Payday Loans

Keresés

A legújabb

Miklós György (1960-2014) PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan magyarok édenkertjei és poklai
2014. február 09. vasárnap, 08:57
Dr. Miklós György (1960-2014)

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2014. január 21-én, életének 54. évében elhunyt  Dr. Miklós György főiskolai tanár a Tomori Pál Főiskola oktatója. Egy nagy tudású, remek ember távozott most közülünk, távozása pótolhatatlan veszteséget jelent.


Színes életútja és elért eredményei több oldalt is megtölthetnének, jelen megemlékezésben életútjának legfontosabb állomásait emeljük ki.

Dr. Miklós György 1960-ban született Pásztón, egyetemi tanulmányait az ELTE történelem-filozófia szakán 1985-ben fejezte be.  1998-ban doktorált a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Mielőtt 2004-ben Kalocsára költözött, körbeutazta a Kárpát-medencét, számos neves felsőoktatási intézményben oktatott, és tudományos munkájával erősítette az intézményeket. Tanított a Dunaújvárosi Főiskolán, a Testnevelési Egyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Vitéz János Rk. Tanítóképző Főiskolán, a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, és végül a Tomori Pál Főiskolán, amelynek alapító tagja volt.

Társadalomtudományi szakember, egyetemi oktató és főiskolai tanár. Több mint harmincévnyi oktatói-tudományos pályafutás és  több ezer hallgató, akik elmondhatják, hogy egy remek ember tanította Őket.

Azonban nem csupán a tanítványai számára adott át hasznos vagy éppen a világ dolgait jobban megérteni segítendő tudást, hanem mindenkinek, aki körülvette: családjának, barátainak, kollégáinak. Mindig volt egy történet, egy adat vagy egy adalék a tarsolyában, amivel tudásunkat gazdagította.


Sajnos hosszú ideje nem örvendhetett egészségnek, számos komoly betegsége gyakran hátráltatta és lassította alkotó- és kutatómunkájában. Számtalan alkalommal sikerült a betegségei támadásait leküzdenie, de 2014. január 21-én sajnos elfogyott az ereje a harc folytatásához.


Szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket és részvétünket a családjának, különösen feleségének és kisfiának.

LAST_UPDATED2