Payday Loans

Keresés

A legújabb

A válogatott meccset is bojkottálni? PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
Írta: SzabadosGabor 2014. nov. 11.

Eddig még talán érdekesnek is tűnhetett a kívülállónak a futballultrák MLSZ elleni harca a szurkolói kártya bevezetése ürügyén: nyilván nem örült senki az egyre lehangolóbb NB I-es nézőszámoknak, de az elmúlt években azért hozzászoktunk a szurkolók lassabb vagy gyorsabb apadásához.

A magyar–finn meccsel azonban kétségkívül elértük az erkölcsi gödör alját.

Hiszen ha az ultrák már válogatott mérkőzést is bojkottálnak ebben a cicaharcban, akkor nagyon nagy baj.

Ennek egyrészt az MLSZ számára az utolsó figyelmeztetésnek kell(ene) lennie, hogy valamit tenni kell, másrészt a drukkerek részéről ez egyszerűen elfogadhatatlan, megbocsáthatatlan bűn.

Elfogadhatatlan, mert éppen a szurkolók legfőbb elvárása, hogy a válogatott szent és sérthetetlen legyen a játékosoknak és mindenki másnak, és aki ezzel szembe megy (legyen az akár Huszti Szabolcs, Szalai Ádám vagy éppen Nagy László), az azonnal elveszíti a hitelét.

Megbocsáthatatlan, mert a válogatottnak hihetetlenül nagy szüksége van az összefogásra és az egységre, és Dárdai Pál személyében végre olyan szövetségi kapitánya van a nemzeti együttesnek, aki képes integrálni, aki egyszerre hiteles a keze alatt dolgozó játékosok és a szurkolók szemében, akit elismertebbé tett a megbízhatósága, professzionalizmusa és maximalizmusa, mint a pro-licences diploma bármelyik hazai edzőt. Ezt az egységet törhetik meg a bojkottálók, még akkor is, ha a kapitány nimbusza – remélhetőleg – képes lesz megtölteni a stadiont olyan szurkolókkal, akiknek a válogatott játéka fontosabb a saját játékuknál.

Félreértés ne essék, nem akarom csak az ultrákon elverni a port. A Jó és a Rossz csak a mesében különböztethető meg egymástól ilyen egyszerűen, a valós életben általában minden konfliktushoz két fél kell: a magyar futball irányítói és az ultrák szépen egymásra is találtak ebben a történetben, akár azt is mondhatnánk, hogy meg is érdemlik egymást – ha nem okoznának ezzel közösen kárt a magyar válogatottnak.

Kezdjük az elejéről, vizsgáljuk meg mindkét fél felelősségét.

Az MLSZ-t és a klubokat egyértelmű felelősség terheli a szurkolói kártya és az azzal kapcsolatos regisztráció elfogadtatásának sikertelenségéért, legalábbis a magyar futballszurkolók nem elhanyagolható részének körében. Az e téren elkövetett hibák részben új, részben régi keletűek.

Nyugodtan megállapítható, hogy a bevezetés során a kommunikáció nem működött jól, a fő üzeneteket nem sikerült átadni. Mármint az MLSZ-nek nem sikerült, mert a klubok általában meg sem próbáltak valós párbeszédet folytatni a szurkolóikkal (pedig nekik talán könnyebb lett volna meggyőzni őket), hanem inkább az MLSZ-re hárítottak.

De van itt egy mélyebb, régebbi probléma is: függetlenül attól, hogy mit tettek vagy nem tettek a kártya és a regisztráció kapcsán a futballvezetők, kétségkívül csökkenti a szavahihetőségüket, hogy az MLSZ és a klubok (úgy általában) az elmúlt években és évtizedekben senkit sem tudtak meggyőzni arról, hogy fontosak számukra a szurkolók, igyekeznek a kedvükben járni, és egyáltalán felfogják, hogy az egész futballipar a szurkolóért van.

És itt most nem arról van szó, hogy milyen a pályán látott magyar labdarúgás, milyenné tették a vezetői az elmúlt években-évtizedekben, hanem csak és kizárólag arról, hogy az MLSZ és a klubok hány szurkolóbarát intézkedést, döntést hoztak a közelmúltban, kezdve a mérkőzések időpontjának meghatározásától a zárt kapus meccseken keresztül mondjuk a nézőtéri események kezeléséig. Számtalan helyzetben elmondható, hogy a magyar futball jellemzően nem üzleti alapon működik, gondolva itt elsősorban a fő bevételekre (szponzorációra, televíziós szerződésekre stb.) – ez mutatkozik meg abban is, hogy a szurkolókra nem fogyasztókként, azaz fő bevételi forrásként, megbecsülendő és kiszolgálandó érintettekként tekintenek, hanem a sport egyszerű tartozékaként, vagy szélsőséges esetben akár szükséges rosszként.

