Payday Loans

Keresés

A legújabb

Háborús bűnök ma PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Már több mint nyolcszáz áldozata van a gázai népirtásnak


2014, július 25 - 10:29 alfahir.hu

A palszetin kórházi források szerint már több mint nyolcszáz halottja van a Gázai övezetben tizennyolcadik napja tartó izraeli népirtásnak. A gázai mentőszolgálat összesítése szerint csütörtökön mintegy százan haltak meg a megszállók támadásaiban, a halálos áldozatok többsége civil volt. Ezzel a halottak száma nyolcszáz fölé emelkedett. Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) adatai szerint a halottak közül 181-en gyerekek, a sebesültek száma pedig 1200.

Csütörtökön csapás ért egy palesztin óvóhelyként használt ENSZ-iskolát a Gázai övezet északi részén. Legalább 17-en meghaltak, az áldozatok többsége gyerek. A sebesültek száma mintegy kétszáz volt. A palesztin és az izraeli fél eltérő magyarázattal szolgált a tragédiára, a felek egymást okolták a történtekért. Az ENSZ szerint az izraeli hadsereg tudta, hogy az épület óvóhelyként szolgál, tehát lényegében háborús bűnt követtek el. Az izraeli katonai erők néhány napja ennek az iskolának a kiürítését kérték az ENSZ-től, mert azt állították, ott Hamász-harcosok tartózkodnak és katonai célokra használják a civilek védőpajzsa mögött. Gázai egészségügyi források szerint az iskolában több százan kerestek menedéket a heves harcok elől.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közleményében elítélte az iskola elleni támadást. Közleményében leszögezte, az iskola elleni támadás jelzi, hogy "az öldöklésnek azonnal véget kell vetni". Tájékoztatása szerint az ENSZ jelenleg azon dolgozik, hogy ha rövid időre is, de fegyvernyugvás jöjjön létre a felek között, hogy ki lehessen menekíteni a civileket a harcok sújtotta területekről.

Rijád Manszúr palesztin ENSZ-képviselő helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban a világszervezet főtitkárához és a Biztonsági Tanács ülésein elnöklő ruandai ENSZ-nagykövethez írt levelében azt kérte, hogy az ENSZ haladéktalanul folytasson le elfogulatlan és alapos vizsgálatot az iskola elleni támadás körülményeinek tisztázása érdekében, és állapítsa meg, kit terhel felelősség a bűntény elkövetéséért, hogy a tettest bíróság elé lehessen állítani.

"A nemzetközi humanitárius jog és az ENSZ-létesítmények sérthetetlenségéről szóló elv ilyen durva megsértése nem maradhat büntetlenül" - szögezte le levelében Rijád Manszúr.

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa már szerdán kijelentette Genfben, hogy Izrael háborús bűncselekményeket követhetett el a polgári személyek megölésével, a házak és kórházak elleni tüzérségi támadásokkal két hete tartó gázai offenzívájában.

A háborús bűnök ellen és mellett is Magyarországon

Csütörökön este ezer ember gyűlt össze a budapesti izraeli nagykövetség előtt, hogy tiltakozzanak a Gázában folytatott izraeli agresszió ellen, majd átvonultak a palesztin követséghez.

A tüntetésen többek között felszólalt Marie Antoinette Sedin palszetin nagykövet asszony és Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Marie Antoinette Sedin kijelentette: "Izrael az önvédelem nevében teszi amit tesz, ám a palesztinokat terroristaként állítja be." A nagykövet asszony szerint a világ tétlenül nézi, hogy civileket gyilkolnak otthonaikban, a konfliktus pedig nem szűnik meg tűzszünettel, mivel ez 1948 óta tart. "A palesztinoknak egy ország kell, ahol békében, szabadon élhetnek, csak ezután lehet béke" - szögezte le.

