Payday Loans

Keresés

A legújabb

Mindszenty - egyháztisztulás PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan magyarok édenkertjei és poklai
2014. május 05. hétfő, 05:33
Mindszenty bíboros

Kérjük imával szentté avatását! 
Ima:

"Mennyei Atyánk, irántunk való szeretetedben add meg nekünk, hogy a Te nagyobb dicsőségedre, a katolikus Anyaszentegyház dicséretére, az egész világon a jó szándékú emberek örömére, Mindszenty bíboros szentté avatását mielőbb megérhessük. Gazdagítsd vele a magyar szentek sorát, hogy érdemeikért, Mária országa valóban Pannónia Sacra, Szent Magyarország legyen. A mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség "
II./189.o.

Halálának 39. évfordulóján gyújtsunk gyertyát, és emlékezzünk világszerte!
1975. május 6. Testét Mariazellben helyezték el.
1991. május 7.: Romlatlan testét az esztergomi érseki kriptában helyezték el.
2014. május 6.: Halálának 39 éves évfordulója

Mindszenty bíboros páratlan krisztusi tanúságtétele
...lehet az oka annak, hogy halála után teste, romlatlan épségben maradt...
Mindszenty temetésekor Mariazellben P. Werenfried van Straaten premontrei atya, prédikációjában az elhunytat az egyháztörténelem óriás alakjának nevezte, és annak a reményének adott kifejezést, hogy "azok a jelek és csodák, amelyeket Isten egyháza megmentésére általa, Mindszenty bíboros által adni fog, hozzá fognak járulni ahhoz, hogy az Egyház hivatalosan is a szentek sorába iktathassa."
A szentéletű hercegprímás testének romlatlan épsége is olyan csoda, amit Isten egyháza megmentésére adott, mégpedig üzenetben és látomásban előre megjövendölve.
Az engesztelés szentjei

Natália nővér látomása
- 1991 április 7.
" ... Különálló kápolnája volt Mindszenty atyának. Fehér márványoszlopokon áll a felső asztalrész, amin miséznek. A teteje alatt ... látható volt Mindszenty atya a koporsóban.
Amikor felszentelnek egy oltárt, beletesznek egy ereklyét. Itt az egész Mindszenty atyát láttam ereklyének. Tisztán kaptam.
A kápolna Mindszenty prímás szent testének ereklyetartója. Nem sír. Ereklyetartó.
Mindszenty atyának a pásztorbotja és a süvege is látható volt. Tudtam, hogy szent teste, mint aki él, olyan volt, nem olyan, mint aki meghalt.
Az oszlopok gyönyörűek voltak - gyerekformájú angyalkák - azok tartották az ereklyetartót.
Maga a kápolna szent hely lesz...
Mindszenty atya szentté lesz avatva. És szentté avatásának könyvében benne lesz a Szűz Mária, a Világ Győzelmes Királynője rend is..."
II./81.o.

- 1945. október elején Jézus látni engedte, mily nagy fokban hevíti az ő isteni szeretetének tüze Hercegprímás Urunk szívét, és mily rendkívüli erővel működik benne az Igazság Lelke.

KINEK JÓ A KERESZTÉNY, HA MAGYAR?!


Életművének részletei:
- 1946. január 25-én saját kezűleg írta Hermány Géza tervrajza alá:
"A Világ Királynője nagy engesztelő mozgalomra főpásztori áldásomat adom."
- 1946. augusztus 26-án Székesfehérváron a Szűzanyának, mint a Világ Királynőjének ajánlotta fel Magyarországot.
- 1946. dec. 26-i körlevele szellemében:
"Akarom az engesztelésnek ezt a szentélyét, mint az engesztelés évének maradandó emlékét..."
III./92.o.

- 1947. május 8.: "Főpásztori óhajom, hogy a magyar engesztelésnek szentély épüljön."
"Ez a kápolna úgy fog fennállni Magyarországon, mint Mindszenty atya hagyatéka."
II./73.o.

- 1947. augusztus 15-én elhangzott beszédében megígérte:
"Október 8-át, a Magyarok Nagyasszonyának ünnepét majd nyilvános ünneppé tesszük, vasárnaponként magunkra vállalt szentmisével és munkaszünettel üljük meg."
- 1991. május 13. Natália nővéren keresztül üzent:
"Az égben vagyok. A jó Isten részéről megkaptam mindent, hogy amit a földön nem tudtam megtenni, most megtehessem, csak kérjetek!"
II./124.o.

Jézus:
"Minden kéréstekkel forduljatok az én Mindszenty fiamhoz.
Ő az égben abban a kegyelemben részesült, hogy a földkerekségen bárhol élő magyar testvérei tőle bármit kérnek, általam és Szeplőtelen Édesanyám által, ő minden kérésüket teljesíti.
Mennyei Atyám azért tüntette őt ki ezzel a kegyelemmel, mert ő szíve rejtekén sokat szenvedett amiatt, hogy atyai szívének olyannyira kedves magyar gyermekeitől őt elzárták."
II./188.o.

