Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az új seprő jól sepreget...!? PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Válogatott: „Dárdai a magyar labdarúgás egyetlen esélye”

Sallói István, a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjának tagja szerint Dárdai Pál olyan egyéniség, aki sodró lendülettel képes maga mögé állítani mindenkit, ezért jelenleg ő és az általa létrejött összefogás a magyar labdarúgás egyetlen esélye.

Dárdai olyan egyéniség, aki maga mögé tud állítani mindenkit (Fotó: Mirkó István)

„Teljesen letisztult az elmúlt tíz napban, hogy milyen munkát szán nekem Dárdai Pál – mondtaSallóikesport.hu-nak. – Egyrészt az lett, amiről kezdetben is szó volt, hogy az ellenfelekről készítsek olyan prezentációt, amelyből a játékosoknak átjöhet, mire számíthatnak, mik az erős és a gyenge pontok. Ezen felül többször összeültünk egyeztetni, például amikor a sérültek helyére kellett behívnunk újakat. Akkor mindenki elmondhatta a véleményét, köztük én is, ami alapján Dárdai meghozta a döntést. Harmadrészt az edzésekbe is be kellett segíteni, ha több csoportban dolgozott a csapat. A támadójátékosoknál Nyilasi Tibivel kaptunk egy-egy csoportot, úgyhogy mindenkinek megvolt a feladata a stábban.”

„Gyorsan összehangolódott a társaság, ez köszönhető volt az oldott hangulatnak és olyan apró kis trükköknek is, amiket Dárdai alkalmazott, mint például egy kis színházi feladat, amikor vicces dolgokat kellett előadniuk a fiúknak, aminek az volt a célja, hogy gyorsan feloldódjanak és megnyíljanak. Ezt nagyon fontosnak tartotta Dárdai Pali, be is jött, utána abszolút jó hangulatban, lazán kezelte a dolgokat mindenki, viszont átjött az is, hogy itt komoly feladatra készül a társaság. Amikor kellett, akkor nagyon profi volt a hozzáállás egész héten. Én úgy érzem, a csapat nagyon egymásra talált.”

„Jó stáb jött össze, persze régebbről már ismertük egymást, hiába vagyunk más-más helyen. Nagyon sokat voltunk együtt, ráadásul én sok játékossal is dolgoztam korábban együtt kluboknál, vagy a válogatottnál, amikor technikai igazgató voltam. Ilyen szempontbólzökkenőmentes volt a munka. Pali abszolút olyan egyéniség, aki sodró lendülettel maga mögé képes állítani mindenkit, ez igaz a közönségre, a médiára, a futballistákra és persze a stábra is. Mindenki pontosan tudta, mi a szerepe és feladata, azonnal tiszta volt a kép.”

„Már mindenki elkezdte a saját dolgát, nekem a finn meccset kell elemeznem, és hiába csak barátságos, azért az oroszokra is szükséges felkészülni. Nyilván kommunikálunk a következő keretről is, figyeljük, kit hova lehet behívni, milyen állapotban vannak a sérültek. A tíznapos közvetlen tapasztalat után Palinak is más lesz kívülről látni a játékosokat, mint velük dolgozni. Nehéz meccsre, jól passzoló, képzett, technikás finn együttesre lehet számítani, most mindenki a saját területén keresztül nézi, hol tudjuk őket megverni.”

Sallói szerint Dárdai nehéz választás előtt áll, ha a Magyar Labdarúgó-szövetség úgy dönt, megtartaná őt a szövetségi kapitányi pozícióban.

„Korábban is elmondtam, hogy nem lesz könnyű meghoznia ezt a döntést, ha hét vagy kilenc pontot szerez ezen a három meccsen. Hét még lehet, kilenc már nem, de az biztos, hogy a jelenlegi magyar labdarúgásban rá van szükség, mert a világ legjobb edzőjét is hozhatja az MLSZ, nem tudok elképzelni még egy olyan embert, aki ennyire integrálni tud mindenkit egy irányba. Ő igen, megvan hozzá a képessége, és a múltjával járó tisztelet is felé. Ez az összefogás az egyetlen esélye a magyar labdarúgásnak, hogy sikeres legyen a selejtezőkön. Ez sem garancia, de ez a minimum, és a döntés persze abszolút Dárdai Palin múlik. Ami engem illett, ez új fejezet lenne, teljesen más a mostanihoz képest. Erre egy rendkívüli helyzetben mondtunk mindannyian igent, nem is volt kérdés, míg az már egy új szituáció lenne, és az sem mindegy, mik az elképzelések, mennyi időre szól, milyen feladatokkal jár. Ennyire ne szaladjunk még előre, először verjük meg a finneket!”

