Payday Loans

Keresés

A legújabb

Szijjártó futsalos társai PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Volt csapattagok nevetgélnek Szijjártó futsalos társainak kinevezésén

Utolsó frissítés:

Szerző:

Miközben nemrég bejelentették, hogy a Külgazdasági- és Külügyminisztériumból 107 embert elbocsátanak, Szijjártó Péter teremfocicsapatából hatan is az államtitkár, majd külügyminiszter környezetében kaptak állást.

A szocializmusban az amatőrnek számító hivatásos focistáknak volt egy ún. sportállása. A személyijükben szereplő munkahelyen nem is nagyon kellett feltűnniük, csak a havi fizetésükért mentek be. Ehhez képest tényleg haladás, ha Szijjártó Péter csapattársai a munkaidejüket bent töltik a minisztériumban, ahol a a spori a nagyfőnök, a közvetlen felettesük pedig természetesen meg van elégedve a munkájukkal.

Igaz, azért nem Tichykről vagy Göröcsökről beszélünk, és még csak nem is NB1-es labdarúgókról, hanem félprofi körülmények között dolgozó teremfocistákról. Mondjuk, azok inkább a jobban eleresztettek – köszönhetően részben annak is, hogy főnökük futsalozik, és épp a Dunakeszi Kinizsiben, akárcsak ők.

 

A csapatkapitány

Fotó: 

 

Kvázi állások

Az, hogy az állások a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban mennyire lehetnek kreáltak, csak sejtéseink lehetnek. Nem jelent túl sok jót, hogy a vs.hu kiderítette, a bruttó 885 ezer forintot kereső Benkő Szilárd kvázi kabinetfőnököt azért nem lehetett kinevezni protokollfőnöknek, mert nincs diplomája.

Igyekeztünk megszondáztatni az érintettek környezetét, hogy gondolták volna-e, hogy Temesi Norbert és társaik a külügynek fognak dolgozni. Mint megtudtuk, jelenleg sokan jól szórakoznak azon, hogy Temesi korábban tanácsadóként, most pedig protokollreferensként dolgozik Szijjártó környezetében. „Milyen tanácsot adhatott vajon Temesi?” – kérdezgetik egymást arról a fiúról, aki a Fradi-utánpótlást követően nagypályán a felnőttben a BLSZ I-es RKSK-ig (Rákosmente Községi SK) vitte, futsalban viszont válogatott lett.

Monspart László legszebb pillanatai

 

 

Mindenesetre nem úgy emlékeznek rá, mint aki a diplomácia területén bármilyen tanácsot tudna adni. Arról eddig a KÜM nem nyilatkozott, hogy a referensi munka egyúttal azt is jelenti, hogy az érettségi azért megvan. Forrásaink abban sem biztosak, hogy a KÜM-ben azért elengedhetetlen nyelvtudás megvan. (Mint ahogy megjelent, Temesi tanácsadóként havi 490 ezret, protokollreferensként 400 ezret számlázhat.)

Kapuscsere

Hasonló rejtély Monspart László szakmai alkalmassága: ő már június közepén átment a minisztériumba, jelenleg bruttó 350 ezerért hivatalsegéd a parlamenti kabinet mellett. A magyar utánpótlás egyik műhelyében, a Szent István Gimnázium focicsapatában csiszolódó Hacker Gábor a Dunakeszi Kinizsi hálóőre. Ő mindössze 230 ezer forintot kap a miniszterelnökségen, igaz, már az Országgyűlés válogatottjában is szerepelt.

444 írta meg, hogy nemcsak a játékosok járnak jól:  Andréka Domonkos a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub ügyvezetője (aki a posztot 2014 júniusáig töltötte be), 2010-ben lett a Miniszterelnökségen gyakornok, majd protokollreferns jelenleg pedig a KÜM-ben protokollfőnök – ha minden igaz, Temesi közvetlen főnöke

Miközben a Dunakeszi Kinizsitől hat ember is légióskodhat a KÜM-ben, az újdonsült miniszter nemrégiben jelentette be, hogy 107 embert küldenek el a KÜM állományából.

Dunakeszi gavallérjai
2013-ban az index cikkezett arról, hogy feltűnően megnőttek a szponzorpénzek a Dunakeszi Futsal Klubnál, ahol Szijjártó mellett többek között Horváth Ferenc és Vincze Ottó korábbi válogatott labdarúgók is játszanak. A néhány tízmilliós költésről a lap azt mondta, hogy körülbelül százszorosa a többi csapatének: a szponzorok között volt a Porsche Hungária, Nokia Siemens Networks Kft., a Teva, a Közgép, a Valton Security. Arról nem lehet tudni, hogy menyi pénzt kapnak (vagy kapnak-e egyáltalán) a játékosok azért, hogy a Dunakesziben fociznak (ezen a szinten a futsalban is van fizetés). A szponzorok titkolták, hogy mennyivel támogatják a klubot, de szerintük a híres embereknek köszönhetően a Dunakeszi Futsal Klub egy olyan csapat, amelynek nagy a médiaértéke.