Payday Loans

Keresés

A legújabb

Vihar előtt - válaszúton PDF Nyomtatás E-mail
2011. november 10. csütörtök, 16:20

sulyok_dezs_ppai_mellszobra

Szerző: Dr. Tóth Zoltán József 
Cím: Vihar előtt - válaszúton
Kiadó: Két hollós

Leírás: A politika és a gazdaság globális uralmáért folytatott harc újabb történelmi szakasza bontakozik ki a szemünk előtt. Magyarországon az összeütköző erők metszéspontjában időközben egy impériumváltás zajlik le. Az egypólusú atlanti meghatározottság mellett, vagy helyett az egyes európai, valamint ázsiai és közel-keleti befolyás lép. 

- A nemzetünket érő XX. századi katasztrófa sorozat betetőzése előtt állunk, vagy a megmaradásunk útjára léptünk? 
- Stabilizálódik-e a helyzetünk, vagy az összeütközés súlyozott helyszíne lesz az országunk? 
- Az egy lapra tett nemzeti politika megerősödése, vagy végzetes bukása előtt állunk? 

DR. TÓTH JÓZSEF ZOLTÁN (PhD) jogász, politológus, címzetes és egyetemi docens, egykori honvédelmi helyettes államtitkár, esetenként személyes hangvételű közjogi, történeti, politikai elemzéseiben ezekre a kérdésekre keresi a választ. 

*

A közjogi, történeti, politikai elemzések az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon: 

• I. TÖRTÉNELMÜNK KERESZTJE ALATT: (A magyar állam metamorfózisa; Mindszenty József védelmében; Lapszemle Mindszenty József védelmében; Veszélyes játékok - vészterhes utakon; Impériumváltás;) 

• II. KÖZJOGI LEHETŐSÉGEK: (Történeti alkotmányunk modern, az épülő rendszer magyar és liberális; Organikus és mesterséges jog; Alkotmányreform; Megmaradásunk alkotmányáról; Az állandó jelenlévő; Levél Salamon László úrnak; Az új alaptörvény: a történeti hagyományok és a monetáris hatalom;) 

• III. A KÖZÉLET ŐRLŐMALMA: (Harminc éve itthon; "A fájdalom tőre járta át szívünket" Igazság és történelem;) 

• IV. KÜZDELMEK: (Politikai önéletrajz; Isten óvja lépteid, Zoltán! "Valóban ideiglenes köztársaságot akar a második Orbán - kormány?" Vona Gábor, a Jobbik elnökének felszólalása az új alaptörvény általános vitájában; Nyílt levél; Irodalomjegyzék; Publikációs lista;) 

*

A "VIHAR ELŐTT - VÁLASZÚTON" című kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik fogékonyak a szerzőnek a jogfolytonosság helyreállításáért és a nemzeti öntudat megerősítéséért, az újjászületésért a könyv 2011-es kiadása előtti öt évben írt tanulmányai, írásai, a vele készült interjúk iránt, akiket érdekelnek az eredmények, a megtett út és az a küzdelem is, amelyet a szerző a mindenkori helyzetben másokkal együtt, vagy maga vívott.

LAST_UPDATED2