Payday Loans

Keresés

A legújabb

ALMAECET PDF Nyomtatás E-mail
Egészséges vagy beteg ember - és a gyógyulása...
2013. augusztus 10. szombat, 19:21











ALMAECET
********
Az emésztőrendszeri problémák mai világunkban rengeteg embert sújtanak, köszönhető ez a nem megfelelő táplálkozásnak, az ételekben található mérgező összetevőknek és természetesen stresszes életmódunknak.

Az ecetet már időszámításunk előtti századokban is ismerték, az ugyanis a sör és a borkészítés mellékterméke volt, ha ezek a szeszes italok sokat voltak levegőn, ecetsav keletkezett. Mára a vegyület hosszú utat járt be, fontos ipari nyersanyaggá, kémiai alapanyaggá vált, annak hígított változatát pedig a háztartásokban is előszeretettel használják.

A gyümölcsből vagy borból előállított ízesítő és konzerváló egyike azoknak a természetes, hatékony, sokoldalú és költségkímélő háztartási szereknek, melyek nemcsak a főzésben, takarításban bizonyítanak, de sokan gyógyírként is esküsznek rájuk. Az ecet…

…mint gyógyszer

Már az ókori görögök is tudták, a légutak megbetegedése és emésztési problémák esetén is kiváló elixír az ecet. Torokgyulladás kezelésére például egy teáskanál almaecet és egy teáskanál méz keverékét ajánlották, hurutoldó, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Az ecet azonban külső felhasználásra is ajánlott, például nagyon magas láz esetén vizes zoknit kell ecettel átitatni, majd a beteg lábára húzni, és pár percig rajtahagyni. Ha pedig már a lábnál tartunk, az ecet hatékony szer a lábgomba ellen, és a megduzzadt lábakra is kiváló, éjszakára egy kis almaecetes vattával kell az érintett felületet bekenni.

…mint altató

Akinek problémát okoz az elalvás, azon segíthet az almaecet. A recept pofonegyszerű: 3 kanál mézhez 3 teáskanál almaecetet kell adagolni, jól összekeverni, majd lefekvés előtt 2 teáskanálnyit bevenni. Az almaecetben található kálium, vas és magnézium nyugtatólag hat. 

… mint szájszagűző

Aki kellemetlen szájszagtól szenved, egy pohár vízbe tegyen két teáskanál almaecetet, és reggel, este gargarizáljon a keverékkel. Aki pedig szereti az almaecet ízét, le is nyelheti, az almaecet segít rendet rakni a gyomorban is.

...mint izomlazító

Erős izomláz, húzódás esetén is jól jön az almaecet. Nem kell mást tenni csak egy kisebb törülközőt ecetbe áztatni, cayenne borssal megszórni, majd a kritikus területre helyezni, egy száraz törülközővel áttekerni, majd 5-10 percig rajtahagyni.

Miért annyira egészséges az almaecet?

- Az almaecetet már régóta használják zsírégetőként és keringési betegségek megelőzésében.
- Biztonságosan alkalmazható a gyerekeknél is, mivel nincs semmiféle mellékhatása.
- Az almaecetet az almalé erjesztése útján nyerik. Az erjedés almabort eredményez, amiből oxigén hatására ecetsav lesz. Az almaecet pH-ja nagyon előnyös az emberi szervezet számára. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és más anyagokban.
- Tartalmaz C-, E-, A-, P-, B1-, B2- és B6-vitamint, továbbá olyan hasznos ásványi anyagokat, mint a mangán, vas, kalcium, nátrium, magnézium, kén, réz, foszfor, szilícium, klór és a fluor.
- Az almaecetben találunk még enzimeket, aminosavakat, aldehideket, kálium-kloridot, alkoholos savakat, propionsavat és alma pektint.
- Az alma pektin egy olyan vízoldékony rost, amely nélkülözhetetlen eleme az egészséges étrendnek.
- Mivel több mint 90 anyagot, nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, fontos része az egészséges étrendnek.

Hogyan segít egyes betegségek esetén?

Vérnyomás
A kálium más anyagokkal együtt hígítja a vért, és így javítja a vérnyomást.

Koleszterinszint
Sok szívinfarktus a vér magas zsír- és koleszterintartalma miatt következik be. Az almaecetben található élelmi rostok segítenek a zsírok és a koleszterin eltávolításában.

Cukorbetegség
Az élelmi rostok segítenek a vércukorszint optimális szinten való tartásában.

Mellkasi fájdalom
Az almaecet hasznos lehet influenza vagy mellkasi fájdalom esetén. Borssal vegyített almaecettel bekenve mellkasunkat, csökken a fájdalom.

Torokgyulladás
Torokgyulladás esetén gargalizálj vízzel hígított almaecettel.

Emésztés
Az emésztőrendszer két fontos anyagot használ a táplálék emésztéséhez: sósavat és a pepszint. Ezen anyagok hiánya ételmérgezést okozhat. Az almaecet segíti ezen anyagok kiválasztását, ezáltal megelőzi az ételmérgezést.

Orrdugulás
Az almaecet néha az orrduguláson is segít.

Ízületi fájdalmak
Sokan szenvednek ebben a betegségben a nyugati társadalomban, amit a helytelen táplálkozás következtében felgyülemlett mérgező anyagok lerakódása okoz. Az almaecet serkenti az anyagcserét, elősegítve a mérgező anyagok távozását a szövetekből.

Csonterősítő
Olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a mangán, a kalcium, a magnézium, szilícium és vas, amelyek erősítik a csontozatot.

Gombás fertőzések
Az almaecet hasznos a gombás fertőzések esetében is, mint pl. candida fertőzés esetén.
A sav-bázis egyensúly megbomlásával lépnek fel a gombás fertőzések. Almaecetet tölthetünk a fürdővízbe, így enyhíthetjük a tüneteket.

Az almaecet és a fogyás
Segít a máj méregtelenítésében, elősegítvén a testsúlycsökkenést. Történelmi tény, hogy az egyiptomiak almaecetet használtak fogyókúra gyanánt. Egyesek úgy tartják, hogy serkenti az anyagcserét, mások szerint kalóriákat éget és étvágyat csökkent.
Ha fogyni akarsz, akkor minden étkezés előtt igyál meg egy pohár vizet 2 teáskanál almaecettel feloldva.
Az almaecet kapható tabletták és kapszulák formájában is.
Néhány táplálkozási szakember szerint az almaecet, a tengeri moszat, a B6-vitamin és a lecitin kombinációja hatékonyabb testsúlycsökkenést eredményez, mint az almaecet egymagában.