Payday Loans

Keresés

A legújabb

Monty Python PDF Nyomtatás E-mail
HUMOR DIMENZIÓ - HUMOR DIMENZIÓ - GÖRBE TÜKÖR - A NEVETŐ EMBER
2014. augusztus 22. péntek, 06:45
20:25, Szombat (augusztus 23.), m2

Monty Python Repülő Cirkusza

(Monty Python's Flying Circus)

Hogyan különböztessük meg a fákat elég messziről?

Monty Python Repülő Cirkusza
5
angol tévéfilmsorozat, 30 perc, 1969 (12)

rendező: Ian McNaughton
forgatókönyvíró: Graham ChapmanJohn CleeseEric IdleTerry JonesMichael Palin
előadó: Graham ChapmanJohn CleeseEric IdleTerry Jones,Michael Palin
animáció: Terry Gilliam
A film értékelése: 9/10
102 szavazat
Értesítő
Hozzáadás:
Feliratos.

Az aktuális rész ismertetője: Ebben az epizódban (amely a sorozatban a leghosszabb címet viseli): bírósági jelenet Richelieu bíborossal, a kerékpárjavító ember és "nudge-nudge"...

A film ismertetése: Több mint egy évtized után ismét Magyarországon a Monty Python Repülő Cirkusza! Amikor 1969. október 5-én a BBC bemutatta a Monty Python Repülő Cirkuszának első részét, a televíziós komédia történetének egyik legfényesebb fejezete kezdődött el. A következő öt évben 45 epizódot készítő Python csoport sikerének titkát nem nehéz megfejteni: felszabadult humoruk egyedülálló és utánozhatatlan.

A Repülő Cirkusznak sikerült az, ami csak kevés alkotásnak adatik meg: három évtized elteltével is töretlenül népszerű, s ez annak köszönhető, hogy bár tipikusan angol, mégis a világ bármely pontján élvezhető.

Magyarországra a kilencvenes évek közepén jutott el, és azóta is kultikus tisztelet övezi, ennek kiváló bizonyítéka a csapat filmjeinek DVD kiadása, valamint a filmek és a sorozat szövegkönyveinek megjelenése. A hatalmas rajongótábor miatt mindenképpen nevezhetjük őket a komédia Beatlesének, bár ellentétben a gombafejűekkel, ők sosem fognak lovagi címet kapni az angol királynőtől: ahhoz túl sokat viccelődtek Őfelsége rovására.


Egyéb epizódok