Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az élfoci és a "szakma" - Csányi és a "politikai elit" PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Bukarestben nyernie kell Pintérnek, különben...

Sem pánik, sem kapitányváltó hangulat nincs a Magyar Labdarúgó-szövetségben, amelynek vezetői természetesen nem boldogok az Eb-selejtező vasárnapi nyitányának eredményétől. Noha beszélgetés beszélgetést követ az északírek elleni2–1-es kudarc után, Pintér Attila helye – tudomásunk szerint – egyelőre biztos. Egyelőre...

A feröeriek ellen még akkor is Pintér készítené fel a játékosokat, ha Bukarestben eldől a jövője kapitányként
(Fotó: Korponai Tamás)

 

 

TŐZSÉR: JUHÁSZTÓL DZSUDZSÁKIG MINDENKI KIVAN 
„Húsz éve sem jutott ki sehova a válogatott, pedig azoknak, akik ma hevesen kritizálnak, ugyanúgy meg lett volna az esélyük a nagy tornán való részvételre – mondta a északírek ellen kezdőként pályára lépő Tőzsér Dánielkritikusaik egy részének, de nem akarta letolni magáról a felelősséget. – Félreértés ne essék, az északírek ellen nyerni kellett volna. Igen. Ugyan nem gyenge, de nem is hatalmas játékerőt képviselő válogatottal találkoztunk. Az országban mindenki joggal győzelmet várt, mi, játékosok is. Beszélgettem többekkel a mérkőzés óta, Juhász Rolitól Dzsudzsák Balázsig, mindenki kivan. Szó esett arról, mit rontottunk el, de mielőtt megkérdeznék, konkrétan mit, annyit mondhatok csupán, tudjuk, mi okozott nehézséget a kilencven percben, de ez nem az újságok lapjaira való, előbb szemtől szemben kell egymással megbeszélnünk. A vereségnél is súlyosabb problémának látom, hogy a magyar futball szereplői nem akarnak összefogni. Mindenki szajkózza a maga igazát, de nem egy irányba tartunk, nem tettük le a voksunk egy bizonyos koncepció mellett."

Tudniillik az október 11-i és 14-i (a Románia és a Feröer elleni) találkozó már valóban „tétre" megy. Ha a válogatott nem győz Bukarestben – szövetségi kontextusban: nem „nyeri vissza" az Üllői úton elvesztett pontokat –, a hónap közepén-végén jó esély van rá, hogy leváltják Pintért. A csapat e két idegenbeli találkozó között – a jelenlegi elképzelés alapján – nem tér haza, vagyis a küldöttség Bukarestből egyenesen Tórshavnba repül, és ha a románok ellen nem is teljesül a terv, a feröeriek ellen, már csak az idő rövidsége miatt is, még Pintér készítené fel a játékosokat.

A szakvezető sorsa tehát minden jel szerint októberben eldőlhet, s ha kimondva nincs is, a válogatottnak a jelzett két meccsen hat pontot kell szereznie. Vagyis az áhított romániai győzelem után még az abszolút verhetőnek tartott Feröert is le kell gyűrni, márpedig – a magyar futball jelenlegi helyzetében – azt sem lehet száz százalékra mondani, hogy az északi kirándulás biztos sikerrel zárul... Persze leginkább a bukaresti fellépéstől tartanak a szövetségben, már csak a tavaly szeptemberi vb-selejtezőn elszenvedett 3–0-s, kínos zakó miatt is.

Úgy tudjuk, Csányi Sándor MLSZ-elnököt meglehetősen mélyen érintette a vasárnapi kudarc, annál is inkább, mert annak idején nem Pintérben gondolkodott kapitányként, ám a tűz közelében lévő „szakemberek" (akiknek a véleményére – különösen vasárnapi nyilatkozata alapján – igencsak kíváncsi a vereség kapcsán) gyakorlatilag rábeszélték a Győr trénerére. Az elhibázott csapatépítés mellett más problémákat (kommunikációs zavarok, hivatali utak megkerülése) is előidéző Pintér mellett egyébként annak idején felsőbb szinten is hitet tettek; alighanem ez volt a legfőbb oka, hogy a vasárnapi mérkőzés után Csányi és Vági Márton MLSZ-főtitkár hosszasan beszélt a politikai elit képviselőivel is. Ugyanakkor Csányi több fórumon is jelezte, hogy kapkodni semmiképpen sem szeretne: noha a feszültség nem kicsi, hagy lehetőséget a szeptemberi-októberi etapra előirányzott hat pont begyűjtésére. (Más kérdés, hogy a szövetségben eredetileg az északírek és a feröeri elleni három-három ponttal kalkuláltak, míg Bukarestet „elengedték".)

