Payday Loans

Keresés

A legújabb

Puzsér, Fiala, Kálomista PDF Nyomtatás E-mail
Magyar média - a közszolgálati és a kereskedelmi

Puzsér Róbert

Kálomista Gábor filmproducer véleményénél mi sem áll tőlem távolabb. Kulturális javakat az internetről letölteni nem lopás. A kultúra éppen olyan alapvető emberi igény, amilyen a közbiztonság vagy a tiszta levegő. Nem vagyok hajlandó tolvajként tekinteni arra a kamaszra, aki letölti mondjuk a Nagymenőket vagy arra az adórabszolgára, aki a jövedelmének a kétharmadát befizeti az államkasszába, kiperkálja a banki uzsorát, aztán amikor este holtfáradtan hazaér, nem akarja azt a hulladékot bámulni, amit kereskedelmi vagy közszolgáltatás címén a pofájába tolnak, természetesen jó sok reklámmal, ehelyett letölti például a Trónok harcának harmadik évadát kikapcsolódás gyanánt. Nem tolvaj, csak még ember. Nem zombi.

Jogunk van az alapvető kulturális javakhoz, bármennyire is nem tetszik ez a politikai- vagy a pénzarisztokráciának. Jogunk van nívós szórakozáshoz vagy katarzishoz, akárhogy is fáj ez Kálomista Gábornak, aki nélkül talán sosem születhetett volna meg a Zimmer Feri, az Ámbár tanár úr, a Csudafilm, a Vakvagányok vagy a Tibor vagyok, de hódítani akarok. A kultúra formál minket, értelmet, minőséget és mélységet ad a létezésünknek. Ezért nem lehet profit kérdése meg néhány multi magánügye. És ezért sem szabad pénzügyi cenzushoz kötni. Rettenetes szűklátókörűség attól félni, hogy valaki ingyen megnézi az Ádám almáit vagy az Összeomlást. Épp ellenkezőleg. Attól kell félni, hogy túl sokan nem látták még ezeket a remekműveket.

Már csak azért sem lopás a letöltés, mert az állam - kifejezetten erre való tekintettel - minden merevlemezre és írható cd-re meg dvd-re extra adót vetett ki, amiből bőségesen lehet profitot realizálni. Az érintett producerek és céges uraságok ne tolvajt kiabáljanak, inkább kopogtassanak a politikus haverjaiknak az ajtaján! Az a pénz, ami jár nekik, ott van az államkasszában.

Az alábbi videóban még jobban körbejárjuk a témát. Emellett van benne zaklatott és durcás Fiala, autópályapénzek meg frekvenciák, Puzsér, az elszabaduló hajóágyú, az Anonymus-csoport, okfejtés a politikai meg a piaci reklámról, egy öntudatos producer, némi személyeskedés és maszturbáló meztelen lányok. Ha van egy szűk órátok, hallgassátok! Még ingyen van.

http://www.youtube.com/watch?v=6Zdt29vqTTg

 

LAST_UPDATED2