Vona Gábor szerint a magyarországi politikai "elit" vagy támogatja az izraeli agressziót, vagy csendben lapít, esetleg semmitmondó kijelentéseket tesz. A pártelnök kijelentette, a Jobbik három dolgot fog cselekedni: elsőként levélben fordulnak a nyugati nemzeti pártokhoz, hogy elítélik-e az agressziót, főként az Osztrák Szabadságpártra és a Francia Nemzeti Frontra lesz kíváncsi - említette. Második lépésként bojkottot hirdetnek az izraeli termékek ellen, harmadik lépésként pedig javaslatot nyújtanak be a kormányhoz, hogy addig szakítson meg Magyarország minden diplomáciai kapcsolatot Izraellel, amíg nem jön létre önálló palesztin állam.

Ellentüntetők is megjelentek, többnyire zsidó ruházatban, kipában, akiket a rendőrök választottal el a békés tüntetőktől. Még csütörtök délután felhívás jelent meg a Mazsihisz oldalán, melyben a zsidó szervezet a háborús bűnöket elkövető Izrael melletti kiállására buzdít. A Mazsihisz demonstrációt szervez vasárnap, délután 3 órára a Dohány utcai zsinagóga előtti térre.

"Izraelnek joga és kötelessége megvédenie államát és civil lakosságát a Hamasz folyamatos terrortámadásaitól" - áll a felhívásban.

"Izrael mellett állunk! - Meghívunk minden barátunkat, álljunk ki közösen Izrael Államért, az igazságért, a gyűlölet-propaganda megállításáért, a régió minden lakosának nyugodt, békés hétköznapjaiért, egyetemes emberi értékeinkért!" - olvasható a Mazsihisz oldalán.

A rendezvényen felszólal: Ilan Mor, a terrorállam magyarországi nagykövete; Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke és Németh Sándor, a szélsőségesen cionista Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Kapcsolódó cikkek:
Megkezdődött az izraeli invázió
"Ugyanattól szenved a magyar és a palesztin nép" (Videókkal!)
Kevin Ovenden: Ezt a háborút Izrael háromszorosan is el fogja veszíteni
A török elnök az izraeli bűnösök nemzetközi büntetőbíróság elé állítását követeli
"Magyarország szakítson meg minden diplomáciai kapcsolatot Izraellel!"

 

 

Lovas István: Hihetetlen, aki tiltakozik Gáza bombázása ellen - 3 év börtön


2014/07/22 FB, Lovas István - Nemzeti InternetFigyelő

A július 20-án megjelent francia Aujourd'hui Dimanche en France nevű vasárnapi lap majdnem teljes címoldalát hatalmas fotó foglalja el ezzel a felirattal: "Háború Gázában, erőszak Párizsban". A képen fiatalok dobálnak követ az őket könnygázzal támadó francia rendőrökre.

Akik 50 rohamkocsival vonultak ki, amiért a gázai áldozatok mellett és a Gázai övezetet blokád alatt tartó szabadtéri börtön lakóit bombázó izraeli kormány ellen tüntetést rendeztek. Annak ellenére, hogy a franciaszocialista kormány a világon elsőként megtiltott mindenfajta tüntetést Izrael palesztinai fellépése ellen. Olyan "fellépésről" van szó, amely háborús bűntettnek számít, ugyanis nem támadhatók olyan célpontok, amelyek ártatlan polgárok életét veszélyeztetik. Eddig a "demokratikus zsidó állam" fegyvereinek 350 áldozata van. Nagy részük kisbaba, gyerek és nő. És férfi. Bernard Cazeneuve belügyminiszter közölte, a hétvégére bejelentett tüntetéseket tilos megtartani. A szabadságszerető emberek körében óriási a jelháborodás...

A tilalom megerősítésére Párizs engedelmes polgármester asszonya, Anne Hidalgo, máris rendeleteket hozott. Ezek szerint egy év börtönnel és 15 ezer euró pénzbírsággal sújtható, aki "illegális tüntetésen" vesz részt. Ha ezt álarcban vagy letakart arccal teszi, a büntetés 45 ezer euró. Ha valaki olyan tüntetésre toboroz, amely erőszakhoz vezet (később), 100 ezer eurós büntetés mellett hét év szabadságvesztést kap.