Nem meglepő hát, hogy a futballvezetőknek nincsen meg a szükséges hitele ahhoz, hogy elfogadtasson a szurkolókkal valami olyasmit, amit ők saját maguktól nem akarnak elfogadni.

És itt érünk el a másik oldalhoz, vagyis a szurkolók felelősségéhez, hogy ők vajon miért nem hajlandók elfogadni a változásokat.

Ahogy korábban írtam már erről részletesebben, jól látható, hogy nem feltétlenül maga a szurkolói kártya és a regisztráció gond – ez csupán a szimbóluma mindannak, ami a szurkolókat a mai modern futballban bosszantja. (Nem véletlen, hogy a kártya ellen hevesen tiltakozó TrollFoci a megyei bajnokságokat is próbálja népszerűsíteni, hiszen a labdarúgás hőskorára emlékeztető amatőr ligák a tökéletes ellentétei a démonizált „Modern Futball”-nak.)

És persze jelképe egyben a kártya a magyar futball minden nyűgének és bajának, vagyis az ellene való tiltakozás egyben a labdarúgásunk utóbbi évei-évtizedei elleni tiltakozás is. Nyilvánvalóan lehetne olyan színvonalú a magyar futball, amelyért minden mai tiltakozó ultra önként és dalolva használná a szurkolói kártyáját, és az is sokat segítene, ha a közeget és a hátteret sokkal tisztábbnak látnák (lásd fent a vezetők hitelességét).

Mégis úgy érzem, hogy nem a megfelelő eszközt választották az ultrák az ellenállásra: az ő mondanivalójuk is sokkal hitelesebb és hatékonyabb lenne, ha nem egy plasztiklap ellen tiltakoznának a stadionok helyett a Kossuth téren, hanem a valódi, általuk is felvetett problémák (eredmények, színvonal, bunda stb. stb.) ellen tiltakoznának a stadionokból jövet bárhol.

Így ugyanis süketek kiabálása zajlik az MLSZ és a szurkolók között, amelyben nagyon nehezen képzelhető el bármilyen kompromisszumos megegyezés – pedig a magyar labdarúgás érdeke ez lenne. Az NB I-es meccseken is, de a válogatott mérkőzésein pedig különösen.

Nem az a kérdés, hogy kell-e szurkolói kártya, hanem az, hogy kell-e magyar futball.

Remélem, legalább erre mindenkinek ugyanaz a válasza – ez lehet egy normális párbeszéd és együttműködés alapja.


5 (2)
Jelentkezz be a szavazáshoz!

 

 

Eddig 26 komment érkezett 

  • metalsteve Válasz erre 2014. 11. 11. 17:43 [1]

    nincs kártya, van hangulat. van kártya, nincs hangulat. a bml$z ráadásul nem a kommunikációt rontotta el (minden csecsemő tudja, h 110 ezer kártyát adtak ki [muhahaha], meg hogy egyszerűbb lesz a beléptetés [még nagyobb muhahahaha]), hanem a teljes koncepciót. vagyis mert nincs koncepciójuk a heti büntetési tételekből való zsírosodást leszámítva.

  • Nagy Zoltán Válasz erre 2014. 11. 11. 18:22 [2]

    Aha, ne szurkoljak állva, hanem üljem végig a meccset, ne lengessek zászlót, ne ordibáljak,  ne szidjam a bírót és az ellenfelet, ne mutogassak, ne legyen véleményem, ne szerveződjek, csak vegyem meg a kólát, a hot-dogot, és tapsoljak és lehetőleg 1 perccel a meccs után már hagyjam is el a stadiont, mert én vagyok a szükséges rossz!

  • Nagy Zoltán Válasz erre 2014. 11. 11. 18:22 [3]

    Aha, ne szurkoljak állva, hanem üljem végig a meccset, ne lengessek zászlót, ne ordibáljak,  ne szidjam a bírót és az ellenfelet, ne mutogassak, ne legyen véleményem, ne szerveződjek, csak vegyem meg a kólát, a hot-dogot, és tapsoljak és lehetőleg 1 perccel a meccs után már hagyjam is el a stadiont, mert én vagyok a szükséges rossz!

