Payday Loans

Keresés

A legújabb

A kóser CBA PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

CBA – A KÓSER ÜZLETLÁNC

No, sétálgatok az Oktogon környékén, egyszer csak rám jön a Calyppózhatnék. Ez egy olyan módosult tudatállapot, amely az említett, vizes alapú jégkrém (inkább szorbé) ég alól, föld alól való előkerítését, és azonnali elfogyasztását célozza meg. 
Lépek be a CBA-ba, s rögtön, a bejárattal szemben mit látok? Hát a képen látható fermedvényt. Az élelmiszeroszlop úgy emelkedett ki a polcok garmadái közül, mintha csak Salamon egykori templomának megmaradt oszlopa lett volna. Stílusában pedig olyannyira eklektikus volt, hogy már-már szürreális, tekintve, hogy a bal alsó szegmensben a Chio szalonnás chipse is képviseltette magát, furcsa paradoxont képezve a felépítményben, mint kóser disznószármazék.

Mindez egy olyan áruházlánc üzletében, amely áruházlánc magyarnak meri nevezni magát. Félreértés ne essék, nem vagyok kóser étel ellenes. Egye azt a szart, aki akarja. Csakhogy erre ott vannak azok a speciális boltok, amelyek ilyen, és hasonló áruválasztékkal rendelkeznek. Például az egész Dohány utcában, különösképp annak Madách tér felé eső részén. 
Én a magam részéről se kóser oszlopot, se héber feliratot nem kívánok látni egyetlen magyar boltban sem. Ugyanis semmi nem indokolja a meglétét. Hivalkodó, felesleges, bántóan arrogáns, ahogy ott terpeszkedik. Ráadásul teljesen értelmetlen. Hogy miért?

Nos, tudtommal Magyarországon nincs kóser élelmiszergyártás. Tehát az itt talált termékek egytől egyig import termékek. Ezzel pedig pontosan a hazai gyártású élelmiszerek elől veszik el a helyet. Ha már eleve nem „magyar élelmiszerlánc” forgalmazza, ám legyen. Tesco, Auchan, Lidl, hát istenem! De a mi portánkon? Ekkora pozitív diszkriminációt egy törpe kisebbségnek?

A másik, amiért okafogyott a dolog, hogy magára valamit is adó, hithű zsidó ember itt ugyan nem vásárol kóser élelmiszert! Ugyanis már a többi „utálatossággal” való közös légtér is beszennyezi a tisztaságát. Arról nem is beszélve, hogy az eladónak is hithű zsidónak kellene lennie, hiszen megérinti a terméket. És zsidó kiszállítók, zsidó bolti alkalmazottak is kellenének a kóser lét megtartásához. Na és akkor mi van, ha mondjuk, egy imposztor megfogdossa a bacon-t hátul, a húspultnál, aztán ugyanazzal a kézzel áttapogatja a zsidó szekcióban a pászkákat? Vagy netán van egy horzsolás a tenyerén, és tisztátalan vére rákerül (akárcsak mikronnyi rétegben is) a sóletkonzerv dobozára? 

Én a magam részéről innentől bojkottálom a CBA-t. Amely, mint tudjuk, a Magyar Állam kiemelt stratégiai partnere. Gondolom, Imre Kertész ajánlásával…
() VBT ()
TetszikTetszik ·  · Megosztom