Payday Loans

Keresés

A legújabb

Koncepciós kirakatper PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Letartóztatása után öt évvel

újra szabadon mozoghat Budaházy -

a rákosista koncepciós per folytatódik

 

Budaházy Gyuri közleménye:
Szabadság! Ezerszeresen is szabadság!
A mai napon, a Hunnia-per legutóbbi 5 napos tárgyalási fordulójának végén a Fővárosi Törvényszék dr. Kenéz Andrea által vezetett bírói tanácsa megszüntetett velem szemben minden kényszerintézkedést. Így 5 évvel az eljárás kapcsán történt letartóztatásom után újra szabadon mozoghatok. Bár az eljárás ezzel még nem ért véget, hisz a bírósági tárgyalások ezután is folytatódnak, de mégis felemelő érzés ez számomra.

Ezen, most véget ért tárgyalási fordulóban egyébként is jelentős események történtek. A nyomozati vallomásait visszavonó vádlott társunk végre a bíróság előtt elmondta, hogy milyen módon szülték meg a ránk nézve terhelő vallomásokat a nyomozó hatóság emberei. Egy másik tanú, aki a nyomozás során a jelenleg a mi nyakunkba varrt cselekmények egy részéről teljesen másokra tett terhelő vallomásokat, ezen vallomásait fenntartotta, és szintén több vallomástétele során elkövetett nyomozóhatósági jogsértésről számolt be, többek között arról is, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy saját magát is nevezze meg az általa feltárt cselekmények résztvevőjeként, holott ő ezekben részt nem vett. Ezzel is megerősítve a mi vádlotti körünk által hangoztatott kényszervallatással és hivatali visszaéléssel kapcsolatos tapasztalatokat.
A tárgyalási forduló második felében, pedig több szakértő is meghallgatásra került, akik többnyire a vádiratban szereplő különböző cselekmények helyszínein rögzített anyagmaradványok vonatkozásában tettek megállapításokat. Ezen szakértői megállapítások közül egy sem tudott semmilyen helyszínen talált tárgyi bizonyítékot bármelyik vádlottal is egyértelmű összefüggésbe hozni, sőt a különböző helyszíneken talált maradványok egymáshoz képesti összehasonlítása is inkább cáfolta, mint erősítette az azonos elkövetői kör létét is.
A tárgyalássorozat július 2-án folytatódik további szakértők meghallgatásával.
Kapcsolódó:


További részletek: http://kuruc.info/r/2/128854/#ixzz34VjdHdhN