Payday Loans

Keresés

A legújabb

Igazságtalanság-szolgáltatás PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Papp Lajos: Emberséget!

A Magyar Hírlap 2014. december 1-jén megjelent lapszámának belföld rovatában Korompay Csilla megdöbbentő, számomra érthetetlen és elfogadhatatlan bírói döntésről számol be

Papp Lajos – 2014.12.13. 05:53

A Magyar Hírlap 2014. december 1-jén, hétfőn (47. évfolyam 279. szám) megjelent lapszámának belföld rovatában Korompay Csilla megdöbbentő, számomra érthetetlen és elfogadhatatlan bírói döntésről számol be Börtönbe került a kisizsáki fafaragó című írásában.

Móricz József hatvanhat éves fafaragót, kisizsáki lakost, egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.
Az elítélt 2014. november 25-én börtönbe vonult.

A történet röviden, dióhéjban: Móricz József saját, elkerített kertjében dolgozván, kerítésén fennakadt, általa ismert, rendszeresen a településen kóborló, esetenként emberre támadó rottweilerre lett figyelmes. Félt a kutyától. Én is féltem volna. (Nem foglalkozom drót hurkokkal, azok szándékos kihelyezésével, a kutya szándékos vagy véletlen szőrmeggyújtásával.) Tele vagyunk félelmekkel… A félelemben cselekvéseink, reakcióink nem mindig ésszerűek. A veszély felmérése, elhárítása, életünk, testi épségünk védelmében az életösztön parancsának van alárendelve.

Móricz József eredeti végzettsége állattenyésztő. Nyugdíjas falugondnokként jól ismerte települését, annak állatait. Tanult szakmájából ismeretei voltak az állatok természetéről, viselkedéséről. Rendszeresen olvashatunk, hallhatunk emberre támadó, súlyos sérüléseket vagy halált okozó harci kutyákról. Megtanulhattuk, hogy a rottweiler ebek a leggyakoribb támadók, amelyek váratlanul, kiszámíthatatlanul, az átlagember számára oktalanul támadnak gyerekekre, öregekre, békés emberekre.

Móricz Józsefet sok éve ismerem. Móricz József JÓ EMBER. Fafaragó, mesélő emberként járta az országot, a vásárokat, rendezvényeket. Sokan és sokszor hallottuk híres ősének, Móricz Zsigmond írónknak ízes, népies nyelvi fordulatait a mindig vidám, mosolygós mesélő szájából. Akik nem vettek a portékájából, azok is szívesen hallgatták. Meséiből tudjuk, hogy szereti az embereket, állatokat, növényeket, a természetet. Hatvanhat megélt életével bizonyította mindezt.

Ezt az embert, idősen és betegen megfosztották szabadságától, elrabolták szeretteitől.
Tette mindezeket az EMBERREL a magyar jogszolgáltatás.

Személy szerint: dr. Szuromi Mária s.k. a tanács elnöke, a Kecskeméti Törvényszék nevében, dr. Gál Erika s. k. a tanács tagja, előadó bíró, dr. Horváthné dr. Endrényi Mónika a tanács tagja, bíró társaságában.
Az állatvédő bírónők figyelmébe ajánlom a következőket.

Ma Magyarországon (világszerte) harci kutyákat képeznek ki arra, hogy öljenek. Nagy összegű fogadásokat tesznek zártkörű rendezvényeken. Rendszeresen olvashatnak magára hagyott, éhezésben, betegségben elpusztult haszonállatokról, lovakról, marhákról. A megunt, teherré vált kutyákat, macskákat kidobálják autóikból, vagy kiviszik lakásuktól távol lévő helyekre.

Ezer és ezer „vadász” szenvedélynek, örömforrásnak tekinti ártatlan állatok le- vagy meglövését. Hány szerencsétlen vad szenved napokig sérülten, míg végül elpusztul erdeinkben, mezőinken. Hány és hány vadorzó hurkokkal, csapdákkal pusztít el állatokat, így okozva napokig tartó fájdalmat pusztán anyagi haszonszerzés céljából.

Hány tettest ítéltek el a fentiek közül letöltendő börtönbüntetésre?