A válogatott az októberi dupla után még egy Eb-selejtezőt vív az idén: november 14-én a finneket fogadja a most már rossz emlékű Üllői úti stadionban.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN BŐVEBBEN FOGLALKOZIK A VÁLOGATOTT EB-SELEJTEZŐS VERESÉGÉVEL.

NIKOLICS NEMANJA TÖBBET VÁRT MAGÁTÓL ÉS A CSAPATTÓL, DE NEM ÉREZTE, HOGY AZ NB I-BŐL ÉRKEZŐK NE TUDTÁK VOLNA FELVENNI A MÉRKŐZÉS TEMPÓJÁT.

A KORÁBBI VÁLOGATOTT NAGY ANTAL EGY VÉDŐ SZEMSZÖGÉBŐL ELEMEZTE A PINTÉR-ÉRA KAPOTT GÓLJAIT.

A KORÁBBI SZÖVETSÉGI KAPITÁNYOK KÖZÜL GELLEI IMRE SZERINT ERRE AZ EREDMÉNYRE NINCS MENTSÉG, VÁRHIDI PÉTERT MEGLEPTE A VERESÉG, KÉT-HÁROM GÓLOS GYŐZELEMRE SZÁMÍTOTT.

 

  • CFC2012
    2014-09-11 08:57:04
    Ne röhögtessenek már, olyan sima ötöst fogunk kapni...
  • NemTomm
    2014-09-11 08:56:28
    Na akkor ott cseszték el, hogy tavaly elfelejtették megmondani Egervárinak, hogy hány pontot kell Bukarestben szerezniük.
  • Skyblue
    2014-09-11 08:56:23
    "Bukarestben nyernie kell Pintérnek" :DDDDDDDDDDD
    Úgy látom páran továbbra sem érzik át, hogy ez az egész dolog már régóta nem kapitánykérdés! Alapvetően tök mindegy, hogy Pintér, Dárdai, Ferguson vagy Mourinho ül a kispadon, mert sz@rból ugyanúgy nem lehet várat építeni. Persze valószínűsíthető, hogy utóbbiakkal árnyalatnyival jobban szerepelnénk, és mondjuk vereség helyett x-elünk az észak-írekkel, de attól még a magyar labdarúgás alapjaiban nem változik meg! Nekünk nem egy, hanem legalább három Mohács kell, ergo a csoport utolsó helye, hogy végre történjen valami, de még akkor sem biztos! A magyar futballból jól megélő hozzá nem értők lehet még akkor is vígan lubickolnának a szakmában jó pénzért. Ha amatőr alapokra helyeznénk a magyar futballt, ilyen eredményt akkor is elértünk volna vasárnap.
  • Orange
    2014-09-11 08:56:23
    Az mlsz döntéshozói impotensek, alkalmatlanok. Évtizedek óta nincs semmilyen következménye a hibáiknak, most sem lesz. Csányi szerepe is megkérdőjelezhető. Úgy lehet elnök, hogy fogalma sincs arról mit miért tesz. Bármit aláír amit elétolnak a posványban lébecoló súgói. Mintha Madgi anyust neveznék ki a hadsereg élére főparancsnoknak de elhízott biztonsági őrök adnának neki tanácsokat..elképesztő ami Magyarországon megy!!
  • dagizoli
    2014-09-11 08:55:57
    hogy miért nem mond le? Nos, tegye fel a kezét, aki lemondana annyi pénztől, amit ő vett (vesz) fel havonta... Igaz pontos összeget nem ismerek, de anno azt írták, hogy azért nem külföldi, mert az 10 Misiből nem jönne ki. Pinyő meg simán vállalta valamivel alatta is...
  • CorvusAttano
    2014-09-11 08:55:24
    Talán végre leesik Csányinak,hogy aki a magyar fociban közel áll a tűzhöz az egy tehetségtelen károkozó.
  • titokgazda
    2014-09-11 08:55:19
    Bárkit az első tétmeccse után kirúgni, világraszóló ostobaság lenne, a kinevezők épeszűsége, és komolysága is kétséges... A románok elleni bukaresti meccs eredményétől tenni függővé a kapitány sorsát??? Igen motiváló, és egyben aljas húzás, mivel emberemlékezet óta (1958) nem vertük meg a románokat Bukarestben... Amúgy most meglesz:-)) és marad Pintér Attila!!! Hajrá Magyarok!!!
  • zsolti1986
    2014-09-11 08:54:32
