Payday Loans

Keresés

A legújabb

Önbíráskodás a börtönben PDF Nyomtatás E-mail
33. Szabad vagy rab vagy

Önbíráskodásért megbüntet bárkit a bíróság.
A börtönben pedig megtűrt jelenség?
Önbíráskodásért engem a bíróság megbüntet.
A börtönben pedig bátorított jelenség?

Azok ellen, akik "a hierarchia legalján állnak", "gyakran durva bántalmazással is kifejezik az elítéltek."

Az önbíráskodást a bíróság bünteti. Azaz én nem védhetem meg magam.
A börtönben pedig meg általános jelenség.
Egyrészt megtűrt jelenség.
Másrészt bátorított jelenség.
Akkor, hogy is vagyunk az önbíráskodással?
Az elítéltnek, ha elég erős, és az elismertség csúcsán van, akkor neki szabad önbíráskodni?
A börtönőr, megengedheti az önbíráskodást?

Később az az elítélt, aki önbíráskodott, akinek megengedték, hogy önbíráskodjon, neadjisten, "felkérték" az önbíráskodásra, az az elítélt mit fog tenni, szabadulása után?
Talán engedélyért fog folyamodni, ha úgy látja, hogy most "helyzetben" van??!

Félre ne értsük. Nem védem a gyermekgyilkost, a nemi erőszaktevőt. De ha tudja a bíró, az ügyész, az ügyvéd, a büntetésvégrehajtási dolgozó, hogy őket nem lehet az önbíráskodástól megmenteni, akkor ez hivatalosan halmazati büntetés? Csak éppen papír nélkül?

A magánzárka büntetés, ha a rabtársai meg.....ik, előre tudhatóan, az bele van kalkulálva? A börtönfilmek egyértelműen erről szólnak, Ja, az csak film, mit akarsz - veted oda. Komolyan? Az csak műalkotás, a valóságban olyan, hogy

Minden áldozatot sajnálok. A cikket azért másoltam be, mert egyértelműen leírja, nem először, - nyilván engedéllyel -, hogy a börtönben a rabok között alá-, fölérendeltségi helyzet van. Az erősebb erőszakolhat, bánthat, stb.
Az azonos neműek között - ott helyben is előfordul az erőszak. Olykor még rá is segítenek.
Akkor vegyék be az ítéletbe:
"és a börtönben a többi rab által verhető és megerőszakolható" -
Ez ugye így nem megy?!
TEHÁT: az önbíráskodást elítélő társadalom hagyja, sőt az őrök révén rásegít arra a magatartásra, amelyért - a kertjét a kerítéstől több méterrel beljebb árammal védő gazdát meghurcolta.
Arra mutatok rá, hogy milyen lehetetlen dolog, hogy önmagamat nem védhetem meg, mert az büntetendő cselekmény.
Netán, a megerőszakolt leány, úgy rúgná "tökön" a fickót, hogy megzápul, akkor talán még az áldozatot büntetnék, testi sértésért???

Önbíráskodásért bárkit a bíróság megbüntet.
A börtönben pedig megtűrt jelenség?
Önbíráskodásért engem a bíróság megbüntet.
A börtönben pedig bátorított jelenség?

Azok ellen, akik "a hierarchia legalján állnak", "gyakran durva bántalmazással is kifejezik az elítéltek."

=========================
ITT A CIKK
Fokozottan ügyelnek a kaposvári börtönben a gólyatábori szatír biztonságára, mert a pedofíliáért és a nemi erőszakért előzetesben ülők vagy jogerős büntetésüket töltők a rabok között a hierarchia legalján állnak, ezt pedig gyakran durva bántalmazással is kifejezik az elítéltek.
Nem különítették a 38 éves fotóst, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy lányt az ELTE gólyatáborában, mert akkor magánzárkába kerülne, ami büntetésnek számít – értesült a sonline.hu.

Ehelyett megválogatják, kivel zárják össze, igyekeznek kiszűrni a közeléből az erőszakoskodókat.

