok

Azokkal a hátborzongató eseményekkel folytatva, amelyeket a globális hatalom urai követnek el a törvény nevében, méltánytalansággal, hatalommal való visszaéléssel, perverzitással, vajon mi az oka mindennek? Miért van ilyen sok üldözés, verés, bebörtönzés, ha az emberek csupán alkotmányos jogrendet, munkát, méltányosságot kérnek, és hogy ne tévesszék meg a védtelen lakosságot, stb.? 

Úgy tűnik, az elitista vezetés pontosan azt akarja, hogy sor kerüljön ezekre a tüntetésekre és tiltakozó megmozdulásokra, párhuzamosan a megosztottsággal, a szembenállással és a krízissel a lakosság és a kormány között, rendbontó, radikális, veszélyes csoportok létrejöttével, hogy ezt az idejétmúlt NWO (új világrend), ahogyan az EU-trojka is kifogásként használja, hogy beavatkozzon és provokálják Oroszországot, hogy kirobbantsák az általuk régen áhított háborút. 

Vagy arról van szó, hogy ezekkel a piszkos trükkökkel az egész világ figyelmét elterelhetik például arról, hogy az USA közel áll a pénzügyi összeomláshoz és arra figyelmeztet, hogy nem lesz képes rá, hogy a nemzetközi pénzügyi kötelezettségeit teljesítse? 

Lehetséges, hogy elmerültünk egy lefelé tartó spirálban, egy végtelen, sötét alagútban és ezek az intézkedések, amelyeket a lelketlen, visszaélésekkel teli, uralkodó rendszer vezetett be, hogy elkeseredjünk, valamint új, jól eltervezett konfliktus területeket nyissanak? 
De van valami megoldás erre az akkut, megállíthatatlan globális krízisre? 

És mit mondhatunk azokról a sértő, kényszerítő intézkedésekről, amelyekkel még nagyobb nyomást gyakorolnak számos ország állampolgáraira? Lehetséges lenne, hogy ennek a lépésnek az a célja, hogy, bármi áron, félelemben, aggodalmak között tartson minket? 
Létezhetnek-e ezek, a kivégzéssel és népirtással kapcsolatos, veszélyes helyek, olyan kormányoknál, amelyek szabadságot és demokráciát hirdetnek, mint az USA és a világ más országai? 


Kapcsolódó: 
Ukrán válság, FEMA koncentrációs táborok, globális népirtás
FEMA - koncentrációs táborok, és az új világrend holokausztja
Háború kezdődik a megszálló Izrael ellen?!
American milíciák gerilla hadviselésére kell felkészülni - Szürke állam - filmelőzetes



Merkel robbantott Davosban: Moszkvával szövetkezne
Balogh Gábor 2015. 01. 23. 15:15 Alfahir

Aki azt várta, hogy a davosi világgazdasági fórum unalmas szócsépléssel telik majd, annak Németország kellemes meglepetést okozott. Merkel ledobta az év eddigi leghangosabb diplomáciai atombombáját. Atlantista keménykedés helyett egyenesen gazdasági szövetséget ajánlott Oroszországnak.


A német kormány hajlandó tárgyalni egy európai-orosz szabadkereskedelmi övezetről, ha Moszkva segít rendezni az ukrán válságot - jelezte Angela Merkel kancellár a davosi világgazdasági fórumon a Süddeutsche Zeitung pénteki beszámolója szerint. 

A müncheni lap szerint a kancellár Davosban felvetette, hogy az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió tárgyalásokat kezdhet "egy közös kereskedelmi övezet keretein belüli együttműködés lehetőségeiről", ha sikerül békét teremteni Ukrajnában. 

Sigmar Gabriel alkancellár még tovább ment, sürgette, hogy az EU-ban induljon el a diskurzus arról, mit lehet felkínálni Moszkvának a háború utáni időkre. "A következő lépés a diskurzus egy szabadkereskedelmi övezetről" - mondta a szociáldemokrata politikus Davosban, hangsúlyozva, hogy az EU-nak "kiutat kellene ajánlania Oroszországnak". 