  • Csaba68 Válasz erre 2014. 11. 11. 18:44 [4]

    Gábor! Arra szeretnélek kérni, mielőtt legközelebb megjelentetsz egy ilyen "véleményt", mutasd meg egy olyan embernek, aki rendszeresen, idegenben is látogatja a kedvenc NB 1-es csapata meccseit. Ezek az irományaid csak szénné égetnek!

  • vaci87 Válasz erre 2014. 11. 11. 18:55 [5]

    Egyszerű a válasz. Az MLSZ azt mondja a kártya segíti a jegyhez jutást, a szurkoló köszöni nem kéri nem megy ki a meccsre. Ez segíti? Nem lenne kártya ügy, én is kint lennék így megmarad 10.000 Ft-om és nézzük egy kocsmából a meccset. Vicc ez az egész, főleg azután hogy múltkor szóltak a biztonságiak, hogy ne ugráljak fel a székből...

    Jah és lehet jönni sport törvénnyel->Ki írta? :)
    Kettő, vendég szurkolóra miért nem vonatkozik? Jah és az Észak-Írek ülve nézték a meccset.

    Vicc ez az egész. Addig kijártam minden meccsre míg Puskásban terjengett a húgyszag, mert 1 WC üzemelt összesen, szék elvágta kezemet, egyebek...Végre van egy stadion most nem teremtik meg a körülményeket, hogy az ember meccsre járjon.
    Tartom ezt ha össze kukáznak valahogy 20.000 embert...

  • dvtkoldboy Válasz erre 2014. 11. 11. 19:01 [6]

    A kártya nem kommunikációs probléma, hanem hamvába holt ötlet. Ha egy meccsre nem lehet bemenni az utcáról (Fradis buszoztatás), ha nem lehet jegyet venni MLSZ által ösztönzött futballkártyával, akkor az egész rendszer az alapjától rossz.
    Sajnos, megértem, és támogatom a válogatott meccstől való távolmaradást. Egyszerűen azért, mert az MLSZ-t és a tulajdonosokat sem érdekli, hogy Kispesten már üres a stadion, egy MTK-Fradi örökrangadón 800 ember sincs, hogy vidéken is drasztikusan csökkent a nézőszám. A válogatott meccs bojkottálása talán politikusokat és MLSZ-t is felébreszt végre, hogy a foci elvileg a nézőkért van, nem lehet ellenük hadban állni, ráadásul a klubot Nagy Zoltán felsorolása szerint mindenért büntetni. A labda az MLSZ térfelén pattog. Annak az MLSZ-én, melynek prominens képviselője leelmebetegezte azokat, akik még meccsre járnak.
    Még annyit: mi szurkolók nem tudunk semmit tenni a focink színvonalának emeléséért. Mi a hangunkat tudjuk hallatni, de elegünk van az MLSZ és a klubjaink szurkolóellenes lépéseiből!

  • vvvvvv22222 Válasz erre 2014. 11. 11. 19:08 [7]

    A cimeres mez szent és sérthetetlen.A szurkolok meg ugyis visszafognak szokni a szurkolásra csak ahhoz kéne egy szovetség aki megkonnyiti az életet, mert mondjuk egy átlagos ember keres 100ezret havonta és abbol megveszi a pár ezer forintos jegyet az már klubhuség.

  • geri79 Válasz erre 2014. 11. 11. 19:25 [8]

    Én egy kicsit máshogy látom ezt a dolgot. Felháborítónak tartom, hogy sokan azt gondolják, hogy a bírót és az ellenfelet szídni belefér a szurkolásba. Gyalázkodni, anyázni, rasszista rigmusokat üvölteni lehet, mert megvettem a jegyet. Ez vicc. A mozigépészt sem lehet anyázni, ha gyenge volt a film, a színházban sem állsz föl és övültesz, ha nem tetszik valami. Én pont azért megyek 15 másik olyan társammal most meccsre, mert úgy látom ez változni fog. Torkaszakadtából fogom buzdítani a csapatot és fütyülök majd, ha az ellenfélnél lesz a labda, lesz nálam zászló, síp, dob,ami kell, de anyázni, mindenkit szídni, nem fogok. Nekem nem hiányzik az a 100 ultra egy NB1-es meccsről, akik minősíthetetlenül kiabálnak. Elég sokat jártam külföldön is meccsre, és a helyzet az, hogy most 3 kattintással tudtam jegyet venni a válogatott meccsre gond nélkül 15 embernek. Ennél egyszerűbb sehol nem volt. Annyi dolgom volt, hogy 15 perc alatt kiváltsak 500 Ft-ért egy kártyát. Azzal pedig nagyon egyet értek, hogyha valaki mélyen megsért egyes kisebbségeket, vagy bárkit és emiatt megbűntetnek minket, vagy az MLSZ-t, azt vele fogják kifizetetni, vagy kitiltják.