Szakértők szerint, azonban ha bűnösnek bizonyul, és elítélik, akkor már nem tudják majd minden pillanatban ennyire óvni az épségét a börtönőrök, vagyis a rabtársai jóindulatán múlik, megleckéztetik-e.

Nemsokára lejár az első határidő
Október elsején jár majd le a fotós előzetes letartóztatásának első határideje, akkor döntenie kell majd a bíróságnak, hogy elrendelik-e ennek a meghosszabbítását.
A férfi azonban feltehetően marad a rács mögött, ugyanis előélete hasonló bűncselekménnyel terhelt.
Az eset országos felháborodást váltott ki, azóta az intézmény belső vizsgálatot indított, eszerint nyolc emberről is bebizonyosodhat, hogy hibázott, vagy nem járt el kellő gondossággal a gólyatábor szervezői közül, ellenük fegyelmi eljárást indítottak.
.
.
http://www.origo.hu/…/20140920-fokozottan-figyelnek-a-fegyo…

Fokozottan ügyelnek a kaposvári börtönben a gólyatábori szatír biztonságára, mert a pedofíliáért és a nemi erőszakért előzetesben ülők vagy jogerős büntetésüket töltők a rabok között a hierarchia legalján állnak, ezt pedig gyakran durva bántalmazással is kifejezik az
origo.hu|Forrás: ORIGO

