Payday Loans

Keresés

A legújabb

Buta tulaj, túlfizetett focisták PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Hemingway: Buta tulajok, a legjobb futballisták túl vannak fizetve

George F. Hemingway szerint Magyarországon a legjobb futballisták túl vannak fizetve. A Bp. Honvéd tulajdonosa arcpirítónak nevezte csapata őszi szereplését, és vázolta, hogy mely posztokon szeretnének erősíteni.

Hemingway szerint a legjobb harminc futballista túl van fizetve (Fotó: Korponai Tamás)

„Egy csatárt és egy irányító középpályást mindenképpen igazolni fogunk. Vannak jelöltek, ez hamarosan meg fog történni. És egy balhátvédet is szeretnénk, ha találunk. Mást nem akarunk: a védelmünk, a kapusposzt nagyon rendben van" – mondta George F. HemingwayDigi Sport Reggeli Start című műsorában, majd egy futballistáról konkrétan beszélt.

„Hidvégi a Ferencváros játékosa, hallottam, hogy egy-két csapat megkereste őt. Mi is szívesen szerződtetnénk, de nem szállunk harcba a nagyobb összegekkel. Ha hozzánk jönne, akkor nálunk biztosan játszana a csapatban."

Hemingway szerint Magyarországon a legjobb labdarúgók több pénzt kapnak, mint amennyit érdemelnek.

„Valóban igaz, hogy a jobb magyar futballisták mérhetetlenül túl vannak fizetve. Az első harminc játékos Magyarországon sokkal több pénzt kap, mint azt bármilyen mutató indokolná. Ez a tulajdonosok butasága miatt van és a nemzetközi elvárás miatt. Akad olyan csapat, melynél elvárás a BL-csoportkör. Ezért kifizetik azokat a béreket, amelyeket akkor lenne érdemes, ha a cél aktuálisan megvalósulna."

„A futballban a liberális fizetési gondolkodás híve vagyok. Öngyilkossághoz joga van az embernek" – utalt Hemingeway arra, hogy a tulajdonosoknak jogukban áll annyit fizetni egy játékosnak, amennyit akarnak, addig, amíg nem mások pénzét herdálják el.

Ennek ellenére a tulajdonos támogatna a magyar kluboknál egy bértömegsapkát, amit abban az esetben át lehetne lépni, ha pontosan igazolnák a bevételi forrásokat, amelyekből ezt pluszban ki tudnák fizetni. Ha pedig bajba kerülnek emiatt, akkor meg kell büntetni a klubot.

„Arcpirító és idegesítő a helyezés, ahol állunk. Nagy ambíciókkal kezdtük a szezont, amelyek meghiúsultak, ezt az évet elszúrtuk. Helyre kell tennünk a helyezésünket, majd a következő szezonra készülni."

A Honvéd mindössze három győzelemmel, négy döntetlennel és tíz vereséggel a bajnoki tabella 13. pozíciójában szerénykedik.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL 
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: – 
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila(Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Alessandro Del Piero (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Delhi Dynamos – India), Hidvégi Sándor (Ferencváros, kölcsönben az MTK-nál), Fabrizio Miccoli (olasz, Lecce – Olaszország)
Távozók: Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás?, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, szabadon igazolható), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak:

 

A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21., szerda: Bp. Honvéd–Soroksár 14.00
Január 24., szombat: Bp. Honvéd–Soproni VSE 12.00
Január 28., szerda (Paks): Paks–Bp. Honvéd 13.00
Január ?: Bp. Honvéd–Zlaté Moravce (Aranyosmarót; szlovák)
Február 3., kedd: Bp. Honvéd–Békéscsaba
Február 7., szombat: Bp. Honvéd–Mezőkövesd
Február 11., szerda (Illovszky-stadion): Vasas–Bp. Honvéd
Február 14., szombat: Bp. Honvéd–Nitra (Nyitra; szlovák II.)
Február 18., szerda, Ligakupa-nyolcaddöntő (Diósgyőr): DVTK–Bp. Honvéd
Február 21., szombat, Ligakupa-nyolcaddöntő: Bp. Honvéd–DVTK

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

 

