Payday Loans

Keresés

A legújabb

A Toldi film vége PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Nem lesz semmi a Toldi-filmből,

Vajnáék inkább holokamu, cigány és buzi témájú "alkotásokat" pénzelnek a jövőben is

2014-10-16. 14:42 Kuruc.info

A Filmalap közleménye szerint beszüntették a tárgyalásokat Pálfi Györggyel a hosszú ideje húzódó Toldi-film kapcsán. A döntés miatt többen is felállhatnak a Döntőbizottságból.

Éveken át tartó huzavona után végül nem valósul meg Pálfi György nagyszabású Toldi-projektje, miután a Filmalap visszavonta a korábban megítélt 900 milliós támogatást, és beszünteti a tárgyalásokat az alkotóval. A film összköltségvetése 2 és fél millárd forint lett volna, ami a közleményük szerint "a magyarországi és az európai filmgyártási gyakorlatban is szokatlanul magas", ezért szerintük nincsenek meg a feltételei annak, hogy "egy ilyen magas összegű támogatás mellett olyan filmalkotás szülessen, amely művészi színvonala mellett széles közönséget is képes megszólítani".


A magyarellenes, nemzet- és lélekpusztító "alkotásokra" bezzeg nem sajnálják a pénzt (a mi pénzüket!), de ha valaki öntudaterősítő filmet akar készíteni, annak esélye sincs

"A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága azt a döntést hozta, hogy Pálfi György Toldi című filmjének megvalósítását célzó, hosszú ideje tartó tárgyalássorozatot beszünteti, és az eredetileg megvalósításra szánt tervet a továbbiakban nem támogatja, miután az alkotó a film megrendezésének szándékától a Döntőbizottság több tagjának tett szóbeli nyilatkozatában elállt, illetve elozoleg írásban jelezte, hogy amennyiben a Döntőbizottság október 15-ig nem hoz határozatot, akkor lezártnak tekinti az együttműködést" - olvasható a Filmalap közleményében.

A Filmalap az eddigi legnagyobb gyártási támogatását, 900 millió forintot még 2013. június 6-án ítélte oda Pálfinak, de azóta sem indulhatott el a forgatás, ugyanis a rendező szerint "Andy" Vajna nem bízott benne, és kaszkadőr ismerősével rendeztette volna meg a látványos csatajeleneteket - azokat, amelyek leforgatása leginkább motiválta Pálfit.

Amikor a Toldi-film szüneteltetése miatt gyorsan leforgatott, Szabadesés című filmje idén júliusban több díjat is elhozott a Karlovy Vary filmfesztiválról, úgy tűnt, visszanyerheti a bizalmat, de annak ellenére, hogy csendesedni látszott a viszály, most mégis lefújták a projektet.

Sajtóinformációk szerint a Filmalap öttagú Döntőbizottságból hárman a film megvalósulása ellen szavaztak - ennek hatásai a Toldi-filmen is túlmutathatnak, ugyanis december végéig ugyanis többen is felállhatnak a Döntőbizottságból.


Pálfi György ezt posztolta ma az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalára

(Kuruc.info - HVG nyomán)

A bizottság tagjai:
Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, producer
Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezérigazgatója
Divinyi Réka, forgatókönyvíró
Miskolczi Péter, producer
Dr. Kovács András Bálint, az ELTE BTK egyetemi tanára, a Filmtudomány Tanszék vezetője

Kapcsolódó: 
Divinyi Réka, Miskolczi Péter és Kovács András Bálint a Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottságában
Ízelítő a Vajna által a mi pénzünkből támogatott filmekből: holokauszt, buzik, niggerek, bűnözés 
Ifjabb Vidnyánszky főszereplésével készül a "gárdafilm" 
Vajna 693 millióval támogatja az adónkból 
Újabb holokamufilmet támogat Vajna az adónkból: a Saul fia 205 millió forint gyártási támogatást kap 
"Veszettek" - gárdafilmet pénzelnek Vajnáék? 
Szegény "Andy" Vajnának nincs elég pénze, ezért neki adta a kormány a Budapest környéki kaszinókat - Újabb fideszes segítség a rászorulóknak: áfamentesek lehetnek "Andy" Vajna kaszinói 
Újabb fideszes segítség a rászorulóknak: áfamentesek lehetnek "Andy" Vajna kaszinói 
Szegény "Andy" Vajnának nincs elég pénze, ezért neki adta a kormány a Budapest környéki kaszinókat 
Újabb jó hír: azért kapnak Vajnáék hétmilliárdos adókedvezményt, hogy az éhező gyermekek jóllakhassanak 
Kaszinónyitás: haladékot kapott Vajna, félmilliárdot spórolhat így a "mélyszegény" kormánybiztos