  • Polgár Hajnalka Értem a kifogásodat, de mégsem. Ha jól olvastam a pedofilokat és nemi erőszak tevőket részesítik megkülönböztetett figyelemmel. Én a szerencsétlen lányt sajnálom. ...
  • Levente B. Juhász Minden áldozatot sajnálok. A cikket azért másoltam be, mert egyértelműen leírja, nem először, - nyilván engedéllyel -, hogy a börtönben a rabok között alá-, fölérendeltségi helyzet van. Az erősebb erőszakolhat, bánthat, stb.
    Az azonos neműek között - o
    tt helyben is előfordul az erőszak. Olykor még rá is segítenek.
    Akkor vegyék be az ítéletbe: "és a börtönben a többi rab által verhető és megerőszakolható" -
    Ez ugye így nem megy?!
    TEHÁT: az önbíráskodást elítélő társadalom hagyja, sőt az őrök révén rásegít arra a magatartásra, amelyért - a kertjét a kerítésről több méterrel beljebb árammal védő gazdát meghurcolta.
    Arra mutatok rá, hogy milyen lehetetlen dolog, hogy önmagamat nem védhetem meg, mert az büntetendő cselekmény.
    Netán, a megerőszakolt leány, úgy rúgná "tökön" a fickót, hogy megzápul, akkor talán még az áldozatot büntetnék, testi sértésért???
  • Polgár Hajnalka Így már teljesen megértettem és elfogadom.
  • Levente B. Juhász A cikkbe is beillesztettem a magyarázatot, hogy első olvasásra is érthetőbb legyen. Továbbra is fel vagyok háborodva azért, hogy az egész "igazságszolgáltató szektor" - rendőr, ügyész, ügyvéd, bíró, foglár - tudatában van annak, hogy a börtönben önbíráskodás VAN.
    A börtön-filmek szinte csak erről szólnak.
    Az onnan szabaduló erőszakosabb egyének hozzák is, esetleg újabb "bűncselekménnyel" az általuk börtönben korábban megszokott formát!
  • Bóna Mária Ilona Tudod, Levente, nekem nagyon fájdalmas sebként ég a lelkemben az, amikor a saját anyám hozzájárult ahhoz, hogy a titkosszolga barátja megerőszakoltathasson valakivel, akinek lakást ígértek érte cserébe. Nekem még azóta sem volt alkalmam erről beszélni senkivel! Mert, amikor szóbahozom, akkor mindenki elhallgattat... és megvetéssel néz rám. Sőt, volt aki azt mondta, hogy én vonzottam be a megerőszakolót, mert én akartam valójában azt az erőszakot!!! Érdekesen alakulnak ezek a dolgok a különböző történelmi korszakokban.http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=125709&n=furaila...
  • Polgár Hajnalka Bóna Mária Ilona, a nők máig nem mernek, nem tudnak beszélni az ilyen dolgokról, mert sosem az elkövetőre, mindig az áldozatra hull a megvetés, a gúny, a melybélyegzettség. Akik vállalják, jogi úton akarnak elégtételt az erőszak elkövetővel szemben, azok hosszú tortúrán mennek keresztül. Deklarálhatunk bármit, férfi alapú világban élünk, ahol az erőszakelkövető a tökös gyerek, az áldozat pedig az alávaló némber. És soha, de soha nem fog megjavulni egy erőszak tevő szép szó hatására. Levente érvelésének azt a részét értem, elfogadom, hogy helytelen a magántulajdon védelmét és az önvédelmet önbíráskodásnak minősíteni. De valahol az ilyen rohadék állat, aki egy lány életét ilyen durván megtapossa és megbélyegzi, megérdemli, hogy kiheréljék! (Csak hát ilyen büntetés nincs ) Felmérések szerint minden 3.-4. nő volt már erőszak áldozata, de nem mert szólni senkinek a megbélyegzések miatt. Az elkővetők pedig bátran garázdálkodhattak bármeddig a nagy tisztességesség látszaterényével. Ez az igazság, sajnos.
  • Bóna Mária Ilona Valóban ez az igazság!
  • Bóna Mária Ilona Képzeljétek el, hogy valamilyen piti kis lopás miatt letartóztatták a szemközti szomszédasszonynak a nővérének a fiát... Majd el is ítélték és a börtönben megerőszakolták... a jóképű, egyébként csendes gyereket. Ez a 90-es évek elején volt itt Pesterzsébeten. A lényeg, hogy ez a fiú öngyilkos lett. Mindez egy pokróc miatt, amit elvett valakitől, aki csak erre várt, hogy följelenthesse és a srácot lecsukathassa. Akkoriban így szerveztek be titkos szolgálatra fiatalokat!!!!!!!! Gondoljátol, hogy közben, meg kirabolták az országot privatizáció címén a magánvagyonaikat gyarapítandó - a politikusok! Azok, kiknek a mi érdekeinket kellett volna, v. kellene képviselniük!!!! Ez a fiú belehalt abba az önbíráskodásba, ami ellen Levente itt méltatlankodik!!!!
  • Bóna Mária Ilona Rettenetesen elfajultak Hazánkban, (a világban) a dolgok!!! Mintha vesztét érezné az emberiség! De térjünk vissza az én esetemre, mert előzőleg nem írtam le mindent, ami a mai napig úgy földhözvág, hogy alig tudok napról-napra továbblépni!!!! Az az erőszak 17 éves koromban történ meg velem. amiért nem heverhettem ki a mai napig, az leginkább azért volt, mert az a HATALOM kinyújtott karjaként működő anyának hitt nőszemély és az ÁVH-s házibarátja megbizatásaként lett végrehajtva. Amiért ez az anyának álcázott nőszemély a mai napig az első számú azonosítóm a személyi okmányaimban, első kérdés amit feltesznek - bárhova megyek ügyeimet intézni, hogy "anyja neve". Nekem olyankor annyira tiltakozik kimondani azt a nvet, hogy hosszan hallgatok... és zavart keltek ezzel... Megzavarom az embereket, akik számára a legdrágább az édesanyjuk nevét kimondaniuk!!!! Nincs olyan anyák napja, amit ne sírnám végig! Miközben, engem ünnepelnek a gyerekeim... aközben, gyermeki lelkem a "semmi ágán ül"-ve vacogva vágyakozik egy kis anyai szeretetre, ami után hiába vágyakoztam egész életemben!


LAST_UPDATED2