  • vak béla Válasz erre 2014. 11. 11. 19:36 [9]

    Sziasztok!
    Nekem erről az egészről pl az jutott most eszembe, hogy a Honvéd-Fradira mlsz-kártyával NEM lehetett bemenni... tehát aki mezei szurkesz, s egyik csapatnak sem drukkolt, de megnézte volna a meccset, az nem tehette meg... 
    Akkor most ki a hülye: a szurkolók???!!!

  • kranjcarcerinvabec Válasz erre 2014. 11. 11. 19:36 [10]

    Ahogy Ön, a cikk írója mondja:
    "..senkit sem tudtak meggyőzni arról, hogy fontosak számukra a szurkolók, igyekeznek a kedvükben járni, és egyáltalán felfogják, hogy az egész futballipar a szurkolóért van..."
    Nem, mert ezek a senkiházi mlsz élősködők már rég azt hiszik, hogy csakis őértük!! van a labdarúgás.
    Az ő jólétükért.
    Takarodjanak!!!
    (nem írom meg hová, de sejtheti mindenki).

  • Barnamedv Válasz erre 2014. 11. 11. 19:37 [11]

    "tiltakoznának a stadionokból jövet bárhol."
    Ez olyan mintha a sztrájkoló munásnak azt mondanák, hogy gyere be dolgozni és munka idő után, a kapun kivől mond el a véleményed bárhol. Ekkora marhaságot éeletembe nem olvastam, pedig nem vagyok fiatal. 
    Kedves szabados gábor nem tünt még fel magának, hogy ha a stadionon belül birálnak akkor a keddi napon büntetnek, vagy az se tünt fel, hogy semilyen tiltakozó drapit nem engednek bevinni. Ha már nem él ebbe közegbe és csak kormányzati sajtót olvas akkor legalább tájékozodjon egy kicsit. Mert így nagyon idiótának tünik.

  • Nagy Zoltán Válasz erre 2014. 11. 11. 19:37 [12]

    @geri79: Ülve? torkod szakadtából? Hát azt megnézném de, hogy sok hangot nem fogsz kiadni magagadból ülve az tuti. Kifütyülni az ellenfelet? Szerinted ezt még szabad? ... Síp, dob, nádi hegedű? ... na pont ezeket a tárgyakat nem fogod bevinni, szépen leteszed a biztonságiak előtt és majd meccs végén felveheted. Ha meg becsempészed valahogy - ne félj - tesznek róla a kedves urak hogy ne használd mert zajongásoddal zavarod a kulturált színházi előadást. Kedves barátom a foci nem színház és aki ezt gondolja az nem e világon él.

  • KarpatiNejmar Válasz erre 2014. 11. 11. 19:42 [13]

    Öööö geri... Azért meccsre kimenni kicsit más mint elmenni szinházba. Ráadásul azért, ha beülök a Rómeó és Júliára vagy az Anna Kareninára akkor tudom mire fogok számítani. Azért megyek oda. Nem fogok fújolni, ha Rómeó megmérgezi magát.DE fogok fújolni - akár a bíróra - ha kedvenc csapatom éppen kikap.
    Pont Muringyó panaszkodott - a távoli ANGILÁBAN, hogy nincs hangulat a stadionban? Vajon miért? Mert az igazi szurkolók be sem tehetik a lábukat. A szurkolásnak is vannak hagyományai, bármilyen furán hangzik ez. Ahogyan van hagyománya, ha úgy tetszik kultúrája egy szinházi színdarab megtekintésének is.

  • stothrugby Válasz erre 2014. 11. 11. 19:43 [14]

    Elég sok játékos és edző törölte már bele a cipőjét a magyar fociba lemondásával, teljesítményével ahhoz, hogy az ultrák azt csináljanak, amit akarnak.

