Payday Loans

Keresés

A legújabb

Részleges stadionbezárás PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
  • Román-magyar: részleges stadionbezárás a finnek ellen

    Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi és etikai bizottsága döntött azoktóber 11-i Románia–Magyarország mérkőzésen történt szurkolói rendontások ügyében. A szövetség határozatának értelmében az MLSZ részleges stadionbezárást és pénzbüntetést kapott.

    Döntött az UEFA, a finnek ellen legalább 2500 fővel kevesebb magyar szurkolhat a helyszínen (Fotó: Veres Viktor)

     

     


    Az UEFA határozata szerint a következő, az európai szövetség által rendezett mérkőzésen (tehát a Finnország elleni november 14-i Eb-selejtezőn) a magyar labdarúgó-válogatott részleges stadionlezárás mellett köteles játszani.

    MLSZ: A LEGALACSONYABB KISZABOTT BÜNTETÉST KAPTUK CIGÁNYOZÁSÉRT

    Az mlsz.hu tájékoztatása szerint az UEFA tömeges rasszizmus (cigányozás) után a legalacsonyabb kiszabott büntetési tételt szabta ki a szektorbezárással, ezért keddi ülésén határoz arról, hogy másodfokra viszi-e az ügyet.

    „Az UEFA döntésével ismét jelezte, hogy a rasszista megnyilvánulásokkal szemben zéró toleranciát alkalmaz, ezért azok a szurkolók, akik a jövőben ilyen tartalmú kifejezéseket használnak, jelentős károkat okoznak a magyar labdarúgásnak és a válogatottnak” – írja az mlsz.hu.

    „Az MLSZ és a válogatott számára sem elfogadható az a tény, hogy minden előzetes figyelmeztetés, kérés ellenére nemcsak a hazai, hanem a magyar szurkolókkal teli vendégszektorban is történtek a nemzetközi szabályok által szankcionálandó, az UEFA által is súlyosnak megítélt sportszerűtlen cselekmények. A mostani döntés ennek az egyértelmű következménye. A mostani eset is nyomatékosan rávilágít arra, hogy a FIFA, az UEFA, a világ labdarúgása elkötelezett a kirekesztő, gyűlölködő nézőtéri magatartás száműzése mellett és megerősítik az MLSZ ilyen irányú törekvéseinek helyességét, szükségességét.”

    Az ítélet értelmében legalább egy szektor be kell zárni, és összesen legalább 2500 férőhellyel kell csökkenteni a nézőteret. Az MLSZ közleménye szerint ez a Ferencváros stadionjának esetén azt jelenti, hogy két szektort kell bezárni.

    Az UEFA 30 000 eurós büntetéssel sújtotta az MLSZ-t, valamint kötelezi, hogy 30 napon belül kifizesse a magyar szurkolók által a stadionban okozott károkat.

    A rasszizmus elleni harc kiemelt fontosságú célkitűzése az európai szövetségnek, amely zéró toleranciát alkalmaz a diszkrimináció és rasszizmus esetén, mind a pályán, mind a lelátón. A rasszizmus minden formája a fegyelmi szabályok súlyos megsértésének számít, és a legsúlyosabban büntetendők – áll az európai szövetség közleményében.  

    Az MLSZ kedden határoz arról, hogy a rasszizmus miatti legalacsonyabb büntetés ellen fellebbez-e.

    A románok büntetéséről ide kattintva olvashat!

    ELŐZMÉNYEK

    Az UEFA honlapján megjelent korábbi hírek szerint a románokat lelátói rendbontás, tiltott pirotechnikai eszközök és más tárgyak használata illetve bedobása, lézerezés, tiltott molinók, valamint a játékosok helytelen viselkedése (öt vagy több sárga lap) miatt vizsgálták, míg a mieink ellen rasszista bekiabálások, lelátói rendbontás, tűzijáték használata és szintén a csapat által begyűjtött sok lap miatt indult eljárás.

    Az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom később feljelentést tett az UEFA-nál a rasszista román megnyilvánulások miatt, a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig szintén hivatalos beadvánnyal élt a románok viselkedése miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága ennek ellenére sem emelte be a vádak közé a románoknál a rasszizmust.


