Payday Loans

Keresés

A legújabb

Talpra kiuzsorázott magyar PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2013. november 05. kedd, 14:44
A Nemzeti dalt szavalták a pesti bankokban
2013-11-04 21:44:09
A Nemzeti dalt szavalták a pesti bankokban

A Nemzeti dalt szavalták a pesti bankokban

Egy szokatlan performansz rázta fel ma reggel, néhány belvárosi bankfiók ügyfélterének megszokott, monoton unalmas légkörét Budapesten. A sorukra várakozó ügyfelek közül felpattant egy illető és szépen hangosan elkezdte szavalni a Talpra Magyart!


Domján Tibor, Budapest

Info, videó: Póka László és MMO







Az élet úgy hozta, hogy a Debreceni Hírhatár munkatársa éppen egy OTP bankfiókban tartózkodott, amikor az álmos ügyfelek közül egyszercsak fennhangon szavalni kezdte valaki a Nemzeti dalt. Az ügyfelek nem, a biztonsági személyzet azonban rögtön talpra ugrott, de látszott rajtuk, hogy ilyesmivel még nem találkoztak, mert azon túl, hogy azonnal kitessékelni igyekeztek a fiatalembert, arra a kérdésre nem tudtak válaszoni, hogy a Nemzeti dalt ugyan miért nem mondhatja végig az "ügyfél" ha már belekezdett, pálne a legnagyobb magyar "nemzeti" bankban ugye?

Természetesen,  a szokatlan zajok a hátsó irodákból is előcsaltak néhány uv zöld nyakkendős manager típusú fiatalembert, de nem mosoly látszott az arcukon, ami aztán tovább torzult, amikor egy már ügyfélpultnál ülő hölgy is felállt és ő is a Talpra Magyarsorait kezdte szavalni, majd még többen folytatták. Végül természetesen hagyták magukat kitessékelni.

Az egyik ügyintéző hölgy még percekkel az események után is - elmondása szerint - a hatása alatt volt a történéseknek, melyre azt a választ kapta a kolléganőtől, hogy őt is rendkívül meghatotta a dolog, sőt tetszett neki, bár nem tudta mire vélni.

A közben éppen véget érő ügyintézés után lapunk megtudta, hogy az egyébként már jól ismert otthonvédők egy új műfajt indítottak, mégpedig a banki ügyintézések szavalóversenyét, tekintve, hogy a várakozás is az ő pénzükre megy és ha már az ő pénzükre megy, akkor had teljen az idő tartalmasabban kedvenc bankjaikban. Ízelítőt a szavalóversenyből aznap délelőtt majd fél tucat különböző belvárosi bank kapott, nagyjából hasonlóan savanyú fogadtatással illetve volt, ahol egy izgága alkalmazott rögtön a pánikgombot nyomta meg. Kétszer!

"Bent vannak a tüntetők!" (bank mob)