"Egyenlőség, testvériség, szabadság!" - hangzik a franciák (és a haitiak) nemzeti jelmondata.
Valóban.
Sylvie Perrot, párizsi palesztinbarát aktivistát idézi a brit Daily Mirror, aki kijelentette: "Fasiszta államok akadályozzák az embereket abban, hogy háborúk ellen tüntetnek. Hihetetlen, hogy a francia szocialisták példájukat követi".
Szegény Szilvi. Neki hihetetlen. Annak nem, aki a neokon Francois Hollande francia államelnök akcióit eddig is figyelemmel kísérte. Az, aki más gaztettek mellett Bernard-Henry Lévy szuperhéja francia neokon filozófus javaslatára szállt be a diktátor Khaddafi ellen Líbia bombázásába. Melynek eredményeként az ország mára véres cafattá változott.

Tegnap a párizsi tüntetők Barbes-ben (ejtsd: Barbesz) békésen kezdték demonstrációjukat. Trikójukon ilyen feliratok voltak: "Gáza, szerelmem" vagy "Bojkottáld Izraelt". A trikókat 10 euróért árulták az ott felállított standokon, írja a mai francia napilap, a Journal de Dimanche. Sokan ezt a feliratot tartották a magasba: "Mindannyian palesztinok vagyunk!". A lap arról nem ír, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ott volt-e, ugyanis ő korábban, amikor még a cigányok melletti rokonszenvét fejezte ki így, azt mondta, mindig azokkal azonosul, akik áldozatok.

A gázaiak évtizedek óta azok. Hogy milyen érzés lehet gázainak lenni, képzeljük el, hogy Komáromot elfoglalják a szlovák erők, majd blokád alá vonják. Szétbombázzák a város szinte teljes infrastruktúráját, úgyhogy csak órákig van áram és olykor az utcán hömpölyög a szennyvíz, míg a többi tisztítatlanul áramlik a Dunába. Humanitárius segítség - gyógyszer sem, nem is szólva például betonról - nem juthat be a magyar városba. A kórházak és iskolák nagy része szétbombázva. Állandó az ivóvíz hiány. Ha pedig egy komáromi anya el akar jutni egy "komárnói" szülészetre, a szlovák határőrök addig tartják fel, ameddig az úton nem szüli meg kisbabáját. Élve vagy halva. Olykor pedig Komáromot bombázzák. Ha meg egy-egy komárominak az iszonyatos szenvedésben elpattan az idegzete és egy röppentyűt lő ki, a város kollektív büntetést kap. Az előbbi említett napilap idéz egy asszonyt, aki azt mondja, a rendőrség "gázzal" támad. Míg Párizsban tilos volt tüntetni, Marseille-től Lyonig szombato n ezrek tüntettek. Londonban (ott még nem tilos a tüntetés, de majd "közbiztonsági okokból" talán ott is az lesz") tízezrek.

Jean-Marie Le Pen, a Nemzeti Front díszelnöke tegnap a twitteren így állt ki a palesztinok mellett: "A halál világbajnoksága. Palesztina: 300, Izrael: 2." Ha jól ismerjük a nyugati sajtót, ő meg fogja kapni a magáért. Szemben Ayelet Shaked izraeli törvényhozóval, aki Facebook oldalán arra bíztatott, hogy gyilkolják le a palesztin nőket, nehogy "kis kígyókat hozzanak a világra".

De mit tesz ilyenkor a tel-avívi és párizsi amerikai nagykövetség? Hiszen tudjuk, az USA az emberi jogok globális őre és betartója. Semmit.
És mit tesz Budapesten az André Goodfriend ügyvivő vezetése alatt álló USA nagykövetsége? Ismét meghívja a magyar fővárosba Ira Forman-t, Washington "antiszemitizmust figyelő és ellene küzdő különmegbízottját", hogy a magyar média meghívott képviselőivel beszélgessen a témáról a Szabadság tér 7-ben, a bankközpont "gránittornyában" elhelyezkedő amerikai információs hivatalban.