    szerintem nevezék ki Orbán Gáspárt edzőjátékosnak válogatott élére 
    az apja is sikeresen vezeti az országot
  • ilko965
    2014-09-11 08:53:47
    Pwell
    Naja, de ne a németekhez hasonlítsd őket, hanem hozzánk! És nálunk bizony sokkal jobbak. Ráadásul idegenben nem is tudom mikor vertünk meg utoljára nálunk előrébb rangsorolt csapatot igazi tétmeccsen. Majd pont most? Naja...
  • dagizoli
    2014-09-11 08:53:39
    mindenki nyugodjon le a pics@ba, már csak egy hónapja van a nagy Pinyőnek mielőtt eltaka... akarom mondani eltolódik... :D
  • barcamufan
    2014-09-11 08:53:09
    Csányi kirúgta volna de nem ő dönt. Idézet a cikkből: "Csányi és Vági Márton MLSZ-főtitkár hosszasan beszélt a politikai elit képviselőivel is. " Sajnos ez a baj, hogy az olyan gyengének titulált szakembereink sem dönthetnek itt semmiben.
  • solemio
    2014-09-11 08:53:05
    És még valami, minden sorozatnak úgy futunk neki:
    :
    "Majd most kijutunk."
    -
    Aztán pedig jön az igazság:
    "Már megint nem sikerült."
    -
    Mi lenne, ha elkezdenének végre építkezni, úgy komolyan, igazi szakmai tudással? Akkor lehetne azt nyilatkozni:
    "Felkészültünk, meglátjuk mire lesz elég."
    És talán pár év igazi munka után:
    "Sikerült xy év után."
  • Kierkegaard
    2014-09-11 08:52:11
    Tisztelt Hozzáértők, Hozzászólók!
    Németországban elvárás lenne a bukaresti győzelem, vagy Argentínában, esetleg Spanyolországban... És a magyar foci érdekeit ez a demagóg cikk sem szolgálja, meg az álhírek, meg az NS Online egyre gyengébb színvonala. Egy másik cikkben és egy ahhoz fűzött kommentárban olvastam (amire a kommentelő is rávilágított), hogy hogyan is lehet ennyi hiba egy cikkben (helyesírási, ahhoz nem kell stílus, csak nyelvtudás). A cikkek nívója meg már a Blikket nyaldossa. Alulról. Amilyen az ország, sok esetben olyan a focija. Amilyen a társadalom, olyan a labdarúgás (legalábbis nálunk). Sunyi, haszonelvű, meghunyászkodó, nyerészkedő, és tele van az egész posvány bukott, és utólag okos megmondóemberrel. Egerváristól, Gelleistől, Csankostól, Juhárostól, Dzsudzsákostól... (szinte minden nevet be lehet írni az elmúlt 30 évből). Hányinger az egész protestország, a protestfoci, meg a protestelvárás. Akik kiadják a protest-tutit, azok is megbuktak már számtalanszor, mint a tele gatyájú amszterdami és bukaresti, üllői úti, máltai... hősök.
  • mosheav
    2014-09-11 08:51:07
    Nem arról van szó,hogy csak most játszottunk rosszul ,hanem a Pintér összes eddigi meccsén elképzelés nélkül játszottunk.Miért kell megvárni a román vereséget?Mondjuk azt sem értem,hogy miért nem mond le.Ennyire pénzéhes nem lehet valaki.Vagy ő nem olvassa a róla szóló cikkeket,hogy mindenki röhög rajta.
  • Karrer
    2014-09-11 08:50:22
    Szerintem meg legalább 3 gólos győzelem legyen a feltétel Bukarestben, az 1-0, 2-0 kevés egy iylen gyenge román csapat ellen. Akár az mlsz-ben is dolgozhatnék.
  • annnonymo
    2014-09-11 08:50:11
    Az MLSZ Szakmai Bizottsága: Benczés Miklós, Bozsik Péter, Garami József, Halmai Gábor, Herczeg András, Illés Béla, Kovács Zoltán, Róth Antal, Szalai László, Király Gábor. Elnök: Gellei Imre
    Ők adnak javaslatotaz elnöknek.