Lisszabontól Vlagyivosztokig

Merkel és Gabriel a "Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő" szabadkereskedelmi övezet kifejezést használta, amely Vlagyimir Putyin orosz elnöktől származik. Ugyanakkor mindketten hangsúlyozták, hogy ez egy hosszú távra szóló elképzelés, és mindenekelőtt az szükséges, hogy Oroszország tartsa tiszteletben a minszki tűzszüneti megállapodást - írta a Süddeutsche Zeitung. 

A kancellár a világgazdasági fórumon ismét elítélte a Krím félsziget bekebelezését Oroszország részéről, és kijelentette, hogy Moszkva lépése miatt elkerülhetetlenek voltak a szankciók. Az Oroszország elleni büntetőintézkedéseket akkor lehet visszavonni, ha megszűnik azok kiváltó oka. "Itt sajnos nem tartunk" - mondta Angela Merkel a beszámoló szerint. 

A Süddeutsche Zeitung felidézte, hogy Putyin 2010-ben a lap gazdasági konferenciáján javasolta "egy harmonikus gazdasági közösség" kialakítását a "Lisszabontól Vlagyivosztokig" terjedő térben, Merkel pedig az utóbbi hónapokban többször jelezte, hogy hajlandó az EU és az orosz vezetésű Eurázsiai Gazdasági Unió érdekeinek egyeztetésére, kiegyensúlyozására. 

Obama dislikes this

Az USA-t több szempontból is kényelmetlen helyzetbe hozhatja Merkel Moszkva felé nyitó politikája. Egyrészt Washington a Moszkvával szembeni keményebb fellépést sürgeti, elvárva az európai országoktól is az oroszokkal való gazdasági kapcsolatok lazítását. 

Másrészt az Eurázsiai Unió és az EU közeledése akár konkurenciát is jelenthet a gazdasági világválság elleni csodaszerként emlegetett TTIP-nek, a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezménynek. A megállapodás tárgyalásai jelenleg folynak, a szigorúan titokban zajló folyamatot egyre több kritika éri. 

Unják a banánt

Merkel Oroszország felé tett gesztusa mögött az is állhat, hogy egyre világosabb: miközben Washington a diplomáciában látványosan keménykedik Moszkvával, valójában nagyon is szelektíven alkalmazza azokat a gazdasági szankciókat. Így az embargót az utolsó betűig betartó EU-s országok Oroszországba irányuló exportja több, mint 7 százalékkal csökkent, míg az Egyesült Államoké nagyjából ugyanennyivel növekedett.

Ez az ordító aránytalanság valószínűleg már az egyébként hardcore atlantista berlini kormánynál is kiverte a biztosítékot. Merkelék egyébként nincsenek egyedül azzal, hogy az oroszokkal nemcsak fenyegetésekkel és szankciókkal akarnak hatni, hanem kölcsönös gazdasági előnyök felkínálásával. 

A napokban Federica Mogherini, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője is hasonló javaslatot tett, azt írta egy feljegyzésben a tagállamoknak, hogy az EU-nak az ukrán válság fokozatos rendezése érdekében fontolóra kellene vennie az együttműködés felélesztését Oroszországgal globális diplomáciai és kereskedelmi ügyekben. 

Mogherini szerint a Moszkvával szembeni szankciós politikát ki kellene egészíteni "egy kezdeményezőbb hozzáállással", hogy az unió ne csak kényszerrel, hanem diplomáciai nyereségek reményével is váltásra ösztönözze az orosz vezetést Ukrajna kérdésében. A külügyi és biztonságpolitikai főképviselő hangsúlyozta: közös, hosszú távú cél, hogy "Lisszabontól Vlagyivosztokig" szabadon lehessen kereskedni, ezért az EU-nak meg kell vizsgálnia a kereskedelmi kapcsolatok bővítését a Moszkva által kezdeményezett, január elseje óta működő, több volt szovjet tagköztársaságot összefogó Eurázsiai Gazdasági Unióval. 