  • KarpatiNejmar Válasz erre 2014. 11. 11. 19:44 [15]

    Miért nincs itt szerkesztés menüpont? 2014 et írunk, jó reggelt kívánok.

  • Robredo Válasz erre 2014. 11. 11. 19:57 [16]

    Nem tudom, hogy gondol a cikk írója néhány dolgot! Az ő elgondolása szerint a válogatott meccs kedvéért az összes ultrának ki kéne váltania a szurkolói kártyát, ami ellen eddig kitartóan tiltakoztak és tiltakoznak egyre többen!? Azt várná, hogy egy válogatott meccs kedvéért köpjük szembe magunkat!? Ez elvi kérdés, amiről a véleményünket egy válogatott meccs sem fogja megváltoztatni! 100%-ban olyan intézkedéseket hozott az MLSZ eddig, mintha abban lenne érdekelt, hogy elvegye az emberek kedvét a meccsre járástól. Komolyan mondom, hogy ha az lenne a cél, pontosan ezeket kéne csinálni ami most megy. Kártya(amit meccsnapon nem lehet kiváltani), szkenner, buszoztatás(másképp nem lehet idegenbeli meccsre bejutni), a szurkolók és a klubbok ész nélküli büntetése, de még sorolhatnám! Hiába épültek az új stadionok, ez a korszak, MLSZestől, Csányistól, Kubatovostól, Hemingwayestől a legundorítóbb korszakként fog megmaradni minden magyar szurkoló szívében! Pedig volt már egy-két éra amiről ezt gondoltuk, például a Kistelekis korszak. De ez a mostani, azt is bőven felülmúlja! Elszámolták magukat, mert nem vették figyelembe, hogy szurkolók torkán nem lehet mindent lenyomni, mint ahogy az országgyűlésben dívik mostanság! Egy dologban biztosak lehetnek, mi ki fogunk tartani a végsőkig!

  • szemil Válasz erre 2014. 11. 11. 20:08 [17]

    Az érem egyik oldala:
    Pont a bizonyos tiltakozó ultrák miatt lett zárkapus meccsünk románia ellen szóval ők nem hiányoznak a magyar focinak egyáltalán.
    A tisztelt ultrák miatt voltak hadiállapotok bizonyos rangadók előtt alatt és után.Nekik tökmindegy nem a fociért járnak ki az csak a szükséges rossz.
    Az érem másik oldala:
    Milliárdok mennek el stadionokra,de kérdem én minek?Nincs 2000 az átlagnézőszám.Ez meg igenis az MLSZ bűne évtizedek óta.A regisztráció meg maga a botrány.Kérem sorolni hogy eddig hány klubbnál vezették be kötelező jelleggel?
    El lehet gondolkozni  a főuraknak odafent mert ez egy nagy Sz@r így.

  • Riazor Blues Válasz erre 2014. 11. 11. 20:09 [18]

    gerinek:
    - mlsz kártyát csak két budapesti címen lehet kiváltani. nyíregyházáról, vagy szombathelyről odautazni nem 15 perc.
    - én munka után elballagtam a symába, ahol asszonták, hogy inkább váltsam ki az mlsz kártyát, mert nem tudják garantálni a teljes szakértelemmel rendelkező, és már 19.15-kor a zárás után siránkozó hölgyek, hogy a fradi kártyámmal be tudok majd menni a fradi stadionba egy válogatott meccsre.
    természetesen a syma túl oldalán a jegypénztár 18:00-kor bezárt, tehát a frissen váltott mlsz kártyámmal pont nem tudtam jegyet venni.

    Kárpátinak: a színházban is van kifütyülés, még darab is szakadt is félbe. Magyarországon még Caruso iis megbukott.

  • deep purple Válasz erre 2014. 11. 11. 20:21 [19]

    @geri79:

    Üdvözlom, Csányi Sándor úr!

    (Furcsa, hogy egy ilyen oldalon egy uzsorás bankvezér is kommentel… Vagy maga csak valami titkárféleség? Esetleg sima talpnyaló?)

    Gratulálok a három kattintásos jegyvásárláshoz, borzasztó egyszerű lehet. Kattintgassál már bármelyik NB I-es meccs jegyére is. De nehogy az legyen, hogy nem jut jegy, mert a több tízezres jegyigénylés hamarabb befut!