  • Olyanok döntenek, akik még sohasem voltak magyarként bukarestbe...szégyen gyalázat!!!
  • Kev111
    2014-11-01 07:40:18
    Amúgy nincs jelentősége, ha a Magyar - román után zárt kapus meccset kapunk. Legalább ez is hazai pályát jelent majd az NB1-es játékosoknak. Azok megszokták már az üres stadionokat.
  • Freeko
    2014-11-01 07:39:30
    Én lehet hogy nem leszek szimpatikus, de szerintem ezt még be lehet nyelni. Úgysem tudnak mit kezdeni a Platini haverjaival, a románokkal. Akkor viszont ha az itthoni meccsen hasonló körülmények mellett akár (mert ez valószínű lesz) mi stadionbezárást kapunk, akkor tényleg meg kell fenyegetni az UEFA-t kilépéssel. (Ami az ö szégyenük is lenne hogy egy tradicionális futballnemzet kilépett közülük)
  • Kev111
    2014-11-01 07:36:57
    Féreg MLSZ! Még azokat hibáztatja, akik kimentek a pokolba és visszadobták a rájuk zúduló pirotechnikai eszközöket! A Magyaroktól még az aprópénzt is elvették!!! Amúgy, ha valaki czigány, arra mit kéne mondani??? Ha azt kiabáljuk egy Magyar-Svéd meccsen, hogy "mocskos Svédek" az is rasszizmus????????? Érdekes, hogy csak a Magyarokkal kell mindig példát mutatni. Bezzeg mi meg fogjuk kapni a zárt kapus meccset...
  • jeki
    2014-11-01 02:04:41
    2500-zal kevesebben mehetnek be?
    ...
    akkor most nem lesz senki?
  • Hungaria86
    2014-11-01 01:10:33
    Roh@dt rasszista nyugati férgek! És ti hitvány, gyáva barmok az mlszben, mikor fogtok végre tököt növeszteni és kiállni a magyarokért? Okádnom kell tőletek is.
  • biziclop76
    2014-11-01 00:59:08
    Én az UEFA helyében, olvasva az itteni fröcsögést meg látva a balkáni csürhe viselkedését, kizárnám a pitchába az ilyen alja országokat (Magyaro., Románia, Szerbia, Albánia). Maradjanak meg a belterjes büdös fertőjükben, a nagy pénzt meg, ami az EB-ből és a BL-ből származik, ők szépen elosztják egymás között nyugaton. 
  • setufi
    2014-11-01 00:35:40
    mtg111:
    Minden szavaddal egyetértek!
    Erre írtam azt az egy mondatot:HOGY A SPORT DIPLOMÁCIÁNK A BÉKA SEGGE ALATT VAN!!!
  • ven
    2014-10-31 23:59:42
    mtg11!
    Minden szavaddal egyetértek! +1
    hotzone!
    Nem akarok polémiát nyitni arról, hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás. Mióta az eszemet tudom a románok gyűlölnek bennünket, mi meg őket dettó.
    Mellékesen jegyzem meg, hogy a mérkőzés előtt volt olyan honfitársunk(?), aki a vonattal utazó szurkolókat (kb. ezer emberről beszélünk) javító intézetbe, kijózanítóba, pszichiátriára és börtönbe küldte volna. (Az ő beszédhibás római szónokra utaló nickneve is megérne egy misét.)
  • setufi
    2014-10-31 23:55:55
    Ez az eset is bemutatta,hogy a sport diplomáciánk a béka segge alatt van.A magyarok ellen bármit meg lehet tenni:lehet zászlóját égetni,le cigányozni,kiirtásával fenyegetni,és össze -vissza 2000€-al kell többet fizetniük.Az MTK női csapata nem jutott tovább a BL-ben,pedig az egyik osztrák játékos jogosulatlanul játszott,de az UEFA lesöpörte az asztalról,mi ettől annyira beszartunk,hogy nem felebeztünk,pedig 3-0-al kellett volna nekünk itélni.Pár éve ilyenért nem jutott ki az U17-es válogatott az EB-re,de a belgák kijárták az igazukat.Pars Krisztián még szerintem a mai napig nem kapta meg a pekingi ezüst érmét,és nem is fogja,mert egy nyomorék nép vagyunk,egy nagy "Bólintó Jánosok"!
