Payday Loans

Keresés

A legújabb

Letartóztattak egy humoristát PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Balogh Gábor képe
2015. 01. 14. 10:42

A MERÉNYLETEN TROLLKODOTT, LECSUKTÁK

Alig három nappal azután, hogy milliók demonstráltak a sajtószabadság mellett Párizsban, letartóztattak egy ismert humoristát Franciaországban egy karcos poén miatt.

"Terrorizmus dicsőítésének" (tényleg, ez vajon létező büntetőjogi tétel?), gyanújával letartóztatta a humoristát, Dieudonné M'bala M'balát szerda reggel a francia rendőrség. Az I-télé hírtelevízió értesülése szerint szerda reggel otthonában vették őrizetbe.

A humorista a vasárnapi párizsi terrorizmus elleni menet után ezt írta ki Facebook oldalára: "Je me sens Charlie Coulibaly" (Charlie Coulibalynak érzem magam). Dieudonné a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztősége és azt követő terrortámadások áldozataira emlékező tüntetők "Charlie vagyok" jelszavát úgy forgatta ki, hogy hozzátette a párizsi kóser boltban négy túszát megölő Amédy Coulibaly vezetéknevét.

Dieudonné nem először találkozik a papíron korlátlan szólásszabadság határaival. Korábban többször is elítélték "antiszemita kijelentések" miatt (ezek szerint akkor ez is büntetendő a nagyonszabad Franciaországban), nemrégiben pedig maga a kormányfő (!) adott utasítást (!!) az ország összes megyei prefektusának, hogy akadályozzák meg (!!!) a humorista fellépéseit. Nagy vihart kavart az a trollkodása is, hogy a betiltott náci köszöntés helyet bevezette a „fordított karlendítést”.

Legújabb poénja nyilván messze túllépett a jó ízlés határán, ám a Charlie Hebdo karikaturistái számtalan, legalább ennyire durva és ízléstelen poént engedtek meg maguknak. És Párizsban éppen azért mozdult meg egymillió ember, hogy ezt szabadon megtehessék. A liberális megmondó arcok pedig egy hete oktatják ki a begyepesedett, csökött agyú konzervatívokat, hogy „ez csak humor”, sőt menő vagányság.

60-as feletti IQ-val nyilván mindenki számára nyilvánvalónak kell(ene) lennie, hogy a keresztény vallású, Nemzeti Front-szimpatizáns (amúgy afrikai bevándorlók gyermeke) Dieudonné nem az iszlamista gyilkosokkal szimpatizál. Csupán a rá jellemző abszurd, és semmilyen tabut nem ismerő trollkodással csak azért is szembement az általa képmutatónak tartott „Charlie vagyok” kampánnyal. És a legszebb, hogy a francia hatóságok pár nap alatt be is bizonyították, mennyire igaza van.