35 hozzászólás
  • qgiate
    2015-01-15 17:02:14
    Hú, milyen indulatokat szabadított fel a kommentem, kaptam hideget-meleget! :)
    Már pedig igazam van, nem olyan bonyolult dolog ez. A szitkozódók álomvilágban élnek, ahol mindenkit az elvégzett munkája alapján béreznek. Erre csak azt tudom mondani, hogy ébresztő!!! Nem azért adják ezeknek az embereknek a nagy fizetéseket, mert olyan jó a menedzserük, vagy hülyék a klubvezetők. Azért adják, mert Nyugat-Európai fizetések eltorzítják a piacot. Pl minek játszana nálunk 1 milláért valaki az NB1-ben, ha Ausztriában a harmadosztályban 2 millát kap? Vagy még többet Kínában. Verseny van a piacon, azé lesz a játékos aki többet ígér. Ennyi. Ha egy klubvezető azt mondaná, hogy márpedig én csak maximum 500.000-et vagyok hajlandó egy focistának kiadni, akkor valszeg búcsúzhatna a bajnoki álmoktól, mert csak futottak még focisták fognak jönni. Ha minden klubvezető ezt mondaná az NB1-ben, akkor pedig még ennyi esélyünk se lenne kikerülni a nemzetkozi porondra. Persze lehet bízni az utánpótlásban, meg a klubhűségben, de manapság ha már valaki megsejti, hogy van némi érzéke a focihoz, azonnal keresi a külföldi lehetőségeket.
  • username_
    2015-01-15 16:25:49
    okoskodik itt ez a vén kretén amikor inkább vesz egy 40 éves sehova se kellő bantunégert mint hogy betegyenek egy akadémistát..a tabellát látva rosszabb az ifistákkal se lenne a helyzet..
  • petiKEe86
    2015-01-15 16:21:02
    Csak nehogy Stadler Józsi bácsi sorsára jusson. Ő utolsó vacsorával próbálkozott, Hemi bá ezek szerint Rembrandttal.
  • kapalos
    2015-01-15 15:44:02
    a mogyeri játékos munkájának eredménye még a mogyeri bajnokság közvetitései is, amiért pénzt kap a szövetség (aka tv-s jogdíj), amit visszaoszt a csapatoknak, és pl Hemi is kap belőle. nem is keveset.
    hogy aztán miért fizetnek érte anyyit, amennyit... az más kérdés. bajnokság nélkül nincs közvetítés, bajnokság nincs csapatok nélkül, oda meg játékos kell. fizuért.
  • KrutkaRudi
    2015-01-15 15:33:19
    qgiate
    Annyi eszed van mint egy marék lepkének.A Herthánál 60-ezer(!!!) néző van egy meccsen minimum kisöreg.Ne akarjon már egy magyar játékos nyugati bért magának amikor itthon egy forduló alatt mennek ki 14 ezren az összes meccsre:DD.A hidegvízre valót nem termelik ki az itthoni focisták a kilátogató 1000 nézővel.Te lökedék,ha Rudolf,Feczesin havi 30 milliót keresne akkor jobb focista lenne??Szted az nem túlfizetés amikor egy orvos bérének a 10 szeresét keresi egy semmirekellő a sportágában semmilyen sikert nem elérő tanulatlan focista??Az öregnek van pénze,de nyilván nem fog odaadni egy tehetségtelen senkiházinak havi több milliót,amikor a sokkal értékesebb és hasznosabb munkát végző emberei csak a töredékét kapják a focistáknál.Mindíg megnevettetnek az olyan kis észkombájnok mint te akik azt szajkózzák,hogy a magyar focisták keveset keresnek és azért rossz a magyar foci mert nyugaton nagyobb a pénz.
  • tr
    2015-01-15 14:36:47
    qgiate: igen, mert Nyugat-Európában bejön a pénz a nézőktől, tévéktől, esetleg arab hercegektől (ez utóbbiak megítélése nyilván kérdéses), nálunk meg üzleti alapon legjobb esetben a költségvetések harmada jönne be, a többi meg közvetve az államtól. A saját jövedelemtermelő képességükhöz képest igenis bőven túl vannak fizetve, de ez lerágott csont.
  • qgiate
    2015-01-15 14:30:03
    Szerintem meg nincs pénze az öregnek. Azért mond ilyen baromságokat, hogy túl vannak fizetve. Sajnos Nyugat-Európában nagyon elszálltak a fizetések, ez magával vonzza a magyar fizetések emelkedését is. Ugyanakkor nem gondolom, hogy túl lennének fizetve, legutóbb Dárdai is azt nyilatkozta, hogy az itteni kereseteknél egy Hertha játékos lényegesen többet kap (akár 10x ennyit).
  • gskorpio
    2015-01-15 13:42:14
    A gond sajna ott kezdődik,hogy ez az ún. megtisztulás senkinek nem érdeke...túl sokan élnek túl jól a semmiből...sajnos,csak mi,szurkolók szeretnénk ezt,mindenki másnak a futballközegünkben ez a rosszabbik opció...és a "bundahalmainkról" még nem is beszéltem(Maroknyi 500 eurós bankók stb...)
