Payday Loans

Keresés

A legújabb

Százak Tanácsa PDF Nyomtatás E-mail


A Százak Tanácsa tagjai


Albert Gábor
Dr. Andrásfalvy Bertalan
Dr. Andrasofszky Barna
Dr. Ángyán József
Dr. Bakay Kornél
Bakos István
Balás-Piri László
Balassa Sándor
Dr. Bárdi László
Barna Erika
Dr. Báthory Katalin
Dr. Bátorfi József
Batta György
Dr. Bence Lajos
Dr. Bene Éva
Dr. Bertók Lóránd
Dr. Béres József
Dr. Bíró Zoltán
Dr. Bogár László
Dr. Bolberitz Pál
Böjte Csaba
Budai Ilona
Buzánszky Jenő
Cey-Bert Róbert
Chrudinák Alajos
Dr. Csaba László
Csapó Endre
Dr. Csath Magdolna
Császár Angéla
Csete György
Csete Ildikó
Csoóri Sándor
Dr. Csókay András
Dr. Csúcs László
Dr. Czakó Gábor
Dr. Deák Ernő
Dr. Dobó Andor
Dobos László
Döbrentei Kornél
Dörner György
Dr. Duray Miklós
Eperjes Károly
Erkel Tibor
Fábián Gyula
Dr. Fazekas Sándor
Dr. Fekete György
Dr. Fekete Gyula
Dr. Freund Tamás
Dr. Gedai István
Gyimesi János
Grosics Gyula
Dr. Gyulay Endre
Dr. Hámori József
Hegedűs Endre
Hornyák László
Dr. Horváth Lajos
Hrubik Béla
Dr. Iván László
Dr. Jobbágyi Gábor
Juhász Judit
Dr. Kahler Frigyes
Kalász Márton
Dr. Kallós Zoltán
Dr. Kellermayer Miklós
Dr. Kisida Elek
Dr. Klinghammer István
Kocsis István
Koltay Gábor
Kondor Katalin
Dr. Koós Ferenc
Dr. Korhecz Tamás
Dr. Kovács István
Dr. Kováts-Németh Mária
Kozma Imre
Dr. Körmendy Béla
Kubik Anna
Kurucz Gyula
Dr. Lakatosné Németh Ágnes
Magyaródy Szabolcs
Dr. Márai Géza
May Attila
Medveczky Ádám
Dr. Medvigy Endre
Dr. Mikola István
Dr. Mogyorósi András
Monspart Sarolta
Dr. Mózsa Szabolcs
Mózsi Ferenc
Dr. Murányi László
Dr. Nagy Zoltán
Dr. Naszlady Attila
Dr. Nemeskürty István
Dr. Osztie Zoltán
Dr. Papp Lajos
Piukovich Gábor
Dr. Pozsgay Imre
Dr. Práczki István
Dr. Rókusfalvy Pál
Dr. Samu Mihály
Dr. Somodi István
Dr. Somogyi Győző
Dr. Sutarski Konrád
Dr. Szentmihályi Szabó Péter
Dr. Szijártó István
Szokolay Sándor
Dr. Szűrös Mátyás
Dr. Tanka Endre
Tolcsvay Béla
Dr. Vizkelety Mariann
Dr. Vígh Károly
Vödrös Attila
Wittner Mária
Dr. Zacsek Gyula
Dr. Zelnik József
Dr. Zétényi ZsoltA Százak Tanácsa soros elnökei:Böjte Csaba, Mózsi Ferenc, dr. Papp Lajos, dr. Sutarski Konrád és dr. Szijártó István (ügyvivő elnök).

A Százak Tanácsa kívánatos szellemiségéről

1. Szellemi intellektuális becsületesség.
A szellemi romlottságból, megvesztegetésből, közömbösségből származó intellektuális becstelenség félrevezeti, élettől és erkölcstől elidegeníti, szalonképesnek látszó módszerekkel rothadásos pusztulásba viszi határon inneni és határon túli nemzedékünket. Feltétlen becsületesség szükséges – mindenek előtt az értelmiség részéről -közéletünk diagnózisa és terápiája szempontjából egyaránt.2. Szellemi intellektuális színvonal.
Az információrobbanás magával hozza az egyre nagyobb felületen egyre felületesebb intelligenciát. A kontraszelekció ezt egyre kisebb felületen egyre felületesebb kiadásban jeleníti meg. A demokratára teljessége a társadalmi csúcsokon valósítja meg “a butának sorsa földi éden” állapotot. A mélypont azonban az okos emberek – karrierneurózisból szakmányban elkövetett – céltudatos butasága. S a gonosznak még meg lehet mondani, hogy térjen meg, de a buta ellen szólni sem lehet, mikor kézlegyintéssel vagy szócsavarintással intézi el a józan parasztész és a megvesztegethetetlenül átfogó szakértelem életfontosságú prioritásait és ezekért mondott érveléseit. – Németh László-i intellektuális színvonalra van szükség, “a tudományok világnézeti velejének kiszívására.” A természettudományok az objektiválható szellem tudományaiként, a szellemtudományok az objektiválhatatlan természet tudományaiként funkcionálva fogják dinamikus koordinátarendszerbe társadalmunk, hazánk, világunk életét -minden területen a legkiválóbb szakemberek megvesztegethetetlen szakértelmét integrálva az élet érdekében.

