Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az aszalt szilva PDF Nyomtatás E-mail
Jó és rossz evés-ivás, vendégség
2013. január 25. péntek, 09:57

Az aszalt szilva csodái

Az aszalt gyümölcsökre általában kevesebb figyelmet fordítunk a boltok polcain, pedig finom nassolni valók, emellett pedig a betegségek megelőzésben is nagy segítségünkre lehetnek.

A kandírozással szemben az aszalt gyümölcsöket nem áztatják az aszalás előtt cukorszirupba, csak hagyják megszáradni, így a természetes cukortartalma marad benne a gyümölcsben.

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszer-erősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk. 

További pozitívumai: hashajtó, vizelethajtó, szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag. 
Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!
LAST_UPDATED2