    Őszintén bízom bennük,és remélem ez a cikk csak egy tévedés. Mert ha marad Pintér, mi biztosan nem megyünk Bukarestbe, a lefoglalt kisbuszokat pedig felajánljuk majd egyéb eseményekre.
    Legyen végre szakmai döntés, be kell látni, hogy jelenlegi kapitányunk a magyar futball egészének árt, nem csak a felnőtt válogatottnak.
  • dreamtale
    2014-09-11 08:49:16
    "rossz emlékű Üllői úti stadion" ... Egyedül találtad ki ezt öreg, vagy segítettek? :( :).... ha már rossz emlékű, akkor nem az a "szerencsétlen" stadion az, hanem az ott lejátszott mérkőzés, illetve az azon mutatott teljesítmény! Ami egyébként semmivel nem alacsonyabb színvonalú, mint az itt közzétevő egyes "firkászok" produktuma...
  • beeeeela
    2014-09-11 08:49:09
    Röhej.Amúgy az igazi problémát nem az eredménytelenség okozza,az akisebbik baj ,hogy pintérállat szakmailag teljesen alkalmatlan ,az sokkal nagyobb probléma ,hogy rajta ,mint szövetségi kapitányon keresztül ítélik meg a magyar focit ,sőt akik ezzel foglalkoznak ,az országot és a magyar embereket.Botrányos ,hogy ezzel az útszéli stilussal ,műveletlenséggel ,taplósággal égetheti valaki az országot és az itt élő embereket,mindezt az mlsz vezetésének legteljesebb támogatása közepette.Szánalom.
  • dilettans
    2014-09-11 08:48:08
    Ha igy van, akkor a legésszerúbb döntés született, ami ebben szétesett helyzetben egyáltalán születhetett. A román csapat jóval komolyabb, a boritékolható vereséggel egy esetleges uj kapitány nagyon nagy hátrányba kerülne, nemhogy az áhitott harmadik, de még a nagyedik hely sem lenne akkor már biztos, ami a következő VB sorsolásnál komoly hátrány lenne.
  • Pwell
    2014-09-11 08:47:32
    A románok távolról sem olyan jók, de ha már előre tele van a gatya tőlük, (úgy látom néhány szrukolónak is, nem csak a csapatnak), akkor szinte tuti a vereség. Nem azt mondom,hogy a mienk jobb csapat, de ha mentálisan rendesen fel lennének készítve olyan 50-30-20 lehetne az 1x2-re.
  • BergArsenal
    2014-09-11 08:47:09
    Júj micsoda ostobaság ez. A játékosok fele kritizálja Pinyőt és nem szeretik. Ezzel a MLSZ nyilatkozattal csak azt érték el, hogy az amúgy is gyenge csapat simán kifog kapni a románoktól így tutira mennek a menesztésében, de az EB is oda lesz. De nekik amúgy tök mind1. :D
  • premierblase
    2014-09-11 08:46:30
    A mostani EB szereplés már elúszott. Ebbe már bele kell törődni, de azért jó ez mert...
    ... most van új remény, a következő világbajnokságra biztosan kijutunk. :)
  • solemio
    2014-09-11 08:45:10
    #1 Tőzsérnek nagyjából igaza van, semmirekellő férg*k okoskodnak szinte minimális szakmai tudás és eredmények birtokában, hiteltelen.
    #2 Hogy idáig jutottunk és ilyen "taktikával" és motiváltsággal köldik ki a pályára a csapatot (telefo$ott nadrág, ötlettelen játék, el-"tolódás"), nagyrészben a szakmai stáb impotensségének köszönhető.
    #3 pintérnek nem ultimátumot kell adni, hanem a munkakönyvét. És a példáját számos mlszdolgozónak illene követni, már ha lenne önértékelésük és gerincük. 
    #4 Bukarestben égés lesz, még jobb csapattal is maguk alá maszatolnak, nemhogy ezzel a papírvédelemmel.
