Payday Loans

Keresés

A legújabb

Halálkeringő - magyar thriller PDF Nyomtatás E-mail
27. Születés, életkor és halál

21:45, Szombat (december 10.), m1

Halálkeringő
magyar thriller
, 100 perc, 2010

rendező: Köves Krisztián Károly
forgatókönyvíró: Szabó István
zeneszerző: Rakonczai Viktor, Kovács Áron Ádám
operatőr: Dobóczi Balázs
producer: Kovács Gábor, Pataki Ági
vágó: Fiers Ádám

szereplő(k):
Dobó Kata (Elza)
Kern András (Rusty)
Lengyel Tamás (Alex)
Mészáros Béla (Patrik)
Újlaky Dénes (díjbeszedő)

Ez a film megrendelhető DVD formátumban.
Feliratozva a Teletext 334. oldalán.

Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.
A romok tetején Elza (Dobó Kata) a megtört rendőrnő roskad magába, kinek lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett, szintén rendőr férjével (Patrik - Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával (Alex - Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért.
Bukott hősnőnknek váratlanul kétes "megmentője" érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, (Kern András) a nyomozólegenda személyében. A látogatás erőtlen ürügye a lány harmincadik születésnapja és még egy "apróság". Szépre tervezett találkozásuk azonban rövid úton klausztrofób kergetőzésbe csap át, amikor is az érzékeny szimat számára nyilvánvalóvá válik, hogy Elza jelene szörnyű titkokat rejt.


Bemutató dátuma: 2010. január 14. (Forgalmazó: Szuez Film Kft.)

Kritika:
PORT.hu, 2010. január 13.: Óó, egy rendőrnő a lányom..."A tisztességes műfajfilmes próbálkozásoknak Tarr Béla és Kabay Barna hazájában csak örülni lehet, pláne ha nem vígjátékról van szó. Jó magyar krimit már kaptunk nem is olyan rég A nyomozó képében, de egy igazán tisztességes hazai thriller még nagyon hiányzott a palettáról. A Halálkeringővel Köves Krisztián Károly rendező és Szabó István forgatókönyvíró azt szeretné elérni, mint anno Wachowskiék a Fülledtséggel. Dobbantani valami nagyobb felé."

Revizor, 2010. december 13.: Valcer a vécé körül"Aligha tekinthető szerencsésnek, ha egy thriller legnagyobb hatású momentumát Kern András vizeletének láthatása jelenti."

Filmpont, 2010. január 14.: Halva született
Filmtekercs, 2010. január 19.: Tangó és trash
Heti Válasz, 2010. január 26.: Halálkeringő
Index, 2010. január 16.: Drogos terhesként lett színésznő Dobó Kata
Kultúra.hu, 2010. január 14.: Lopott könyvek
Mancs, 2010. január 14.: Halálkeringő
Népszabadság, 2010. január 13.: Ki a fejes?

Idő szerint | Hely szerint

Vetítik: M1: Szombat (December 10.) 21:45
M2: Vasárnap (December 11.) 0:35


http://port.hu/halalkeringo/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=17054872&i_topic_id=1