Tisztelt Bírák!
Önök egy Ember lelkét megölték, szellemét, testét börtönbe zárták.
Figyelmükbe ajánlom a Wikipédia meghatározása szerint a szadista viselkedésének leírását: „A szadizmus a másoknak okozott szenvedés vagy kellemetlenség élvezete, idetartozik még az érzelmi kegyetlenség, a félelem általi manipuláció (…) A szadisták közül sokan a másoknak okozott fájdalmat és szenvedést élvezik, aminek viszont nem kell minden esetben tettlegességig fajulnia. Sokkal gyakoribb a szadizmus azon fajtája, amiben a publikus megalázást (…) és az ezek által szerzett fölényt élvezik az ezeket kifejtő személyek.” 

Tisztelt Bíráskodók, Bírák!
Törvényeink szerint Önök függetlenek. De ne feledjék, hogy Önöknek is van egy független bírójuk, a Teremtő Isten. Tőle nem függetlenek. Előle nem bújhatnak el! Az utolsó ítélet során minden tettükkel, döntésükkel el kell számolniuk.

Kedves Jóska!
Bocsánatot kérek Tőled, aki hozzám bizalommal és reménykedéssel fordultál. Újra és újra tévedtem. Bíztam a magyar igazság- és jogszolgáltatásban. Bizalommal fordultam Izsák nagyhatalmú emberéhez, a polgármesterhez, akinek szívét két kezemben tartottam (szívét operáltam), és kértem őt, hogy segítsen Neked az igazság kiderítésében. Az utolsó pillanatig nem hittem el, hogy börtönbe kerülhetsz. Ostoba és naiv voltam.
Mégis hiszek az emberben.
Emberséget kérek az Embernek a köztársasági elnöktől.

Tisztelt dr. Áder János köztársasági elnök úr!
Móricz Józsefnek én nem kegyelmet kérek Öntől. Kegyelmet a bűnösöknek kérnek. Én igazságot kérek. Kérem, hogy Móricz József ügyét a magyar törvényeknek megfelelően tisztességgel vizsgálják ki.
Szolgáltassanak igazságot!
Önben bízva a Teremtő Istenhez fordulok. Benne biztosan nem csalódhatunk.

Ezért kérek és hívom minden, Móricz Józsefet ismerő, tisztelő, szerető embertársamat, hogy december 24-én délben, ezen a szent napon, a baracskai börtön bejáratánál egy szál fehér gyertyával a kezében jelenjen meg.
Minden évben bízunk és reménykedünk Jézus Krisztus újraszületésében. Ősi hitünk szerint a fény születésében.
Kérjük a Teremtőt, oszlassa el a sötétséget, és adjon világosságot a szeretet legnagyobb ünnepén.
Adjon emberséget az Embernek! 

Papp Lajos
szívsebész, professor emeritus, az MTA doktora

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/12141/Emberseget#sthash.ihtGFUYS.dpuf