  • keepersnightmare
    2014-10-31 23:33:59
    Adj pontos labdákat a magyar válogatottnak, és bocsáss meg nekik, mert olyanok ők, mint az oktalan gyermekek, nem tudják, mit cselekszenek!
  • hotzone
    2014-10-31 23:31:56
    Kedves @molylepke5. Ha mi 15 millióan vagyunk magyarok, akkor ők a legutóbbi összeírások alapján 23.782.990 vannak. Igaz Románia területén csak 16.792.868-an. De ha csak 10 ezren lennének OK Cigányozni mindet??
  • keepersnightmare
    2014-10-31 23:30:02
    In nomine sanctae et individuae trinitatis patris scilicet et filii et spiritus sancti
    Uram, vigyázz a magyar válogatottra, Ámen!
  • sohasemmitolvisszanemriadtovics
    2014-10-31 23:26:37
    Sz.rfaxú g.ci uefa! Folyt volna le az összes az apja térdén...
  • Dodo35
    2014-10-31 23:23:40
    Ki...tak velünk a magyar-románon.
    Most megint szórakozik az a korrupt banda. 
    Én visszalépnék. Úgy sem jutunk ki, mert ha másként nem megy egy"jó"bírót küldenek majd. Igaz, akkor mi lesz a stadionokkal????
  • molylepke5
    2014-10-31 23:16:53
    " De... Addig amíg egy 20 milliós nép tagjait mi itt gyakorta lecigányozzuk, ne várjunk jobbat"
    Lófäszt, csak kb 18 milliót, a maradék majd 2 m magyart senki se cigányozza :))
  • Winch
    2014-10-31 23:14:02
    Jaj igen persze, köc.sög szemét UEFA (is) mindig a szegény magyarokat bántja, és ott tesz nekik keresztbe, ahol csak tud, el akarnak minket lehetetleníteni, mert olyan focinagyhatalmak vagyunk, hogy nehogy kijussunk valahova...egyeseknek itt már üldözési mániája van....:D
  • hotzone
    2014-10-31 23:08:57
    Kedves előzőekben felháborodott magyar szurkoló. A F_sz, P_cha, stb. nemes használói nem kellene elcsodálkozzanak ezen a helyzeten. Európa, és ezen belül az UEFA sem tökéletes. De... Addig amíg egy 20 milliós nép tagjait mi itt gyakorta lecigányozzuk, ne várjunk jobbat. Szeretném ha elhinnétek, a román kommentek az ottani lapokban kicsit objekívebbek. Volt aki a román szurkolók egy részét rács mögé kívánta. Aki szurkol az csak HAJRA MAGYAROKAT kiabáljon. Igaz ezt Viki már ledegradálta lózung szintre
    Egy Erdélyi magyar
  • aggresszivkismalac
    2014-10-31 22:59:04
    hát gyerekek, mindenféle tanulásomat, történelmi, földrajzi és biológiai (állítólagos) műveltségemet megkockáztatva, bevállalom a kérdést: a cigányozás mióta rasszizmus? Amióta a zsidrákozás? Mert akkor akkor tudom a választ...csak a miértet nem
  • mtg111
    2014-10-31 22:48:19
    Emberek!!! Az MLSZ ugyan mi a l....zt fontolgat, amikor ugyanolyan büntetést kaptunk mint a románok, akik dobáltak, pirotechnikát alkalmaztak, szidtak és meggyalázták a HIMNUSZUNKAT!!!! EMBEREK ez tényleg a normális világ??? Ha igen akkor én igenis rasszista vagyok és leszek is!!!! Mi múltkor fele ennyiért zárt kapuk mögött játszottunk!! A m.....s románok meg mint ha semmit nem tettek volna!!?? Sőt lassan mi követtük el a nagyobb bűnt!!!! ???? És ehhez asszisztál az MLSZ!!! Gyomorforgató mind az MLSZ, mind az uefa, fifa!!!!
161 hozzászólás
LAST_UPDATED2