Payday Loans

Keresés

A legújabb

A vízilabda ma és holnap PDF Nyomtatás E-mail
26. Sport plusz grundfoci és a profi élsport
2013. március 13. szerda, 15:49

Vízilabda:

A póló is a birkózás sorsára juthat - Faragó



Frissítve: 2013.03.13

Szabályváltoztatási lépéseket kell hozni a vízilabdában, nehogy a sportág a birkózáshoz hasonló bajba kerüljön – véli Faragó Tamás olimpiai bajnok, aki szerint a sportág nemzetközi vezetői vacsorázgatni, utazni szeretnek, s nem a játék népszerűségében, hanem áttekinthetetlenségében érdekeltek. A pólólegenda a Digi Sport Reggeli start című műsorában a különleges szabályokat bevezető hazai főiskolás bajnokság kapcsán beszélt a sürgős változtatási kényszerről.

„Húsz éve ismétlem magamat, de nem unom. A pólóban is meg kell húzni a lépéseket a játék élvezhetősége érdekében, mielőtt a birkózáshoz hasonlóan mások döntenének rólunk, helyettünk. Ez a főiskolai bajnokság is ilyen kísérlet új szabályokkal. Millió ötlet van, mert mindenki azon töri a fejét, hogy megváltoztassa a jelenlegi unalmas, érthetetlen pólót” – mondta Faragó Tamás.

„Beszélünk a változás szükségességéről, mégsem történik semmi. A nemzetközi szövetség vezetői ugyanis féltik a pozícióikat. Igazából megértem őket: tehetségtelen emberek, akik pozícióban vannak és nagyon szeretnek vacsorázni, utazni. Nekik a vízilabda harmadlagos, így minden újdonságtól félnek, hiszen egy nézettebb, érdekesebb pólóban rájuk már nem lenne szükség” – tette hozzá. 

„A nemzetközi tisztviselők volt játékvezetők: tedd minél bonyolultabbá a játékot, annál inkább szükség lesz rád, a játékvezetőre, a hatalomra. Úgy, mint a politikában: minél átláthatatlanabbak a törvények, annál inkább szükség van az elnyomó hatalomra. Például ezért nem lehetnek kisebbek a medencék, mert akkor uszodák tömege kapcsolódhatna be a póló vérkeringésébe” – magyarázta meg a hátteret.

„Ma a média, a közvetíthetőség, az élvezhetőség dönt. Minden ötlet jó, ami kamerában működik. Ma a nézők közt sorsolással döntik el a helyes megfejtést egy bírói ítélet után. Ugyanakkor a vízilabda lényege: nyári sportág, esztétikus játék. Egy tollvonással a nemzetközi szövetségnek minden világversenyt októberre-novemberre kellene tennie, hogy a nyáron üzemeljenek a bajnokságok” – szögezte le az olimpiai bajnok.

LAST_UPDATED2