Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kongó panaszirodák PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Ürességtől kongó rezsipontokon kajánkodott ma az RTL

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: RTL KlubRTL híradóreklámadó;

A péntek esti RTL Híradó ellenzéki blokkjában szokatlanul sok témát dolgoztak fel. Szó volt Orbán Gáspár befejezett futballkarrierjéről, Lázár János titokzatos külföldi útjairól, a bezárt komáromi gyárról, a költségvetési zárolásról és jogtalanul fizetést felvevő kormánymegbízottakról is.

Napi átlagosan 1 panaszost fogadnak a kormány által kialakított rezsipontok - hangzott el pénteken az RTL Klub Híradójának kormánykritikus blokkjában.

21 ilyen rezsipont van az országban, amelyek fél év alatt 4500 panaszost fogadtak. Németh Szilárd, a Fidesz rezsipolitikusa nem rég növekvő érdeklődésről beszélt, amikor átadta a második számú budapesti panaszirodát.

A Híradóban idézték az MSZP, amely szerint a rezsipontok csak a fideszes propagandacélokat szolgálják, amire a Fidesz közleményben úgy reagált, hogy a szocialisták nem tudják megemészteni a rezsicsökkentés sikerét. A liberálisok közleményben szólították fel a kormányt, hogy zárja be a rezsipontokat, és fejezze be a közpénzherdálást. A felelős hatóság szerint azonban semmi pénzbe nem került a rezsiirodák kialakítása, mert a rendszert átszervezéssel akalították ki.

A riport végén megjegyezték, hogy egyébként valóban nőtt az érdeklődés a rezsipontok iránt, mivel idén márciusig a napi egy főt sem érte el az ügyfelek átlagos száma.

Orbán Gáspártól Lázár Jánosig és tovább

A Híradóban röviden sok másik témát is feldolgoztak a riporterek. A komáromi Nokia-gyár bezárásáróldolgozók és Szijjártó Péter, a külgazdasági tárca államtitkára nyilatkozott. Orbán Gáspár futballkarrierjének végéről, illetve a lemondás lehetséges okairól hírösszefoglalóban számoltak be.

Riportot készítettek arról is, hogy ma járt le a határidő, amelyet Lázár János minisztériuma kapott a bíróságtól, hogy nyilvánosságra hozza külföldi útjai részleteit. Ez volt az az ügy - emlékeztettek, amivel összefüggésben a hírek szerint távoznia kellett Sáling Gergőnek, az Origo volt főszerkesztőjének. Lázár János és a Miniszterelnökség azonban - ahelyett, hogy eleget tenne a bíróság határozatának - fellebbez az ügyben, hogy még hónapokig titkolhassa, mi történt a miniszter kétmillió forintot érő külföldi utazásain - hívta fel a figyelmet a reklámadó bevezetése óta ellenzéki Híradó.

Szó volt még a költsgévetési zárolásról és a reálbérnövekedésről, valamint arról, hogy Orbán Viktor szerint szerencsére a stadionépítéseket nem kell leállítani. MSZP-s információk alapján beszámoltak arról is, hogy a kormányhivatalok vezetői közül nyolcan jogatlanul vettek fel egyhavi fizetést, amikor már nem járt volna nekik.