Túlzás nélkül történelmi jelentőségű fényképeket készített és küldött el nekünk olvasónk (amiért nem tudunk eléggé hálásak lenni) a Hűvösvölgyi úti Spar közértben.

simicsika1

A képen Magyarország egyik legnagyobb hatalmúnak tartott embere, Simicska Lajos látható. Megvan a másik oldalról is.

simicska3

Persze most joggal gyanakszik mindenki, aki csak egy elmosódott urat lát a képen zakóban. Pedig ez minden bizonnyal tényleg Simicska.

  • A róla elérhető szűkös képanyag alapján pontosan így néz ki.
  • A közért otthona közelében van.
  • Korábban is látták már ebben a közértben.
  • Aki pedig megjelenése miatt hitetlenkedne: Simicskáról mindenki egységesen megjegyzi, a világi hívságokkal nem sokat törődő, szerény kinézetű figura, akiről külseje alapján aligha mondaná meg bárki, hogy cégéből, a közbeszerzéseken rendszeresen taroló Közgépből tavaly 4,1 milliárd forint osztalékot vettek ki tulajdonosai.

Nézzük meg még egyszer a képet, most már ezzel a szemmel.

simicska2

Simicska fogyasztói kosarában

  • Magyar Tej,
  • alacsony zsírtartalmú tejföl,
  • gyümölcsjoghurt,
  • és higított narancslé található

Arról nincs információnk, hogy a húspultnál az akciós termékekből vásárolt-e. Azt viszont talán mindenkinek megmutatták ezek a képek,

hogy a nemzeti nagytőkések élete sem csak a csillogásról szól.

Simicska nem takarhatja el a Napot

Simicska nem takarhatja el a Napot

Orbán Viktor úgy beszélt a kötcsei polgári pikniken a Simicska Lajossal kialakult konfliktusáról, hogy nem említette név szerint a Közgép-vezért – írja a Népszabadság.

hvg.hu

Simicska sok pénzt bukhatott a háború miatt

Simicska sok pénzt bukhatott a háború miatt

A miniszterelnökkel fennálló vitája miatt Simicska Lajos cége már anyagilag is rosszul jár: a Népszabadság szerint a konfliktus miatt csúszik az M0-s felújítása, mert a minisztériumban nem akarták, hogy a közbeszerzésnél a Közgép vigye el a pálmát. Közben a Fidesz kommunikációs vezetője elismerte: vannak viták a pártban.

hvg.hu

Simicska már nem is reagál Orbán üzeneteire

Simicska már nem is reagál Orbán üzeneteire

További részleteket tárt fel a Fidesz hátországában zajló háborúról a Magyar Narancs. A hetilap szerint annyira eldurvult a vita a miniszterelnök-pártelnök és régi barátja, Simicska Lajos között, hogy a fideszes gazdasági hátország feje már nem is reagál Orbán Viktor üzeneteire.

hvg.hu

Orbán „álmaitól" retteg, és egyre csak hibázik a kormányzati apparátus

Orbán „álmaitól" retteg, és egyre csak hibázik a kormányzati apparátus

Miközben a miniszterelnököt jól ismerő forrásaink szerint Orbán Viktor ezt a négy évet „nagy víziójának megteremtésére” szánta, egyre jobban látszik is, hogy elégedetlen a kormányzati apparátus eddigi teljesítményével. A kormányváltással járó személycserék, átalakítások miatt a „gépezet” egyelőre több helyen a béna kacsa állapotát mutatja. Cikksorozatunk harmadik része.

Lekapták Simicska Lajost a Sparban

Lekapták Simicska Lajost a Sparban

A 444.hu olvasójának sikerült fotókat készítenie Magyarország egyik legnagyobb hatalmúnak tartott emberéről, Simicska Lajosról, ahogy éppen bevásárol Budán. Kosarába jó sok tejet rakott.

hvg.hu

Simicska átcsoportosít

Simicska átcsoportosít

A miniszterelnök és Simicska Lajos találkozója sem hozott békét Orbán Viktor és környezete, illetve a volt pártgazdaságis üzletember között – kormányközeli források ezt állították a HVG-nek.

HVG

Kihátrált a Közgép, így nem lett budapesti kézilabdás szuperklub

Két-három nappal a határidő előtt húzták ki a talajt egy új, reménybeli budapesti kézilabdaklub alól, amelynek a fő szponzora a hírek szerint a Közgép lett volna. Az Origo úgy értesült, hogy a Közgép az utolsó pillanatban visszalépett, és mégsem vállalta a csapat finanszírozását. Az új klubhoz több játékos átigazolt volna Simicska Lajos kedvenc csapatától, az MKB Veszprémtől.

hvg.hu

Orbán olyat venne el Simicskától, amit még a hőskorszakban kapott

Orbán olyat venne el Simicskától, amit még a hőskorszakban kapott

Évtizedes szálakat szakított szét Orbán Viktor, amikor nekiment legrégebbi szövetségesének, Simicska Lajosnak. Értesüléseink szerint a milliárdos vállalkozót elsősorban az zavarja, hogy vissza kellene vonulnia abból a pozícióból, amit még 1993-ban foglalt el, és fel kell adnia azt az építkezést, amit két évtizede folytat. A miniszterelnök – akit szövetségesei is győzködnek, hogy szorítsa vissza egykori kollégiumi szobatársát – úgy látja, Simicska túl nagyra nőtt, és „árnyékot vet” a többi „nemzeti tőkésre”, akiknek viszont az új gazdaságpolitikában főszerepet szán. Fideszes és kormányzati forrásokkal beszélgettünk a kormányalakítás óta folyó háborúról.

A háború ellenére Simicska nyugodt – fotó

A háború ellenére Simicska nyugodt – fotó

Javában zajlik a Fidesz holdudvarában a háború, ám a gazdasági hátország feje nyugodt. Legalább is egy szerdán készült fotó szerint, melyen egy kis vendéglőben látható. Simicska Lajosról korábban évekig nem készült sajtófotó.