Payday Loans

Keresés

A legújabb

Puzsér és az RTL KLub PDF Nyomtatás E-mail
Magyar média - a közszolgálati és a kereskedelmi

Nem bírom, ha hőbörgő trollok tematizálnak egy felületet, de miután már az Origo is a Puzsér horribilis gázsijáról ír, szükségessé vált, hogy tisztázzak egyet s mást:

I. Nem a valóság és még csak nem is irónia volt az én "horribilis gázsim", hanem gúny azokkal a világ nyomorultjaival szemben, akik megállás nélkül sipákolnak a Vundersőn és Zuperszexi kritikám kapcsán, mondván hogy lám-lám mégis csak van az a pénz, amiért eladom magam. Mintha a Csillag Születik óta ez nem lenne triviális. És mintha nem lenne ugyanilyen triviális, hogy kizárólag úgy "adom el magam", hogy amit mondok, annak minden szavát vállalom, akár az RTL székházában, akár egy romkocsmában.

II. Semennyi pénzért nem korpásodik a hajam. Ha megfizetnek, hogy elmondjam a véleményemet, örülök, ha nem fizetnek, elmondom ingyen, ahogyan abban a két évben tettem, amikor a radiocafénál dolgoztam, vagy ahogy folyamatosan ingyenes tartalmat szolgáltatok a facebook-oldalamon a sok hálátlan görénynek. Kurvára érdekelne, hogy vajon mennyi kompromisszumot kötöttek az életben azok, akik torkuk szakadtából gyaláznak úgy, hogy egy fél mondat nem jött ki a számból, amibe bele bírnának kötni. Hogy az RTL ebből viccet csinál? Igen. Ők már csak ilyenek. Ha én vágtam volna a nyersanyagot, akkor egy nyolcperces összefüggő és kőkemény ítélet került volna képernyőre a bőven érett és alaposan kiérdemelt fajtából. Csakhogy ez az ő műsoruk, az ő frekvenciájuk, azt pedig nem látom be, hogy a bolygó bármivel is szarabb hely lett attól, hogy szolgáltattam két tartalmas percet ehhez a közléshiányos, tétet és humort egyaránt nélkülöző, halálosan érdektelen műsorhoz. Nem hiszem, hogy bármivel is lejjebb raktam a lécet, mint ahol valaha volt, és nem hiszem, hogy emészthetőbbé tettem volna Fekete Pákót vagy Vadon János pelenkázását. Sőt.

III. Nektek mártírok kellenek, basszátok meg! Semmi mást nem hallok ettől a szektás, értelmiségi csürhétől, csakis azt, hogy az egyetlen helyes út nem foglalkozni Hajdúval, kidobni a tévét és négy cent pálinkával meg egy sörrel melegedni valamelyik romkocsmában. Mert tenni, azt nem tesztek lófaszt se. Indítsatok blogot, facebook-oldalt, youtube-csatornát! Csináljatok forradalmat, sztrájkoljatok, romboljatok tévét, vagy amit akartok! Meg se próbáljátok, igaz? Fotelből ugatni, és számon kérni rajtam a nagy büdös semmit, ahhoz van eszetek. Aztán megtippelni meg a pofámba vágni, hogy ez hogyan jött le az embereknek. Nocsak, már ez is számít? Mást se olvasok tőletek, mint hogy titeket nem érdekel a tévé, se az, hogy mit gondol az ostoba tömeg, amelyik nézi. De amint a Puzsér megkísérli ezeket a platformokat érdemi közlésre használni, nyomban belefulladtok a képmutatásotok fölfröcsögő nyáladékába. Mellesleg úgy gondolom, hogy az embereknek sokkal több jött le ebből az egészből, mint amit ti két nyomorult értelmiségi póz közt fel tudtok tételezni.

IV. Soha nem hittem volna erről a magát szuperkvalifikáltnak mutató, az aktuális médiaviszonyokat minden jel szerint tökéletesen ismerő értelmiségi csoportosulásról, hogy képes legyen elhinni azt, hogy egy kétperces bejátszással horribilis pénzt lehet keresni. Rosszabbak vagyok, mint azok, akik beszopták, hogy mulatós producer vagyok. Mostantól kénytelen leszek kifejezetten a ti kedvetekért zárójelben jelezni, ha valamit nem gondolok komolyan. Nem, mintha bármi közötök lenne hozzá, de ugyan miért lenne titok: akarjátok tudni, mennyit pénzt kaptam azért a vasárnap esti két percért? Negyvenezer forintot. De ismétlem, ha egy kurva fillért se fizettek volna, akkor is elmondom nekik a magamért, ahogy tettem azt a 88.1-es meg a 98.6-os frekvencián öt éven át.

V. Amit soha nem gondoltam volna, hogy egy nap azt vágják a pofámba, hogy nézettséget generálok az RTL Klubnak egy olyan szerepléssel, amiről azt megelőzően kizárólag Anyám tudott, ugyanis semmilyen promót nem kapott. Egyébként szerintem ez súlyos szakmai baki volt az RTL producerei részéről, ugyanis bizonyára sokkal többen nézték volna a műsort, ha tudják, hogy szerepelek benne. (Irónia!)

VI. Nézettséget hozok az RTL Klubnak. Ahogy az RTL Klub is nézettséget hoz nekem. Kettőnk közül világos, hogy erre az RTL Klub van inkább rászorulva. (Irónia!) Mellesleg én velük ellentétben a nézettségen kívül tartalmat is szolgáltatok. Egyszer majd erről is beszéljünk, jó? Mert kurvára érdekelnek a jó ötletek meg a szellemes meglátások. Az viszont nem jó ötlet, és nem is szellemes, hogy tegyük le a fegyvert, a tévéképernyőt meg lökjük oda Hajdú Péternek. Ahogy az sem értelmes felvetés, hogy ne csak szerepeljek a vasárnap esti showműsorban, ne csak magamat adjam elő, hanem rendezzem, fényképezzem, vágjam és értékesítsem.

VII. Jó lenne, ha végre tudomásul vennétek azzal a tömérdek kultúrával a fejetekben: a képernyőn senkit se az minősít, hogy milyen logó van a feje fölött kicsit jobbra, hanem az, hogy mit beszél a szájával. Próbáljatok meg odafigyelni arra is! Tudom, hogy a csatorna-logót kevésbé megerőltető felismerni, de higgyétek el, már óvodások is képesek folyamatos szöveget hallás után értelmezni, és nem zavarja össze őket, hogy az éppen hozzájuk beszélő kis társuk jele fésű vagy napocska. Biztos vagyok benne, hogy csak egy kis gyakorlás hiányzik, és nektek is menni fog.

https://www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/524817280927423

http://www.puzser.hu/

Eötvös Gábor - Puzsér Róbert - Trencsényi András - Szélsőközép - a könyv

http://puzser.postr.hu/

 

LAST_UPDATED2