Payday Loans

Keresés

A legújabb

"Antiszemita" karikatúra PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan emberek életminősége
"Antiszemita" karikatúra bosszantja a zsidókat


Iránnak ismét sikerült felidegesítenie a zsidókat. Teherán ugyanis egy karikatúra-pályázatot hirdetett az igazságosabb pénzügyi és társadalmi rendszer megteremtése érdekében szerveződő amerikai Occupy Wall Street mozgalom megsegítése céljából. A győztes pályamű – Mohammad Tabrizi 5000 euróval jutalmazott alkotása – azonban kiváltotta a zsidók haragját.

A győztes pályamű
A karikatúra ugyanis szerintük antiszemita jellegű. Ezért aztán aligha fogják a széles nagyközönség előtt túlságosan sokat mutogatni. (Csak emlékeztetőül: a Mohamedről készült sértő karikatúrákat a sajtó- és véleményszabadság nevében médiumok sokasága mutatta be.)
Az első díjat nyert rajzon vallásos zsidók láthatók a jeruzsálemi siratófal és a Wall Street-i tőzsde épületéből egybeszerkesztett hatalmas „emlékmű” előtt. A Wall Street bukása elnevezésű karikatúra-pályázatra valamivel több mint 1600 alkotás érkezett a világ 45 országából. A héttagú bíráló bizottságnak iráni, török, valamint lengyel és román tagjai is voltak. Hogy Magyarországról küldtek-e pályaművet, arról nem érkezett jelentés. (Ha küldtek, a készítője aligha számíthat művészi karrierjének kiteljesedésére idehaza.)
A zsidók természetesen dühösek. "Abraham Foxman, az Anti-Defamation Leauge elnevezésű befolyásos zsidó szervezet igazgatója kijelentette: „Irán ismételten elnyerte a díjat az antiszemitizmus előmozdításáért.” Foxman szerint a „győztes karikatúra a judaizmus legszentebb helyét a kapzsiság oltárává zülleszti, ami többféle értelemben is sértő”.
A karikatúrákkal már egyszer sikerült borsot törniük az irániaknak a zsidók orra alá (igaz, egy iszlámellenes provokációra válaszként tették): 2006-ban (abban az évben, amikor revizionista történészkonferenciát is rendeztek Iránban a holokausztról) a Mohamedet terroristaként ábrázoló rajzok közzétételét követően, Teheránban a holokausztot, és az azzal kapcsolatos visszaéléseket és ferdítéseket is bemutató karikatúra-kiállítás nyílt.
Perge Ottó - The Jerusalem Post nyomán


További részletek: http://kuruc.info/r/6/98632/#ixzz2olEmL2px
LAST_UPDATED2