Payday Loans

Keresés

A legújabb

SZOCIÁLIS TEMETÉS PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A saját kezű szociális temetés eltörlését követeli az MSZP

Az MSZP a szociális temetésről szóló, szerinte embertelen törvény hatályon kívül helyezését kezdeményezi - jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten.

MTI

Telek holttesttel eladó – a magyar sírhelypiac útvesztői

Telek holttesttel eladó – a magyar sírhelypiac útvesztői

A leporolt frakk, a bársonybéléses koporsó és az arcunkra merevedett, begyakorolt félmosoly is értelmét veszti, amennyiben nincs meg a hely, ahol végső nyugalmat lelhetünk. Bár a kegyeletiparban a talpalatnyi föld csodákra képes, vajon bizarr gesztus vagy bölcs előregondolás valakinek még életében sírhelyet vásárolni? Utánajártunk.

cz.t.

Elhalasztja a szociális temetés bevezetését a kormány

Egy évvel, 2015-re halasztja el a kabinet a szociális temetés bevezetését – írta a Népszabadság.

Aki szegény és halott, az mehet Csepelre

Aki szegény és halott, az mehet Csepelre

Arra felkészültek, hogy csak a csepeli parcellába vihetik a halottat, mert ott a legolcsóbb a városnak (150 millióba kerül a projekt)? Fogják ezt bírni?

Csepelen lesz szociális temető, 2400 sírt áshatnak

Változatlanok maradnak a temetési díjak jövőre, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. kompenzációt kap a szociális temetések miatt. A szociális temetésekhez - amelyekben az eltemettető maga is részt vesz - Csepelen alakítanak ki parcellát.

MTI

Csepeli szociális temető – "A Fidesz már haláluk után is el akarja különíteni a szegényektől"

A csepeli temető tartalékterületén alakítaná ki a temetői törvény idei módosításával előírt szociális parcellát a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. A Párbeszéd Magyarországért kifogásolja ezt, a hajléktalanrendelet ügyében pedig az ombudsmanhoz fordulnak.

MTI

Aggályosnak tartja a szociáls temetést az új ombudsman

Megkezdte a vizsgálatot a szociális temetésről szóló jogszabály ügyében az alapvető jogok biztosa, aki a Magyar Nemzetnek beszélt arról is, hogy a korrupcióellenes közérdekű bejelentések elemzésére új főosztályt állítanak fel.

MTI

Így lesz ingyenes a temetés

A kormány elfogadta a temetést szabályozó végrehajtási rendeletet. A szociális parcellában a sírhely első megváltása ingyenes, a szociális temetéshez az állam biztosít koporsót, urnát, sírjelet.

MTI

"Arra kényszerítik a hozzátartozót, hogy sírt ásson"

"Arra kényszerítik a hozzátartozót, hogy sírt ásson"

A szociális temetés a XXI. század társadalmi berendezkedésétől és morális értékrendjétől idegen, népnevelő jogintézmény, amely az érintettek személyes méltóságát sérti – véli az Eörvös Károly Intézet, mely az új ombudsmanhoz fordul, kezdeményezi, hogy a biztos indítványozza a szabályozás megsemmisítését.

hvg.hu

A sírba visszük – ismerkedjen a szociális temetéssel!

A sírba visszük – ismerkedjen a szociális temetéssel!

Reméljük, rövid formanyomtatványunk jótanácsaival Ön könnyen, gyorsan áteshet a rokonoktól való megválás nehézségein.

MSZP: Áder ne írja alá a szociális temetésről szóló törvényt

Az MSZP azt várja Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a szociális temetésről szóló, hétfőn elfogadott törvényt.

MTI

"Emberhez méltatlan, megalázó és diszkriminatív" törvénymódosítás ellen tiltakoznak

Az MSZP-s Korózs Lajos a hétfőn elfogadott temetkezésitörvény-módosításra reagált. Minden fórumon tiltakozni fogunk – írta.

hvg.hu

Megszavazták: ingyenesen jár a temetés, ha hozzájárul a rokonság

Elfogadta a parlament hétfőn a temetkezésről szóló törvény módosítását, amely bevezeti a szociális temetést.

MTI

Jövő év elejétől lehet kérni a szociális temetést

Jövő januártól kérhető a szociális, azaz az ingyenes temetés - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Fideszes polgármesterekre árulkodik a DK

Varju László DK-s politikus szerint fideszes polgármesterek is ellenzik a szociális temetés intézményét. Szerinte Szigetvár, Kiskunhalas, Pusztaszabolcs, Érd és Várpalota polgármestere is ellenzi az intézkedést.

Az önkiszolgáló temetésről vitázik a parlament

A szociális temetésről szóló törvényről vitáznak ma a parlamenti képviselők. A kormány úgy szeretné ingyenessé tenni a köztemetést, hogy a temettető vagy egy felkért ember közreműködik a temetésben.

MTI

Önkiszolgáló temetés: ombudsmanhoz fordulna az MSZP

Az ombudsmanhoz fordul az MSZP, amennyiben az elmúlt hetekben botrányt kavaró szociális temetésről szóló javaslatot a jelenlegi formájában fogadja el a parlament.

Szociális temetés helyett kegyeleti járandóságot akar az MSZP

Az MSZP a gyorsvonati pótjegy bevezetését és a szociális temetésről szóló törvényjavaslatot bírálta szerdán, és az utóbbi visszavonására szólította fel a kabinetet.

MTI

"Csináld magad" temetkezésről ír a Wall Street Journal

A magyarországi szociális temetkezés ötletéről ír a Wall Street Journal. Az amerikai lap ismerteti a temetkezés feltételeit, majd megszólaltat egy magyar tanárt, aki szerint nem sokan veszik majd ez a szolgáltatást igénybe.

Csak a "családok vámszedőit" sérti – zöld utat kapott a szociális temetés

Megtárgyalta és elfogadta a kormány a szociális temetkezés intézményét, amellyel a kormány a gyászolók terhein enyhítene – közölte a Belügyminisztérium (BM).