Payday Loans

Keresés

A legújabb

Népesedési hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
27. Születés, életkor és halál
csokonai_a_lakodalomban
Népesedési hírlevél


Több születés, kevesebb halálozás,
mérsékeltebb természetes fogyás,
Népmozgalom, 2014. január–augusztus
Az előzetes adatok szerint 2014 első nyolc hónapjában 59 627 gyermek született, 2,9%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 82 136 volt, ami 3,2%-os csökkenést jelent 2013. január–augusztushoz viszonyítva. A természetes fogyás 22 509 fő volt, 4 363-mal kevesebb az egy évvel korábbinál. (2014.10.22.)

Ötéves a Három királyfi mozgalom
2014.10.18.
orientpress
A kívánt gyerekek megszületését támogató civil szervezet az évfordulót pénteken konferenciával ünnepelte Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az eseményen azt mondta, a kormány most azon dolgozik, hogy az egygyerekes családokat abban segítsék, hogy legalább még egy gyermeket vállaljanak.
A teljes írás itt olvasható: http://orientpress.hu/134726

Megszenvedi a nyugdíjrendszer a gyermektelenséget
2014. 10. 19.
A mai 10 százalékos gyermektelenségi arány 2030-ra 20-25 százalékra ugrik - legalábbis ez valószínűsíthető a jelenlegi tendenciák alapján. A társadalom öregedése is folytatódni fog a következő évtizedekben és ma is gyorsabban öregszünk, mint az európai átlag. Jelenleg a 60 éven felüliek száma 2,3 millió fő, azonban ez a szám 50 év múlva 3,3 millió lesz. Mivel a becslés szerint a népesség 9 millióra csökken, a 20 éven aluliak pedig mindössze 1,4 millióan lesznek, ez azt jelenti, hogy az aktív korú népesség csökken, ami az állami nyugdíjrendszer számára komoly teher lesz. Ez a fenti számok tükrében a nyugdíjkorhatár további kitolódásával és a foglalkoztatás változásaival is együtt jár majd.
A VG-s cikkben is ott egy nagy, a tájékozatlanságot bizonyító butaság.
"Hazánkban 1988 és 1990 között kezdődött a születések számának csökkenése ..."
István

Tényleg egy jobb világ előtt állunk?
2014. 10. 21.
„Mivel az aktív rétegek aránya gyorsan csökken, a politikusok – természetszerűen – a növekvő számú inaktív rétegeknek kívánnak kedvezni. Ez viszont szinte lehetetlenné teszi a valódi, fundamentális változások bekövetkezését.”

Kevés a házasság, túl sok a válás
2014. 10. 26.
TEOL
A manapság kötött házasságok negyven százaléka várhatóan felbomlik. A statisztikai mérleg egyre inkább a válások és az élettársi kapcsolatok felé billen. Tavaly 950-en házasodtak és 523-an váltak el a megyében, s évről évre csökken a házasságok száma.


Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.





Köszönettel: Járdi Attila