557 évvel ezelőtt választották Hunyadi Mátyást királlyá
2015. január 24., 05:20 magyarno.com

"Isten adta nekünk Mennyországból oltalmunkra"

557 évvel ezelőtt, 1458. január 24-én a Duna jegén választották Magyarország királyává a 15 esztendős Hunyadi Mátyást. A magyar köznemesség hatalmas tömegének részvételével, az egész nemzet akaratával egyetértésben közfelkiáltással választották meg az ifjú királyt. A reménytelen helyzetben lévő nemzet Megváltójaként tekintett az alig 15 esztendős Mátyásra. 

Az idegen királyok által lezüllesztett országot három oldalról is támadás fenyegette, Mátyás a cseh király fogságában sinylődött, elrabolt Szent Koronánkat pedig az orgazda német császár bitorolta. Ilyen körülmények között került sor a királyválasztásra, melyről a kortárs Thuróczi János, korának kiváló jogtudósa és történetírója hitelesen tudósít. 
Amikor László király meghalt, erősen megijedtek azok az urak, akik Hunyadi László halálát okozták. Hogyne ijedtek volna meg, amikor Szilágyi Mihály nagy sereggel közeledett Buda felé. 

Pedig Szilágyi Mihályt nem a bosszúállás szándéka vezette, ő ennél többre vágyott: a trónt akarta megszerezni unokaöccsének, Hunyadi Mátyásnak. Amikor Szilágyi Mihály a fegyveres sokasággal Pest városába érkezett, az isteni akarat csodálatos jeleket mutatott. Az első éjszakán, abban a hideg télben minden csillag fényesen ragyogott az égen, a Duna vize pedig olyan erősen befagyott, hogy a jég hátán úgy járhattak, mint a sík mezőn. Reszkettek is az urak a budai várban, mert Pest felől minden baj nélkül fel lehetett vonulni a várba. Ha most Szilágyi Mihály bosszút forral, vége az életüknek... 

De Szilágyi Mihály megüzente az uraknak, hogy nem áll bosszút Hunyadi László haláláért. Ekkor az urak felbátorodtak, levonultak Pest városába, hogy a király megválasztásáról tárgyaljanak. Ott sokat tárgyalni nem kellett, mert a köznemesség sokasága, negyvenezer ember állott a Duna jegén, és mind Hunyadi Mátyást éltette. A gyerekek pedig ezt a dalt énekelték a pesti utcákon: 
"Mátyást mostan választotta 
Mind ez ország királyságra, 
Mert ezt Isten adta nekünk 
Mennyországból oltalmunkra."

Ezen a napon is csoda történt: a választás híre még ki sem szivárgott, de a pesti nagytemplomban már felhangzott a hálaadó ének. Amikor aztán az egész nép megtudta, hogy Mátyás lett a király, mindenki nagy örömmel ujjongott. 
A templomokban meghúzták a harangokat, harsogtak a kürtök, szóltak a sípok, és olyan nagy hangon énekelt mindenki, hogy megtelt azzal a levegőég. A választás éjszakáját annyi máglyarakás világította meg, hogy az emberek azt hitték, a csillagok szálltak le az égboltról. 

Soha még királyválasztás ennyi örömmel, ennyi dicsőséggel nem történt. 

De nemcsak Magyarországon örültek ennek a választásnak! Erdélyben még sokkal nagyobb volt az öröm, mert a Hunyadiak onnan származtak, s maga Mátyás Kolozsvár városában született. Ezért aztán Szilágyi Mihály, aki az egész választást rendezte, a választás után levelet küldött az erdélyi rendeknek. 


Azt írta a levelében: 
"Ti láttátok a fenséges Mátyás urat, amikor megszületett, szemetek előtt 
nevelkedett, ezért magatokénak nevezhetitek. Nyissátok hát meg a vigasság 
forrásait, örvendjetek, vigadjatok, ujjongjatok, és adjatok hálát a jóságos Istennek 
azért a boldogságért, amelyben a magyar nemzet részesült."

Örült egész Magyarország, vele örvendezett szép Erdélyország, amiért a törökverő Hunyadi János fiát, az ifjú Mátyást királlyá választották.