  • Remete Farkas László ·  Kiemelt hozzászóló
    Nagy baj van ott, ahol az állat élete fontosabb… mint az emberé.
    Ahol… az állatnak jár az étel, ital és fekhely, meleg… de az embernek nem.
    Ahol fontosabb az állat egészsége, joga, kényelme… mint az emberé.
    • Teca Pintér Tiborné ·  ·  Kiemelt hozzászóló · Keri
      Ezek az ítélethozók az " igazság bajnokai ".....vagy csak ezt az ítéletet kellett hozniuk :( Szégyen...hogy ez előfordulhat... :(
    • Lisztesné Kiss Tünde ·  Kiemelt hozzászóló · Itt dolgozik: Nyugdíjas vagyok
      Igen, ők a hatalomra esküdtek fel. Kérem, gondoljanak a valaha adott eskü szövegére és hajtsák le a fejüket.
    • Remete Farkas László ·  Kiemelt hozzászóló
      Lisztesné Kiss Tünde
      Egy nagytestű (>40 kg) kutyának 20 m2-es teret kell biztosítani.
      Nálunk egy rab… kb. 3 m2-es térbe van beszorítva.
      Egy kilakoltatott… még ennyire sem számíthat.
      Néhol a hajléktalan már le se feküdhet.
      Már a templom sem védelem.
      Erdőben lakni is illegális.
      Van még élettér?
      Az elesettnek?
  • Hangay György ·  Kiemelt hozzászóló · Szabadfoglalkozású újságíró, szerkesztőNyugdíjas
    Minden normális ember szereti és védi az állatokat és a természetet, mert ezek nélkül nincs élet. Amit azonban néhány magát természetvédőnek,állatvédőnek beállító szervezet művel az megint egy háttér hatalom tudatos zavar keltése. Ilyen a MANCS amely gátlástalanul tönkretette egy időre a magyar baromfi termelést és kereskedelmet idegen érdekek szolgálatában, bűntetlenül. Legutóbb Peruban a Greanpace "aktivistái" okoztak esetleg jóvátehetetlen károkat, követtek el bűncselekményt. Remélem kimérik rájuk azt a hat évi börtönt ami az ottani törvények szerint jár nekik. Precedenst teremtve, hogy ki tudja kiknek, milyen valódi szervezeteknek irányitásával ne követhessenek el búncseleményeket büntetlenül, a környezetvédelem hamis álarca mögé bújva. Bízom abban, hogy a professzor úr kérése meghallgatásra talál !
  • Laszlo Papp Doroghy ·  Kiemelt hozzászóló · Budapest, Hungary
    Nagy baj van ott, ahol a vérbírák több tízmilliós kártérítést kapnak csak azért, mert nem óhajtanak nyugdíjba menni.
  • István Kuthi ·  Kiemelt hozzászóló · MindenesEgyéni vállalkozó
    Most nem értek egyet a professzor úrral. Ugyanis ez az ember, akit nem kell jótétlélekbnek és népi művésznek beállítani, a hurokba szorult ebet, -akitól lehet, hogy félt, - gyúlékony anyaggakl leöntötte és meggyujtotta. Milyen lelkületű lehet ez a népi fafaragó, ha egy állatnak ilyen szenvedést akart előidézni? Ez az ember nyilvánvalóan hibázott, de a cselekménye törvénybe ütközött. Egyetértek a törvénnyel, és a meghozott bírósági ítélettel.
    • István Csaba Jágri ·  Kiemelt hozzászóló · EKTF Eger
      Talán nem ártana elolvasni a történteket! Nem csak ítélkezni kedves uram!!!! Remélem hasonló helyzetben az ön kezében nem lesz semmi, hogy védekezzen!!! A kutyán kívül én a gazdáját is kezelésbe venném...szép rendesen!!!!
    • Pintér Gábor ·  Kiemelt hozzászóló · Budapest, Hungary
      A kutyát nem fogta senki hurokba, de ha a saját háza kertjében valaki ezt teszi, az se legyen már bűn. Semmi keresnivalója nem volt ott annak a dögnek. Ebben a helyzetben, ha valaki büntetést érdemelt volna, akkor az a kutya gazdája. Szegény idős ember azzal védekezett, ami a kezében volt. Katlant akarta begyújtani, ezért csak a gázolajat meg a gyufát tudta használni. Meggyújtotta a száraz gazt, hogy a tűz elriassza a dögöt. Mindenkinek jobb lett volna, ha egy fejsze vagy egy vasvilla van nála, akkor nem úszta volna meg ennyivel az a falu lakóinak félelmet okozó állat. A gazdájának meg jó komoly bírságot kiszabni közveszély okozásáért.
  • Gallai József ·  Kiemelt hozzászóló · Kandó Kálmán Műszaki Főiskola
    Tisztelt Professzor Úr!
    Minden szavával egyetértek, a gondolataival is.