  • deep purple Válasz erre 2014. 11. 11. 20:23 [20]

    @szemil
    Ők kórusban zsidóztak, te meg magadban.
    Valóban nagy a különbség?

  • lacsi62 Válasz erre 2014. 11. 11. 20:27 [21]

    Nevetséges ez az egész! Régen a nagy átkosban nem voltak ilyen korlátok. Lehet, hogy azért is voltak olyan sokan minden meccsen. És nem csak a Fradi meccsen. Persze a foci és a játékosok is más volt. Én már rég nem járok ki de ahogy ezt az egészet elnézem nem is mostanában megyek ki. Azt , hogy még a seggem lukát is megvizsgálják meg ez a 56 ezer szabály ha szurkolni akarok...... Ha ebbe bele gondolok már el is megy a kedvem a meccsre menéstől.

  • kocka111 Válasz erre 2014. 11. 11. 20:34 [22]

    Sokan vagyunk, akik a '70-es,'80-as években több száz km-t utaztunk kettős rangadókra, kupameccsekre,EB-VB selejtezőkre!Majd nem jutott ki a válogatott egyik világversenyre sem,klubcsapataink elvéreztek már a sorsoláskor.A magyar foci színvonala a békasegge alá süllyedt,de az mlsz és a játékosok így is jól megvoltak.Minden szezon kezdetén fogadkoztak, hogy most már elindult valami,de egyre lejjebb süllyedt.Közben egyre többen lettek az ultrák.Foci már nem volt,lett helyette minősíthetetlen szitkozódás a lelátókon!Mindezek hatására egyre kevesebb jóérzésű ember megy ki a stadionokba.Tehát,ha jobb lenne foci ,nem hiányozna senkinek a bojkottáló pár ezer ultra,akkor is tele lenne a stadion!!

  • korxi Válasz erre 2014. 11. 11. 20:39 [23]

    Atyavilág, mekkora demagóg "vélemény".
    Persze a szurkoló szégyellje megát hogy "neki már a válogatott sem szent", a szurkoló a hibás, ugyan ki más.
    Egy tipp: ha a bMLSZ számára szent és sérthetetlen lenne a válogatott, akkor legalább a válogatott meccsen felfüggesztené a szurkolók b@sztatását (kapu mögöt nem balfékek a szurkolók, ne fáradj az ilyen demagógti szektorban bűnöző szekusok általi leültetés).
    Nem kedves Szabados Gábor, nem balfékek a szurkolók, ne fáradj az ilyen demagóg dumával.
    Mégvalami, kicsit a fogalmatlanságodat oszlatandó: következetesen az ultrákról írsz, mint akik ellenzik a kártyát és bojkottálnak. Ebből látszik hogy nagyon nem vagy képben, csak máshonnan hallot közhelyeket puffogtatsz. Jómagam ugyanis az eddig még megmaradt meccsrejárók egyike voltam, de - rengeteg másik szurkolótársammal együtt - nem vagyok ultra, soha nem voltam az. És ezzel együtt nem tűröm el az MLSZ zaklatását és egyre szürreálisabb ámokfutását.

  • elze1018juve Válasz erre 2014. 11. 11. 20:44 [24]

    Én nem járok meccsekre. De feltennék egy kérdést az itt kommentelő Uraknak: értem, hogy sok minden nem jó, vagy/és nem tetszik a szurkolási "szabályrendszerből", de az itt szót kérők közül van valakinek jobbító ötlete, netán kész  koncepciója? Hogy lehetne jobb? Milyen formában lenne elfogadható a szurkolóknak is?

    Tisztelt Barnamedv. Egy másik ember személyes nevét kis betűvel leírni, az egyik legnagyobb tiszteletlenség.

  • joaninha Válasz erre 2014. 11. 11. 20:48 [25]

    Semmi gond nincs ezzel a szurkolói kártyával. 10 perc volt kiváltani a Bálnában és már meg is voltunk. Egy forintba se került. Az adataimat meg akkor is elkérték, amikor a vízilabda EB-re mentem. Azzal sem volt semmi gond. Akkor most a következő szánalmas bojkott a vízilabda válogatott meccseit fogja érinteni? Röhej...

  • deep purple Válasz erre 2014. 11. 11. 20:55 [26]

    @joaninha
    Buta kompromisszum!
    Konganak a lelátók! Ha meccsre akarok menni, akkor ne kelljen bálnáznom! Nemhogy 10 percet, de 10 másodpercet se...

LAST_UPDATED2