 

 

  • BoBKeLSo
    2014-10-17 14:22:55

  • tomtattoonak igaza van annyiban, hogy a tavalyi szégyen és most Pintér kirúgása után sokkal erőteljesebb volt a "most megmutatjuk" hangulat. Tavaly Egervári alatt már eleve félt mindenki, edző, játékos, szurkoló egyaránt.
  • Dermatol
    2014-10-17 14:14:47
    tomtattoo
    "A románok elleni motivàlt játék nem pusztán Dárdai érdeme. Hanem az ellenfélé is. Aligha volt játékos, aki nem fogta fel ésszel, hogy itt oly régi rivalizálásról van szó, amely kötelezővé teszi azt"
    Azt ugye tudod, hogy most ritka nagy butaságot mondtál...hasonlítsd össze a tavalyi és a mostani románok elleni meccset és a mentalitást és utána gondold át újra ;)
  • tomtattoo
    2014-10-17 14:12:09
    Ha figyelemmel követed a labdarúgást, akkor tudnod kell, hogy edzővàltàs után majdnem minden csapatnàl bekövetkezik egyfajta "mentális fellendülés". Sokszor ez az oka az edzővàltàsnak. Tehát mondanivalóm lényege az volt, hogy a románok elleni eredmény nem feltétlenül Dárdai szakmai felkészültségének köszönhető.
  • tomtattoo
    2014-10-17 14:09:06
    MrRooot, tudod te mit jelent a kifejezés, "nem pusztán"?
  • MrRooot
    2014-10-17 13:48:47
    De akkor miért kellett leváltani Egervárit, ha úgysincs semmihez köze, sőt kinevezni miért kell egyáltalán edzőt? Meg ha neki úgysincs köze a játékhoz, akkor nem tök mindegy, hogy egy világhírű, vagy egy ifiedző van ott? :)
  • MrRooot
    2014-10-17 13:43:45
    tomtattoo, akkor a tavalyi "Egervári takarodj" szöveg sem neki szólt, mivel nem ahhoz Egervárinak sem volt köze? 
    Értem a gondolatmenetet, csak hogy lehet, hogy Kedden még fekete valami, majd szerdán ugyanarra mondják, hogy fehér? - Így nem biztos, hogy a készülékben van ám a hiba. :)
  • keepersnightmare
    2014-10-17 13:36:54
    tomtattoo ez is igaz, itt már olyan impulzusok érték a játékosokat, hogy a langyi-bangyi állapotukból kirántotta őket, akármennyire is mélyen voltak benne
  • keepersnightmare
    2014-10-17 13:35:32
    ilko ez igaz, tudom, csak arra írtam, h kicsit hasonlít rá, kinézetre is :) (ha nem is nagyon) meg ugye a fanatizálás, meg a mentalitás, meg a többi, amiről szó volt a válogatott kapcsán, bár ő azért nem annyira őrült, mint Diego :)
  • tomtattoo
    2014-10-17 13:35:16
    A románok elleni motivàlt játék nem pusztán Dárdai érdeme. Hanem az ellenfélé is. Aligha volt játékos, aki nem fogta fel ésszel, hogy itt oly régi rivalizálásról van szó, amely kötelezővé teszi azt. Azt se feledjük, hogy Románia még véletlenül sem tartozik a világ élvonalàba. A Feröer szigetek elleni pocsék játékot és sovány sikert pedig alighanem tíz magyar edzőből kilenccel hozta volna a csapat. Nem vagyok Dárdai ellen, félreértés ne essék. Elvàllalta, tegye. De hosszabb távon azért ne bízzuk egy ifiedzőre a válogatottat, még akkor sem, ha Bundesliga múlttal rendelkezik. Ha már Magyarországon akarjàk egyesek látni, akkor koordinàlja az újàszervezett utánpótlásképzést. Majd ha lesz olyan.
  • MrRooot
    2014-10-17 13:31:17
