Payday Loans

Keresés

A legújabb

"Pálosok - az ősi magyar rend" PDF Nyomtatás E-mail
A magyarok története - szemlélet, tudás és tanítás

palos2

Megjelent a "Pálosok - az ősi magyar rend" DVD film

1. Közlemény 
2. Célok, a film készítésének története 
3. A film alkotói és a filmben megszólaló közreműködők 
4. Megrendelés 

1.Közlemény:

Megjelent a PÁLOSOK ismeretterjesztő dokumentumfilm, AZ ŐSI MAGYAR REND című, második része. Császár Tamás rendező által készített - az egyetlen magyarországi alapítású szerzetesrend misztériumáról készült, 145 perces ismeretterjesztő, rajzfilmes animációt is tartalmazó dokumentumfilmben neves személyiségek egész sora nyilatkozik, adja közre kutatásait, tudását a nézők számára. 

2.Célok, a film készítésének története: 

"Te is Magyarország, édes hazám, a pálosokkal fogsz növekedni, és ugyanúgy fogsz hanyatlani" 

A fenti gondolat nem véletlenül került a PÁLOSOK, AZ ŐSI MAGYAR REND című DVD film borítójára. Ez a Pázmány Péter által megfogalmazott gondolat üzen. Először kíváncsivá teszi az embert, hogy megtudja, mi lehet az az ősi, misztikus kapocs az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend és Magyarország között. Másodsorban készteti az embert, hogy az idézet második felében megvalósulni látszó gondolat, országunk hanyatlása ellen a lehető legsürgetőbben tegyen. Az önismeret és a nemzettudat hiánya a nemzet hanyatlásához vezethet, éppen ezért meg kell ismernünk múltunkat, tudnunk kell milyen időket élünk mindenkor, saját korunkban pedig milyen áldozatvállalással és munkával tarthatjuk meg nemzetünket. A film készítői a fenti gondolatok jegyében álltak neki a PÁLOSOK AZ ŐSI MAGYAR REND című film elkészítéséhez, ezzel is megőrizve a magyar múltat és ez által a magyar jövőt! 

"A film eredetileg egy és egységes, egy részes alkotásnak készült, az alkotói szabadsággal élve cenzúrázatlan és korlátokhoz nem kötött, alkotói szemmel mutatva egységben a rendet és a rendhez kapcsolódó történetek egzakt és rejtelmes szövevényét. Filmünk elkészültekor a Pálos Rend jóváhagyását kértük a nyilvános megjelenéshez, ami értelemszerű volt, hiszen a rend tartományfőnökével készült interjúrészletek fontos elemei voltak a filmünknek. A film megtekintése után A Rend kétségeit kifejezve megfogalmazta számunkra, hogy gondoljuk újra a film felépítését, egyben elzárkóztak a filmben történő szereplésüktől, abban az esetben, ha nem vesszük figyelembe a rend elvárásait. A Rend kifogását tiszteletben tartva lemondtunk a 2010 decemberére meghirdetett, Uránia Nemzeti Filmszínházban megszervezett díszbemutatóról és a DVD műsoros lemez megjelenésről. Bátor Botond tartományfőnök úrral történt sorozatos egyeztetések után elkészítettük a film újravágott változatát, ahol a rejtelmességet (még egészében feltáratlan információkat) el kellett bontani az egzakt és általánosan elfogadott nézetektől." - mondta Gőbl Gábor a film producere. 

Így két film készült, amelynek címei: 
- A Pálos Rend Története (a hivatalos történet) MEGJELENÉS ELŐTT 
- Az Ősi Magyar Rend (rendhagyó kutatások tükrében) MEGJELENT 

Pillanatnyilag az ŐSI MAGYAR REND című film jelenhet meg. A hivatalos történet megjelenéséhez még folynak a további egyeztetések. 

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a két film egy volt és ezért egymást kiegészítik. Mindkét film csak a lengyelországi száműzetésig tárgyalja a Rend történetét. A Pálosok film harmadik egyben befejező része, amely a száműzetéstől napjainkig tárgyalja a fehér- és szürkebarátok történetét. Nagyrészt leforgatott állapotban leledzenek és várják a most elsőnek megjelenő második rész sikerét, valamint remélik, hogy az eredetileg első résznek szánt filmünk is hamarosan napvilágot lát! 

3. A film alkotói és a filmben megszólaló közreműködők:

A film alkotói: 

Narrátor: Helyey László, Animáció: Traub Viktória, Zene: Alex, The Spirit of the Steppes, Borító, design: Őri Kiss István, Hangmérnök: Szöllősy Vágó János, Operatőr: Kiss Gergő, Szentgáli Csaba, Bíró András, Császár Tamás, Kolozsváry Bálint, Gyártásvezető: Császár Tamás - Gőbl Gábor, Vágó: Császár Tamás, Rendező: Császár Tamás, Producer: Gőbl Gábor 

A filmben megszólalók, közreműködők: 

Árva Vince Pálos testvér, Bakk István Magyarok Világszövetsége, Dr. Gyárfás Ágnes őstörténet kutató, Dr. Horváth István régész, Mengyi Károly templom szolga, Rostás László, Rumi Tamás, Szántai Lajos magyarságkutató, Dr. Tóth Judit jogtörténész, Dr. Varga Tibor jogtörténész, Virág László Gábor teológus 

4. Megrendelés:

A 145 perces műsoridőt tartalmazó filmet a forgalmazónál 2900 Ft + utánvételi díj megfizetésének vállalásával rendelheti meg, az alábbi drótpostacímeken: 
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

HAMAROSAN: www.palosokfilm.hu 
Budapesten megvásárolható a Fehérlófia Könyvesboltban (VIII. kerület, József u. 2 - József krt 44 sarok, Telefon, 210 89 60) és az ANIMA Könyvesbolthálózat üzleteiben. 
Sopronban a Szkitianosz Könyvesboltban, Győrben a Szkita Könyvesboltban!