    Egy kicsit Önt is ismerem, a Szívsebészi és Tanítói tetteit közelről tapasztaltam.
    Az egész családom megrendüléssel olvasta az Ön sorait.
    Lélekben együtt vagyunk Móricz Józseffel. 
    Kérem Dr Áder János Köztársasági Elnök Urat, tegye amit tenni kell, amit ma megtehetünk ne halasszuk holnapra!
    Isten áldja!
  • Katalin Kovacsne Ruttkay ·  Kiemelt hozzászóló · Egeszsegugyi Szakdolgozok Tovabbkepzo Intezete
    Tisztelt Professzor Úr! Újból és újból tisztelettel hajlok meg Ön előtt! Mindig tanít,minket "elfajzott" embereket. Szívből remélem levele megoldást hoz! A Jóisten éltesse Önt nagyon sokáig!
  • Attila Almási · SZTE Gyógyszerésztudományi Kar
    Egy kutya tartása (ráadásul egy rottweiler) nagy felelőség. A kutya gazdája is nagyon hibás a történtekért. Nyilvánvaló, hogy egy megtámadott ember sokszor nincs abban a helyzetben, hogy mérlegelje az ellenreakció formáját. Minden keze ügyébe eső dologgal védekezik.
    • Maria Hajdu ·  Kiemelt hozzászóló
      Berki Lilla Ildikó Nem hurokba, kerítésbe, miközben idegen portára akart bejutni... Értő olvasás!
    • Berki Lilla Ildikó ·  Kiemelt hozzászóló
      Maria Hajdu Csak most olvastam a cikket, előtte csak a kommenteket. Így természetesen másképp néz ki az ügy.
  • Haraji Adalbert · Hangtechnikus, Lillliput TársulatSzigligeti Színház Nagyvárad
    Azt mondom nincs ez rendben, fafaragó meg szivsebész mind nagyszerű. De egy hurokba fogott kutyát megyujtani nagy kegyetlenség, megkinozni egy állatott nem félelem teszi hanem lelketlenség és ha ezt tette a fafaragó akkor ö egy lelketlen ember. Sajnos a börtön nem fogja megváltoztatni ö továbbra is egy kegyetlen, lelketlen fafaragó lessz.
    • Maria Hajdu ·  Kiemelt hozzászóló
      Nem volt hurokba fogva, erre semmi bizonyíték nincs, utólag találták ki. Nem a kutyát gyújtotta meg direkt, előtte gyújtott tüzet, amitől a kutya meghátrált. Ha halálra marta volna (többször megtörtént már ilyenfajta kutyáknál), akkor mi van? Remélem, valaki lelövi az ebet, amikor megint az utcán kóborol...
    • Pintér Gábor ·  Kiemelt hozzászóló · Budapest, Hungary
      A kutyát nem fogta senki hurokba, de ha a saját háza kertjében valaki ezt teszi, az se legyen már bűn. Semmi keresnivalója nem volt ott annak a dögnek. Ebben a helyzetben, ha valaki büntetést érdemelt volna, akkor az a kutya gazdája. Szegény idős ember azzal védekezett, ami a kezében volt. Katlant akarta begyújtani, ezért csak a gázolajat meg a gyufát tudta használni. Meggyújtotta a száraz gazt, hogy a tűz elriassza a dögöt. Mindenkinek jobb lett volna, ha egy fejsze vagy egy vasvilla van nála, akkor nem úszta volna meg ennyivel az a falu lakóinak félelmet okozó állat. A gazdájának meg jó komoly bírságot kiszabni közveszély okozásáért.
    • Laszlo Vago ·  Kiemelt hozzászóló · Nem jártam
      Haraji barátom! kívánom,hogy találkozz a kertedben,vagy a házadban egy kóbor rotival...és ha megúsztad,akkor oszd az észt ! és ez szól mindenkinek.akit még nem tépett meg kutya . Egyébként intha Magyarországon tiloslenne ilyen kutyákat tartani , nemde ? Cakhogy az állatorvosok,akiknek ez lenne a dolguk,hogy ezt megakadályozzák,ja,meg az eszes rendőröknek.,egy 30-40 kilós rotweilert is símán palota pincsinek minősítenek,némi ....hogy is mondjam...paraszoiért.
  • Árpád Lenger ·  Kiemelt hozzászóló · Itt dolgozik: Nyugdíjas
    A KÖNNYEIMTŐL NEM LÁTOM A BILLENYTYŰKET,BÍZOM AKÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÜNK EMBERI DÖNTÉSÉBEN. MIELŐBBI KISZABADULÁST,AZ ŐT BEZÁRANDÓ ,EMBERTELEN DÖNTŐKNEK ,LEGYEN LELKIISMERET,FÁJDALMUK,TUDJÁK ÉREZZÉK MEG AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS EMBERTELENSÉGI OLDALÁT,PROFESSZOR ÚRNAK KÖSZÖNET A MEGNYILVÁNULÁSÁÉRT.
  • Gábor Bisztricsány ·  Kiemelt hozzászóló · GitárosSzívforgács
    Megérdemelte a szadista állat. Remélem, a sitten is hasonló módon telik majd az ideje, mint amit az állattal tett.