    #5 semmi jót nem várok a magyar labdarúgástól, mert akik ma benne dolgoznak (a többség), lélektelenül dolgozik, és ennek a tükröképe látszik a játékosok produkcióján.
    #6 Ha 10 év múlva szeretnénk egy kis reménysugarat látni, akkor már tegnap el kell kezdeni az utánpótlás rendbetételét, megtisztítását az ál-szakemberektől
    #6 külföldi elismert utánpótlás szakembereket kell hívni havonta 1 hetes periódusra, hogy beinditsa és követelje a hazai ambiciozus szakemberektől a fejlődést, a szakmai tudás elsajátítását.
    #7 Nem hiszem el, hogy így 2014-ben az internet világában egy valamit magára adó edző ne találna kiváló tananyagokat. Van, még az Ajaxnak is van online oktatási anyaga edzőtáborokkal színesítve.
    ###
    Azt érzem, hogy a magyar szakmában még az akarás a belső igény sincs meg a minőségre, a fejlődésre.
  • bandor
    2014-09-11 08:43:48
    Ez elképesztő, és nagyon szomorú. Nemrég volt fent egy cikk, miszerint Dárdai lehet Pintér utóda. Mire elolvastam volna, addigra leszedték. Érdekes
  • Silkent
    2014-09-11 08:43:08
    Nagy esélyt jósolok annak a válogatottnak világeseményre való kijutásra, amelyik a valóban versenytársakat jelentő csapat(ok) elleni meccseit "elengedi."
  • fenixx453
    2014-09-11 08:42:58
    Tehát eljutottunk oda, hogy a magyar foci érdekeit az szolgálná, ha jól kikapnánk a románoktól?? Hát ez k*rva jó!! Gratula mlsz!
  • Sátán
    2014-09-11 08:41:24
    tutyimutyi banda, elzavarni mindet !!!
  • fenixx453
    2014-09-11 08:40:53
    Én csak azokra a "szagemberekre" lennék kíváncsi, akik Pintért ajánlották.
  • ilko965
    2014-09-11 08:40:09
    Hát komolyan mondom, ha ez a hír igaz, akkor az MLSZben tényleg vadbarmok ülnek, már bocsánat!! Bukarestben egy esélyünk lehetne (de az is minimális), hogy végig védekezve, valahogy megússzuk kapott gól nélkül és 0-0 legyen a meccs! Ha nekiállunk támadni, akkor 4-5 gól a vége (mint Amszterdamban, pont ugyanúgy)!:(
    Ekkora ökörséget rég hallottam, miért nem lehet azokat a pontokat Finnországban, vagy az észak-íreknél visszaszerezni később, ha már mindenáron? A román és a görög csapat nem a mi kaliberünk, támadóan fellépni ellenük idegenben egyenlő az öngyilkossággal egy olyan védelemmel, mint ami nekünk van!!
  • fulesferi
    2014-09-11 08:39:45
    addig húzzák amíg megint teljesen elmegy minden esély (papíron)...most kellett volna egy új kapitány... ez volt az utolsó lehetőség...pá-pá EB!!!
  • Atesz799
    2014-09-11 08:32:52
    Tartoznak Pintèrnek az Mlsz-ben?
    Vagy csinàlnak Pintèrnek egy helyet addig NB 1-ben? 
    Szànalmas, ami itt folyik...
  • barca7
    2014-09-11 08:30:48
    Alkalmatlan - mlsz,alkalmatlan pintér!!!
  • Darvas
    2014-09-11 08:28:23
    Nevetséges
  • sonyx007
    2014-09-11 08:28:14
    Pintér takarodj!!!!!!
  • hundreamteam
    2014-09-11 08:28:09
    Hihetetlen abszurditás ez a tehetetlenség.
  • csubakka43
    2014-09-11 08:23:44
    Nevetséges ultimátum,a román csapat sokkal jobb és a magyar játékosok már a meccs előtt betojnak majd a stadion hangulatától.Már a döntetlen is hatalmas bravúr lenne,de az is ha csak 1 góllal kapnánk ki.
  • vasakaratos
    2014-09-11 08:19:53
    Hajrá Pinyő!!!
LAST_UPDATED2