Payday Loans

Keresés

A legújabb

"Zsidózásért" állásvesztés... PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

NB II: zsidózásért szabták ki az egy évet? Az SZTK fellebbez

NB II: zsidózásért szabták ki az egy évet? Az SZTK fellebbez

Rendkívül súlyos, 12 hónapos eltiltásban részesült a labdarúgó NB II-ben szereplő SZTK-Erima vezetőedzője, Vágó Attila. A Nemzeti Sport Online információi szerint a szakember azért kapott ilyen súlyos büntetést, mert a Vasas elleni mérkőzésen az angyalföldiek játékosával, Rodenbücher Istvánnal szemben antiszemita kifejezést használt.

Az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi határozata így fogalmaz: „Vágó Attila vezetőedző kirekesztő, rasszista megnyilvánulásért a sportszakmai tevékenységtől 2014. október 7. napjától kezdődően 12 hónapra szóló eltiltást kapott. Vágó Attila az ellenfél játékosára használt becsmérlő kifejezést, amely a rasszista megnyilvánulás kategóriájába tartozik, és maximum ötéves eltiltással is büntethető."

A Nemzeti Sport Online megtudta, hogy a szakember az angyalföldiek játékosával, Rodenbücher Istvánnal szemben használt antiszemita kifejezést, ezért kapott ilyen súlyos eltiltást.

Kerestük Vágó Attilát, hogy beszéljen a történtekről, de a nap folyamán elérhetetlennek bizonyult, míg a Vasasnál a játékosok számára nyilatkozatstopot rendeltek el.

A szigetszentmiklósi klub sportigazgatója, Várhidi Péter – az eltiltás okáról nem beszélve – érdeklődésünkre elmondta, hogy a klub fellebbez az ítélet ellen, a másodfokú döntés pedig a jövő héten várható. Várhidi hozzátette még, hogy egyelőre nem tudják, ki irányítja a csapatot a hétvégi, Balmazújváros elleni bajnoki mérkőzésen.

LAST_UPDATED2