 

3. Szellemi intellektuális bátorság.
A diplomáciainak mondott óvatosság, személyes sérthetetlenségünk mindenekfelettisége, a pozíciók és kitüntetés-várományok elvesztési félelme: a mai apokalypszisben halálosan vakmerő gyávaságnak bizonyul. A fizikai, biológiai, szociológiai, pszichológiai, morális végveszedelemben végzetes a minden embert, köztük a legveszélyeztetettebbeket mentő emberség jó radikalizmusát az embertelenség szélsőségének kikiáltani s még végzetesebb ettől megijedni! “Amíg engem láttok, nincs baj; amikor baj van, engem már nem láttok” – mottó senkit sem mentesít a felelősség alól. Bár elferdülések a legszentebb ügyekben is bőven adódtak a történelem minden területén, ez nem lehet ok a végső fokon szellemi gyávaságból adódó vaskalaposságra az egyik, anarchiára a másik vonalon. Prófétikus, de nem fanatikus intellektuális bátorságra van szükség. Eszerint: az abszolutizált istentagadás nem humanizmus; a zuhanóan fogyasztott haza szeretete nem rasszizmus; a kettős állampolgárság mai magától értetődősége nem eladó és nem jelent gazdasági csődöt; a világi életkörnyezet feltétlen megóvási feladata verespataki aranykincsek esetlegesen égig érő garmadáért sem hárítható el magunktól; manipulációs csalásokkal igazidemokráciában nem lehet sem hatalmat szerezni, sem azt megtartani. Szánkhoz a kürtöt! Nem jobb és baloldal közt lavírozva, de a halál ellen, az élet pártján: “legkülönb ember, aki bátor, csak egy különb van, aki bátrabb”.

4. Szellemi intellektuális realizmus.
Ez kizárja mind a levegőben lógó, légvárakat építő illuzionizmust, mind a kényszerpályákat istenítő fatalizmust, valamint lehetetlenít minden életidegen izolacionizmust. Sem ábránd, sem tehetetlenség, sem elszigetelődés nem vihet előre egy centiméternyit sem, nemhogy célhoz juttatna. E realizmus koncentrikus körökben látja az életet: 1 .egyéni lelkiismeret és tudat (individuum ineffabile); 2.család (földi társadalom- és Isten Országának alapsejtje); 3.kis közösségek (munka-, kulturális élet-, szabadidő-közösség,); 4.nép-nemzet; 5.kontinentális kultúra; ó.globus; 7. kozmosz; 8.örökkévalóság.
Egyik sem mellőzhető az egészséges, boldog, üdvös élet érdekében. “Teljességes” életre van szükségünk. – De látni-tudni kell mindig: melyek e sorban a leggyengébb láncszemek, melyek romlása a legéletveszélyesebb. Nem kétséges, hogy ma a magyar társadalomban a két leggyengébb láncszem: család (abortusz, válások) és a nemzet (dec. 5.!!). – Lássunk, szóljunk és cselekedjünk világosan és valóságosan!

5. Szellemi intellektuális aktualizmus.
Mindez végtelenül sürgős, apokalyptikusan sürgető világhelyzetben és legsürgetőbb magyarhelyzetben ér el minket. Akik hisztérikus világvégvárásokkal vádoltak minket (azt kiabáljuk, hogy tűz ütött ki, pedig csak mi gyulladtunk be!) el kell, hogy némuljanak historikus, krisztusian emberi világmegóvásunk igazsága és sürgőssége előtt! Hiszen a mai ember az egek erősségeivel a kezében s a poklok ürességével szívében áll új, veszedelmes évezrede hajnalán. Szaktudósi ténymegállapítás: 2015-re 2C fokos hőmérsékletemelkedés, több m-es tengerszínt növekedés katasztrófái következnek. A Világbank szerint 6-7 millió magyar “kívánatos” két-három évtized múlva. Gyerekeink, unokáink nem fognak látni életre méltó viszonyokat s szólnak: “Ti akartatok gyereket, nem mi akartunk megszületni!” Vagy a nemszületésbe haljunk bele?

SIESSÜNK ÉS SIESSEN ISTEN SEGÍTSÉGÜNKRE!

Hegedűs Lóránt

http://szazaktanacsa.hu/