Payday Loans

Keresés

A legújabb

A mór megtette... PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

A MÓR MEGTETTE...

...a mór mehet. Orbán magához rendelte a médiaipari elvtársakat, és választás elé állította őket. Átalakul a magyar média, az oligarcha háború újabb fejezetéhez értünk.

A hírek szerint a miniszterelnök magához rendelte a jobboldali sajtó zászlóshajóit (Magyar Nemzet, Heti Válasz, Demokrata, Lánchíd Rádió) irányító főszerkesztőit, ahol biztosította őket, a jövőben állami apanázsra ne számítsanak, a kormányzat a jövőben a közmédiának nevezett kormányzati erősítőre fog összpontosítani, értsd: a közpénzből fizetett propaganda kizárólag az királyi médiában csapódik le. Ez bizony egy elbocsátó szép üzenet.

Nem volt elég a térden csúszás

Természetesen nem irigyeljük a Fidesz - most már mondhatjuk - korábbi háttérmédiáját. Míg Simicska jó elvtárs volt, kéz a kézben építették ki a Fidesz médiabirodalmát, gond egy szál sem, egy a tábor, egy a jelszó, mindenki egy irányba húz. 

De az idők változnak, zavar támadt az erőben, kit, mikor és hogyan is kéne térden állva szeretni. Az oligarcha háború kirobbanása keményen összezavarta a fejeket. A tulajdonosi kontra kormányzati nyomás közepette nehéz dolog működtetni a kommunikációt. Nem is nagyon sikerült.

Eszes gyerekek ücsörögnek ezen szerkesztőségekben, ők is pontosan tudták, bólogató mikrofonállványnak a közmédia is megteszi, nem kell ezért külön pénzelni az utóbbi időkben finoman szólva is szépen terebélyesedő Simicska-birodalom csatolt alfelét, különösen, ha az egyszerre több helyről kapja az utasításokat.

Orbán most utoljára húzott egy nagyot, az üzenetet valószínűleg mindenki értette. Most még átjöhettek, részesei lehettek - legalábbis 2018-ig biztosan - a közmédia lakájos homokozójának, biztosított anyagi hátterének (értsd: a gyereket biztosan egyetemre küldheted). Ráadásul meggebedni sem kell, lévén a bólogatás nem egy agyműtét-föladat.

A miniszterelnök döntése jól jelzi: a kormányzat még a mostani, minimális (és sokszor tisztán Simicska érdekeit mutató) kritikát sem tűri, egy automatára állított közmédia is megteszi az épp aktuális "Magyarország erősödik, jobban teljesít, nagyobb, szebb, keményebb" stb. kampány közvetítésére. 

Más kérdés, hogy a Fidesz törzsbázisát, ahol ezen lapoknak - természetesen az ellenzéki korszak miatt - még jelentős respektje van - hogyan érinti ez a döntés. 

Bár jóslásokba nem bocsátkoznánk, előfordulhat, hogy a 2000-es évek elején kiépített Fidesz-média szétdarabolásának, ezzel együtt leszállóágba kerülésének vagyunk tanúi. 

Bárhogy is legyen, ezen médiumok jövőjét csak és kizárólag a Simicska-Orbán meccs épp aktuális állásának fényében érdemes vizsgálni. 

Fogadni nem érdemes.

 

http://alfahir.hu/a_mor_megtette