Payday Loans

Keresés

A legújabb

Közlemény -Rubcon címlap PDF Nyomtatás E-mail
0. Istenképek és népek, emberek
2011. február 21. hétfő, 08:09

rubicon skandalum

Közlemény

A Magyar Konzervatív Alapítvány kuratóriuma mélységes visszatetszéssel értesült a RUBICON c. rangos történészek által szerkesztett történelmi magazin 2011/1. számának címlapjáról és szerkesztési módjáról. A lap ezen számában együtt mutatja be a Szent Korona viszontagságai c. és a "Prostitúció történetéből" merítő cikkeket oly módon, hogy ez a két téma uralja a lap tartalmát. A címlapon a Szent Korona történetének egy értékes, jellegzetes fényképdokumentuma együtt szerepel a "Bordélyvilág a békebeli Budapesten" feliratú, prostituáltakat ábrázoló képekkel. 

Ezen szerkesztésmód, s különösen a címlap súlyosan sérti a Szent Korona és általa a magyar nemzet méltóságát és megbecsülését, mindazok jóérzését, akik az ország és nemzet tiszteletét, értékeit becsülendőnek és védendőnek tartják. Ezért a becstelenségért erkölcsi és jogi felelősség terheli, s egyúttal minősíti is mindazokat, akik ezt a címlapot létrehozták, ill. jóváhagyták. 

Az ügy súlyát még nyomatékosabbá teszi az a körülmény, hogy a kérdéses lapszám a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült és lap hátsó borítóján a NEMFI (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) jelzése is szerepel. 

Budapest, 2011-02-19. 
Magyar Konzervatív Alapítvány 

Kurátorai: 
Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd MKA elnöke 
Dr. Bogár László közgazdász 
Dr. Hegedűs Lóránt ref.püspök 
Dr. Kisida Elek ny. egyetemi tanár 
Dr. Papp Lajos emeritus professzor 
Jelenczki István filmrendező 
Kocsis István író 
Piukovics Gábor vállalkozó 
Püski István könyvkiadó 
Vértesaljai László SJ 

Csatlakozó szervezetek és magányszemélyek leveleit várjuk az alábbi címen: 
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ?subject=Csatlakozas_a_tiltakozashoz'; document.write( '' ); document.write( addy_text79102 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

LAST_UPDATED2