  • Giovanni11
    2015-01-15 13:29:01
    deanmoriarty Én sem azt mondtam hogy a focista ,ha nem oda való,álljon félre.
  • deanmoriarty
    2015-01-15 13:27:19
    a megtisztulást nem a focistáknál kellene kezdeni, hanem a legfelsőbb szinteken és ha a középszintig eljut a megtisztulás onnan a többi már megy magától
  • Giovanni11
    2015-01-15 13:26:55
    werwolf88 Úgy van,csak nem pár barom,hanem sok.
  • werwolf88
    2015-01-15 13:25:00
    Giovanni11: és a nagy megtisztulás után mi lenne barátom? Úgy beszéltek mintha pár barom foglalná a helyet, és gátolná a fejlődést. Az egész focink el van cseszve mindenestől.
  • deanmoriarty
    2015-01-15 13:24:59
    Giovanni: túlságosan általánosítasz. Igen, van ilyen de nem minden játékosra igaz ez. És az sem igaz, hogy minden tehetség elhagyja a focit, és ha meg jóval kevesebbet keresne akkor nem hagyná abba. Dehogynem. 
    Én nem azt mondom, hogy a mai magyar játékosok megérdemlik ezt a pénzt, de sajnos nagyon nehezen lehetne ezen változtatni, úgy hogy ezt ne járjon még színvonaleséssel. 
    Különben a focista gyerekek még a legjobb helyzetben vannak sport szempontjából, mert a klub mindent fizet, más sportágakban van hogy a szülőnek kell állnia a felszereléstől kezdve az utazáson az edzőtáboron át mindent.
  • hilti2
    2015-01-15 13:19:16
    "....amíg nem mások pénzét herdálják el...." ... miről bezsélsz te szerencsétlen?! Az egész magyar focinak nevezett ökörködés más pénzének az elherdálásáról szól. B.szod, kb 150 milliárdot öntöttek bele 2 év alatt aminek a fele visszacsorgott zsebbe a megfelelő helyre. Ciprusi cég megépiti .... Bahamákra a játékos fizetése kiutalva ... klubban többségi tulajdonos egy másik cég a Seychelles szigetekről .... hogy hogy nem minden 3-4x annyi ... igen bzd+ mert a felét az utalás után 10 perccel a következő pesti utcasarkon visszaosztják kézbe
  • tomtattoo
    2015-01-15 13:16:32
    Reszben egyetertek vele. Ezert a produkcioert egy gyari munkas fizetese is sok lenne. Lehet szidni Hemingwayt, de azt hiszem, a kispesti futball neki koszonheti, hogy egyaltalan meg letezik. Szidjatok, hogy nem normalis az oreg. Valoban nem. Az nem normalis, aki egyaltalan penzt fektet egy NB1-es csapatba.
  • Giovanni11
    2015-01-15 13:15:53
    deanmoriarty Szívesen kifejtem. Jelenleg azokból a gyerekekből lesz profi játékos,akiknek útját apuka befolyással,pénzzel egyengeti,mert tudja,sehol nem kereshetne ennyi pénzt mihaszna gyermeke.A tehetséges gyerekek meg a profivá válás előtt elhagyják a labdarúgást.Ennyi.
  • UltrasLiberi1909ujratoltve
    2015-01-15 13:12:34
    Tisztelt Hemingway Úr! Én Önnel voltam egészen idáig. 
    Elég volt a hatodrangú né-gerekből meg a slagos olaszokból. Akadémiához akkor sem nyúlna ha nem tudnának kiállni. Szerintem meg Ön van túlfizetve a semmiért. 
    ÜLJ FEL A VONATRA te dilettáns amerikai!!!
  • SPRO
    2015-01-15 13:11:25
    A buta tulajok közé Hemipapa is befér, csak ő más okokból. Miközben ostorozza a sokat fizető tulajokat, melyben némi igazsága azért van, a saját butaságát nem veszi észre. Mi is az? A xarrágósága!! Arcpirító az őszi szereplés? Ezt a teljesítményt teszik lehetővé a "600" éves leharcolt légiósok, akiket minden átigazolási időszakban serényen összekukáznak Cordellával.
  • deanmoriarty
    2015-01-15 13:09:22
    Giovanni: ezt a megtisztulást kifejtenéd bővebben?
    szerintem ha csökkentenék a fizetést akkor a legtöbb játékos elmenne külföldre (osztrák 2, 3 osztálym sváci 2, , bundesliga 3, stb.). Szerintem két féle játékos maradna itt, 1. aki nem kell sehová és 2. aki szívből szereti a focit és a rosszabb körülmények ellenére is kitartana. de a színvonal csökkene
  • Giovanni11
    2015-01-15 13:05:12
    werwolf88 ...."A jelenlegi übergyenge nb1-en a fizucsökkentés még tovább rontana "..............Megtisztulna,barátom,MEGTISZTULNA!!!!!!! Tudod mi az????
35 hozzászólás

 

 

LAST_UPDATED2