Mindszenty ígéretével azonosulva tegyünk mi is ígéretet Istennek, Nagyasszonyunknak, a Nemzet szent nagyjainak, személyes elődeinknek, testvéreinknek, utódainknak:
"Mindenki ott tegye meg a magáét, ahova az élet állította. Teremtsünk keresztény hitre épülő egyházi közösséget! Legyen a családban gyermek Isten akarata szerint! Ez áldás és jövő, bármit mond a világ. A gyermek kapjon a családban, (...) iskolában (...) krisztusi hitet magyar nyelven, magyar öntudatot! Fiatalságunk lelkében tegyük izzóvá a magyar Ígéretföldjének megszerzését! (...) Amit e sorokkal lelketekre akarok kötni, ezért éltem, ezért élek és imádkozom itt és az örökkévalóságban."

KINEK JÓ A KERESZTÉNY, HA MAGYAR?!




A Szent Anna réten, az engesztelő kápolna alapkövében elhelyezett Alapokmány szövege (ima):
"Add, Uram, hogy ez a kápolna felépüljön teljes eredeti szépségében, és add meg nekünk, e kápolnához ide zarándokló magyar gyermekeidnek a bűnbánó lélek számára ígért kegyelmeket, hogy minden bűnös, ki e szent küszöböt átlépi, teljes valójában újjászülessék, és e krisztusi megújulásban köszönthesse Jézus és Mária megbocsátó Szívét.
Add Uram, hogy kegyhellyé legyen ez a szent hajlék, és minden időkig hirdesse a Szeplőtelen Szűz mindent legyőző, sátántipró hatalmát.
Add, hogy ezzel magyarságunk egészen betöltse a Te akaratod szerint engesztelő hivatását, s e kegyelemhely világszerte megsokszorozódjék, és a világ egyik sarkától a másikig árassza Jézus Szentséges Szívének és a Világ Királynője Szeplőtelen Szívének örök kegyelmeit.
Szent Szűz! Elérkezett a Te órád! Csak egy szót szólj isteni Fiadnak, és megmenekül a világ, és benne a mi hazánk"
II./15.o.



Egyházi levéltár:

A jelenlegi magyar főegyházmegye vezetése:
A főegyházmegye főpásztora: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek


Nyugalmazott főpásztor:
Dr. Paskai László
bíboros, ny. esztergom-budapesti érsek
http://www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=1


A levéltári iratok jelentősége, melyek tartalmazzák:

- Natália nővér hagyatékát, melyben Jézus kérte a Szent Anna réten az engesztelő kápolna, a bazilika és a szerzetesek kolostorainak megépítését. Az iratok pontosan leírják az építendő kápolna helyét, méreteit, műszaki adatait.

Mindszenty akaratát és ígéretei közül a legfontosabbakat utódai nem vették figyelembe. Natália nővér halála után nem sokkal Paskai bíboros úr fogadta a nővér munkatársát, Fogas Annát, rendi utódát, Rita nővért és a rend jogi képviselőjét.

Ekkor szerzett tudomást a Prímási Levéltárban őrzött három Mindszenty-aktáról.

Dr.Beke Margit levéltárigazgató szerint ezt a három aktát (PL 2930/1947, 3437/1948, 7435/1948.) 1992-ben bekérették a budapesti Érseki Helynökségre és nem küldték vissza Esztergomba. Ezekből semmi nem került Mindszenty bíboros boldoggá avatási anyagába.

A valódi változásért


- Mindszenty bíboros szentté avatási iratait, melyek az egyházi levéltárban vannak, ill. korábban ide kérették be.

"A Világ Királynője nagy engesztelő mozgalomban személy szerint különösen érintett Mindszenty József, Magyarország főpásztora....

Kiderülne, hogy Mindszenty bíboros Isten választott eszköze....Mindszenty bíborosnak az engesztelő mozgalomban vállalt szerepe felmérhetetlen jelentőségű.

A közlések égi eredetének felismerése és az Isten akaratával való együttműködés szükséges és érdemszerző volt hazánkra és az egész világra kihatóan.

Megértette, hogy elodázhatatlan az egyháztisztulás, tisztítás, hogy a világon igen sok bajnak a forrása az, hogy még mindig nem következett be az egyháztisztulás."
III./91.o.

- Magyarország és a világ sorsára, jövőjére vonatkozó látomásokat és Jézus további üzeneteit.

"...és még sok minden másnak megvannak az egyházi levéltári dokumentumai. Ezeket már teljes és lehetséges mélységükben fel kellett volna tárniuk a "szabad" egyháztörténészeknek, meg kellett volna ismerniük a papoknak, püspököknek, mert nem kevesebbről van szó, mint arról, hogy Magyarországnak megvan a maga küldetése, feladata és felelőssége úgy az ország, mint a világ sorsát illetően. S a magyarnak a küldetését be kell töltenie. A Prímási Levéltár aktái részletezik a tennivalókat."
III./91.o.

 

A levéltári archívumban

 

LAST_UPDATED2