Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nyugdíjasok és nyugdíjak PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan magyarok édenkertjei és poklai
2013. október 11. péntek, 05:52

Nyugdíjasok és nyugdíjak

Szervusztok!


Én azért, mint kis nyugdíjas, kicsit másképpen látom, mint azok, akik a nyugdíjasokat képviselve hangot adtak elégedetlenségüknek, a pár napja részemre is megküldött nyilatkozatukban.

A hazudott rendszerváltáskor létrejött liberál fasiszta jobboldali és baloldali pártokat bábuként irányító, bennfentes információkkal rendelkező szűk réteg, kiemelten a magát unortodoxnak is tartó Demján és tanítványa, Csányi által irányította maffia a magyar állami vagyon magánkézbe vételére és társadalmunk kirablására szakosodott.

Cégeikkel átvették a pénzügyi gazdasági irányítást, és a bankár szférán kívül rátenyereltek a mezőgazdaságra és az építőiparra. Irányításukkal fogalmazták meg a jogszabályokat alkotók azon törvényeket, mely legálissá tették számukra a különböző gazdasági bűncselekmények végrehajtását, (majd elévülését!) a feketegazdaság kialakítását, a megvesztegetések a korrupciós cselekedetek megvalósíthatóságát, és a nyomozást tisztességgel végzők alantas legyilkoltatását is vállalva az által a nyomozást végzőket is megfélemlítve! A feketegazdaság hátránya kihatással van a nyugdíj befizetésekre, hisz a minimál bérek után a nyugdíjjárulék is minimálisra csökkent! A minimál bérrel az adóbefizetés is csökkent. Minimál bérrel a Tb. befizetés is csökken! Ezek a jelenleg minimálbért kapó, termelő munkát végzők vajon milyen összegű nyugdíjból fognak megélni? Fognak tudni élni?

Jelenleg, egy felsőfokú végzettséggel rendelkező belügyminiszterünk gondolatainak megfelelően bevezették a közmunka programot, a közmunka végzését, mely mögött valós termelés nincs. Az építőiparban is bevezetette a közmunkások foglakoztatását, minimál béren, miközben a fővállalkozók rajta keresztül milliárdos bevételt kasszíroznak, amit még a NAV támogatásával tisztára is mosnak, az adóbevétel itt is lecsökken! Ha nincs értéket megvalósító termelés, és azt kellő összegben elismerő bérfizetés, akkor miből is lenne megfelelő adóbevétel?

Mindenki tudja, hisz a média is harsogja, hogy több száz (szerintem meg több ezer) milliárdos csak az építőiparon belül a körbetartozás! Mit tett ennek felszámolására a belügyminiszterünk? Kitüntette a korrupciót kitaláló és működtető, hozzá közel álló figurákat! Mert ne feledjük, hogy az ÉVOSZ elnöke OTP igazgatósági tag, s a belügyminiszter is OTP igazgatósági tag, mikor nem belügyminiszter! Az építőiparunk területén hány korrupciós, megvesztegetési ügy lett eddig feltárva és elemezve? A Switelsky vezére két éve bevallotta, hogy hány milliárdforintnyi kenőpénzt vártak vissza a volt szdsz-es fővárost képviselők, még csak vizsgálat sem indult annak érdekében, hogy feltárják a médián keresztül bevallott gazdasági bűncselekményt

Vegyük már észre, amíg országunk területén nem lesz termelés, amíg a nyugat európai közműszolgáltatást és bankárszolgáltatást képviselő csőcselék rajtunk tapos, és vigyorogva viszi ki a lenyúlt tőkét, addig nyugdíj egyre kevesebb lesz és egyre jobban fogunk abból adót fizetni a különböző vásárlásainkat követően.

Kovács István.

LAST_UPDATED2