    Az biztos, hogy csodát nem tud tenni, mert azon még ő sem fog tudni változtatni semmilyen módszerrel sem, ha nem tudnak egymáshoz passzolni a játékosok, vagy elpattannak tőlük a labdák. Ezen az atyaúristen sem tud változtatni ennyi idősen. Dárdai azzal főzhet, ami adott: lelkesedést, hitet tud átadni, és elképzelést a csapatjátékba, ami sajnos a fentebb említett két technikai követelmény nélkül bizony nem olyan egyszerű. De szurkolok nagyon, hogy sikerüljön. :)
  • ilko965
    2014-10-17 13:30:40
    keepersnightmare
    Simeone egy klubcsapattal elért komoly sikereket, és !utána! merült fel a neve a válogatott élére nem !előtte!, mint Pali esetében...
  • ilko965
    2014-10-17 13:28:42
    TSlash007
    Lehet, de akkor sorold légy szíves a hasonló válogatott (ezt hangsúlyozom, mert egy klubcsapat teljesen más, mint egy válogatott, az együtt töltött idő rövidsége, illetve az igazolások lehetetlensége miatt (nincs jobbhátvéd, hát igazoljon a klub egyet), nem is érdemes összehasonlítani a kettőt) edzőket!!
    Vagy azt akarod mondani, hogy az összes európai (lehet sehol nincs ilyen edző, de a világ összes válogatottját azért nem ismerem:D) szövetségben dilettáns idióták ülnek? Na persze...
  • keepersnightmare
    2014-10-17 13:25:51
    donpista nagyon igaz, amit írsz
    amúgy meg Dárdai lehetne a magyar Simeone, az öltözködésben már idomul hozzá :)
  • MrRooot
    2014-10-17 13:25:40
    Dárdai jó választás, olyan helyről érkezett, sok-sok év tapasztalattal, ahol tudják mi az a labdarúgás. Ez pedig nagy előny ám.
  • easybeat52
    2014-10-17 13:18:42
    Sallói az új kiadásu Berzi.
  • donpista
    2014-10-17 13:16:48
    Szegény Pali. Legalább a Sallói lenne vele szembe kíméletes.Valóban lehet a Palit az utolsó esélynek kikiáltani de ő csak egy edző egy ember akinek szüksége lenne 11 tökös futballistára ahhoz hogy az esély reális legyen.A kedden látottak alapján ez nincsen biztosítva úgyhogy Palikám ne idegesítsd magad mert tudjuk hogy ez nemcsak rajtad múlik.Sőt.
  • BoBKeLSo
    2014-10-17 13:03:54
    Két (felemás) meccs után kinevezni valakit megváltónak, jó edzőnek, szövetségi kapitánynak olyan, mint két, szintén felemás randi után házasodni. Meg lehet tenni, de sok benne a rizikó.
  • karfiolfülü
    2014-10-17 12:39:59
    "Dárdai Pál olyan egyéniség, aki sodró lendülettel képes maga mögé állítani mindenkit,.." Egészen addig míg a finnek itthon legyőznek bennünket.
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2014-10-17 12:37:47
    Lilike09
    Egyébként a mai technológiákkal lehet szarból várat építeni ám!
    :)
  • Lilike09
    2014-10-17 12:35:28
    Gyerekek sz.rból nem lehet várat építeni,ha egy kis esze van nem vállalja el.Tényleg karakán gyerek nem volt egy nagy tehetség,de le a kalappal a pályafutása előtt.Idő kell neki is,felnőtt csapat németben és 5-6 év múlva jöhet.két vereség után úgy járna mint Novák,Nyilasi,Varga Zoli a fradinál és még sorolhatnám a válogatottnál a TAKARODJ és hasonló szép üzeneteket!
123 hozzászólás